Extra large castilla pic
SEIER: Álvaro (nummer to fra høyre) kunne juble for matchvinnerscoring sammen med sine lagkamerater.

Castilla-referat: Mensajero (B)

Solid forestilling da reservene tok sin tredje strake seier i Segunda B.

CD Mensajero 1-2 Real Madrid Castilla
Estadio Silvestre Carrillo, Santa Cruz de la Palma
Segunda División B II, Jornada 3
Søndag 6. september, kl. 12:00

22' 1-0 v Omar Fleitas
37' 1-1 v José León
50' 1-2 v Álvaro Jiménez

På en varm søndag i Kanariøyene tok nyopprykkede Mensajero imot Real Madrid Castilla på Estadio Silvestre Carrillo. Før den tredje runden stod Madrid-reservene med full pott, 7-2 i målforskjell og serieledelse. Motstanderen hadde på sin side spilt to uavgjortkamper som begge endte 0-0. Det var derfor knyttet spenning til om man skulle klare å bryte ned Mensajeros nykomponerte forsvar. I lagoppstillingen til Zinedine Zidane var det få overraskelser, med Martin Ødegaard på landslagssamling og formspillere som hadde gjort krav på startplass. Philipp Lienhart og Juanjo Narváez var henvist til benken og ble erstattet av José León og Álvaro Jiménez. De to skulle virkelig gjøre en forskjell.

Abad
Fran - Héctor - León - Tejero
Llorente - Muñoz
Álvaro   -   Enzo(C)    -    Cedrés
Mayoral

Som i tidligere kamper fortsatte Castilla med det noe irriterende lave tempoet fra start. Mensajero hang godt med og ble ikke satt på store problemer. De første 20 minuttene var på mange måter et eneste stort gjesp, hvor man var vitne til to lag blottet for intensitet i spillet. Så skjedde det som måtte skje. Tidligere Las Palmas-spiller, Omar Fleitas, fyrte plutselig av et langskudd som skiftet retning og satte Carlos Abad fullstendig ut av spill. Vips, så stod det 1-0.

Nok en gang måtte Castilla jage utligning og nok en gang hevet man seg betraktelig. For etter ledermålet fikk Mensajero knapt låne ballen resten av omgangen og fikk seg også en på tygga drøye ti minutte før pause. Enzo slo en perfekt corner, hvor José León, som i oppkjøringskampen mot Valladolid B, stanget inn 1-1. Få minutter senere fikk Álvaro en kjempemulighet da Borja Mayoral gjorde alt riktig og fant vingen helt fri innenfor 16-meteren. Uheldigvis reddet keeper, både én og to ganger.

I andre omgang fortsatte Castilla der de avsluttet den først halvdelen og presset vertene bakover i banen. Fem minutter etter hvilen kom også den forløsende scoringen, nok en gang på hjørnespark. Enzo prikket inn Álvaros pannebrask og ballen ble headet i bakken og videre inn i mål til stor jubel fra de svært få tilreisende.

Mensajero slet med å svare og bortelaget fortsatte dominansen, anført av Marcos Llorente som dominerte totalt. Etter 62 minutter måtte Cristian Cedrés ut med skade og Zidane byttet ut både ham og Javi Muñoz, til fordel for Juanjo Narváez og Aleix Febas. Sistnevnte var friskere enn sist helg og var flink til å holde på ballen ute til venstre, hvor han også fikk muligheten til å skjære innover og bruke høyrefoten sin.

Resten av oppgjøret ble spilt i svært lavt tempo, med et evneveikt hjemmelag og et balltrillende bortelag uten det store ønsket om å øke forspranget. Mariano Díaz' inntreden tjue minutter før slutt satte noe fart på de hvitkledde, men dominikaneren var ikke like heldig med avslutningene som mot Rayo Majadahonda og brant de sjansene han fikk. Helt på tampen fikk Mensajero noen gode muligheter på corner - heldigvis uten uttelling.

Dermed kunne Real Madrid Castilla nok en gang juble for tre poeng. Det gjør at Zidanes menn står med ni poeng etter tre kamper og tabelltopp, foran Fuenlabrada og Arenas, som begge har gått på et poengtap. Men mye jobb gjenstår og man har faktisk kun møtt nyopprykkede lag så langt. Uansett en veldig lovende start!

Bytter:
62' Aleix Febas inn for Javi Muñoz
62' Juanjo Narváez inn for Cristian Cedrés
73' Mariano Díaz inn for Borja Mayoral

Spillervurderinger:

Keeper: Carlos Abad (7) - Står en ny solid kamp mellom stengene og får gjort lite med scoringen imot.  Spesielt trygg i feltet, hvor han flere ganger må ut av streken på tampen og renske unna

Høyreback: Fran (6) - Lite med offensivt også idag, men enda bedre defensivt enn sist. Vanskelig å passere og er veldig flink til å holde på ballen, spesielt mot slutten hvor man trengte ro med ball.

Midtstopper: Héctor (6) - Bedre kamp i dag fra Héctor. Klarerer det som er av muligheter og er uheldig som blir truffet av Omar 1-0-skudd.

Midtstopper: León (7) - Får muligheten fra start og griper den med begge hender. Bunnsolid defensivt og noterer seg i tillegg på scoringslista.

Venstreback: Tejero (6) - Får ikke like mye å bryne seg på defensivt og kommer seg derfor ut av det med godkjent karakter. Ikke like mye med offensivt som sist, men har to gode langskudd som fort kunne blitt veldig skumle.

Dyp midtbane: Llorente (8 BB) - Dominerer fra start til slutt og har vist seg å være lagets aller viktigste spiller så langt denne sesongen. Trygg i pasningsspillet, finner lagkamerater i gode posisjoner og vinner alt av dueller på midten. Fortsetter 20-åringen slik, kan mulighetene på a-laget fort åpne seg.

Dyp midtbane: Javi Muñoz (4) - Har allerede debutert på a-laget og ble sett på som en nøkkelfigur før sesongen. Har derimot ikke greid å levere som forventet så langt og blir denne gangen byttet ut en halvtime før slutt. Er nødt til å ta mer fors eg.

Høyrekant: Álvaro (8) - Fikk skryt her etter innhoppet sist og får sjansen fra start denne gangen. Leverer også denne gangen, med masse vilje og intensitet. Topper det hele med matchvinnerscoring.

Hengende spiss: Enzo (7) - Gjør en god figur i Ødegaards fravær. Trygg som sin far med ball og har fysikken til å skape trøbbel for motstanderens forsvar når han får ball feilvendt. To målgivende hjørnespark.

Venstrekant: Cedrés (5) - Får fornyet tillit, men greier ikke gjøre stort ut av seg denne gangen heller. Tar sjeldent sjanser og må tørre mer på kanten. For mye støttepasninger og ufarlige innlegg. Byttet ut med skade etter 62 minutter.

Spiss: Mayoral (5) - Minner litt om Benzema feilvendt, hvor han sjeldent lar seg skubbe bort. Glimter til med fine enkeltmannsprestasjoner iblant, men generelt for lite involvert. Byttet ut etter 73 minutter.

Innbytter: Febas (6) - Kommer inn og tar kontroll på midten. God i pasningsspillet hvor han varter opp med 40-50-meterspasninger som treffer perfekt.

Innbytter: Narváez (6) - Bedre enn sist. Kommer inn på 1-2 og gjør det han skal, ved å holde på ball og skape kvalme på Mensajeros banehalvdel. Setter opp Mariano til en god sjanse på slutten.

Innbytter: Mariano (4) - Kampbildet så ikke ut til å passe han like godt. Så ikke ut til å beherske rollen som oppspillspunkt og mistet ball stadig vekk. Får lite hjelp, men bør klare å få til mer allikevel. Får en stor mulighet på tampen, men ballen tuppes utenfor.

Hva er dine tanker rundt kampen på Kanariøyene?

Pmn6