Extra large satellite 5
CO: Real Madrid har sluppet en pressemelding hvor de gir Manchester United skylden for gårsdagens overgangsrot.

Real Madrids syn på overgangsrotet

OFFISIELT: Klubben har nå sluppet en pressemelding hvor deres syn på De Gea-saken kommer frem.

Vi har ventet på en forklaring i hele dag. Nå har Real Madrid tatt bladet fra munnen og forteller hvorfor overgangene til David De Gea og Keylor Navas strandet, ifølge klubben selv. I bunn og grunn legger man all skyld på Manchester United.

Etter gårsdagens hendelser i forhold den påståtte overgangen for spilleren, David De Gea, ønsker Real Madrid å presisere følgende:

1. Manchester United ønsket ikke å åpne forhandlinger angående føderale rettigheter for David De Gea, før i går morges.

2. Real Madrid valgte, til tross for vanskelighetene med å gjennomføre en avtale av denne typen på så kort tid, å gå inn i disse forhandlingene.

3. Da Manchester United til slutt åpnet forhandlinger mandag morgen, ønsket den britiske klubben i tillegg å få til en avtale for Keylor Navas, som fortalte at de allerede var i kontakt med spillerens representanter.

4. Real Madrid og Manchester United kom raskt til enighet om overgang for begge spillere. Etter utarbeidelse av relevante kontraktsdokumenter som kreves og for å få tid til å gjort klart papirer i henhold til FIFA Transfer Matching System (TMS) innen LFPs tidsfrist, sendte Real Madrid kontraktene til Manchester United klokken 13:39, spansk tid.

5. Manchester United svarte så på de tilsendte kontraktsforslagene åtte timer senere, klokken 21:43 spansk tid, hvor de inkluderte mindre modifikasjoner. Da de ikke var spesielt relevante, aksepterte Real Madrid samtlige foreslåtte endringer, slik at spilleren kunne registereres i TMS og hos LFP.

6. Etter at underskrifter fra både De Gea og Keylor Navas var på plass, sendte Real Madrid over inngåtte kontrakter til den engelske klubben klokken 23:32, spansk tid.  Alt vi ventet på var å få dokumentene tilbake, signert av Manchester United.

7. Klokken 23:53 spansk tid, kom Manchester United endelig til en avtale med Keylor Navas sine representanter og på denne tiden var kontrakt allerede signert med spilleren.

8. Manchester United gikk så inn for å fullføre De Gea-avtalen i TMS, ikke avtalen med Navas, klokken 00:00 spansk tid. Samtidig henviste Real Madrid til kontraktene som allerede var skrevet under på. Klokken 00:02 fIKK Real Madrid alle nødvendige dokumenter og prøvde å få tilgang til TMS, men det var da allerede stengt.

9. Klokken 00:26 spansk tid, får Real Madrid et tilbud av FIFA TMS som skulle gi tillatelse til å registerere David De Gea, gitt at man overholder fristen for registrering i England. Real Madrid sendte så nødvendige papirer til LFP, i håp om at avtalen skulle gå i orden, men fikk beskjed om at fristen var utløpt.

10. Kort oppsummert, har Real Madrid utført alle nødvendige oppgaver og overholdt alle tider, for å få utført de to overgangene.

Pmn6