Extra large satellite 12
SEIER: Juanjo Narváez var ikke på sitt beste, men det hindret ikke Castilla i å vinne sin fjerde kamp på like mange kamper.

Castilla-referat: Real Sociedad B (H)

Nok en gang kom reservene knallsterkt tilbake etter å ha ligget under.

Real Madrid Castilla 2-1 Real Sociedad B
Estadio Alfredo di Stéfano, Madrid
Segunda División B II, Jornada 4
Lørdag 12. september, kl. 20:00

27' 0-1 v Jon Bautista
42' 1-1 v Borja Mayoral
67' 2-1 v Borja Mayoral

Tidligere denne lørdagen hadde a-lagsgutta vartet opp med festfotball i Barcelona da Espanyol ble smadret 0-6. Dermed var standarden satt før Castilla skulle i aksjon mot Real Sociedads reservelag på Estadio Alfredo di Stéfano. Før oppgjøret stod Zinedine Zidanes gutter med full pott på de tre første kampene og 9-3 i målforskjell, trygt plassert på toppen av tabellen. Motstanderne fra Baskerland stod på sin side med fire poeng etter en seier, et tap og et uavgjortresultat. Mannen ved roret valgte å gjøre tre endringer fra seieren mot Mensajero og satte Philipp Lienhart, Martin Ødegaard og Juanjo Narváez inn i elleveren på bekostning av Héctor, Javi Muñoz og Cristian Cedrés.

                      Abad
Fran - León - Lienhart - Tejero
             Llorente - Enzo(C)
 Álvaro - Ødegaard - Narváez
                    Mayoral

Man var før kamp klar over at Real Sociedad B på papiret ville bli tøffere enn de tre foregående kampene og utifra de første minuttene å dømme, virket det som man også hadde mer respekt for dem enn sine tidligere motstandere. Gjestene var nemlig langt mer på hugget fra start og kom raskt til flere halvsjanser. Etter 20 minutter var det nærmeste Castilla hadde kommet en nesten-avslutning fra Borja Mayoral, mens Sociedad stadig vekk tvang frem redninger fra Carlos Abad og skaffet seg dødballmuligheter.

27 minutter ut i kampen skulle nullen nok en gang glippe for Castilla. Bortelagets playmaker, Mikel Oiarzabal, stakk lekkert gjennom Jon Bautista, som iskaldt plasserte ballen forbi Abad. Dermed måtte Zidanes menn igjen jobbe seg tilbake etter å ha havnet under. Den påfølgende perioden bar preg av to lag som ikke helt klarte å få noe flyt i angrepsspillet og hos Los Blancos fant Martin Ødegaard seg lite til rette i mellomrommet, omringet av rødkledde motspillere.

Men til slutt kom utligningen, ut av ingenting. En lang ball fra Fran endte opp i bena på Mayoral, som med fantastisk førstetouch, vending og avslutning sendte Real Madrid tilbake i kampen like før pause.

I pausen bestemte Zidane seg for å gjøre to bytter. Ødegaard og kaptein Enzo Zidane ble erstattet av Javi Muñoz og Cristian Cedrés. Til undertegnedes store glede så det ut til å gjøre godt, for det var de hvitkledde som tok grep i andre omgang. Backene var mer med fremover, Marcos Lllorente dominerte som han har gjort hele veien så langt i år og angriperne ble mer involvert.

Drøye 25 minutter før slutt kom den fortjente scoringen. Banens gigant, Álvaro, kombinerte flott på venstresiden og slo et strålende innlegg hvor Mayoral selvfølgelig var på plass med innsiden av høyrefoten. Noen steder er målet registrert som selvmål, men vi er overbevist om at den unge spissen bør få kreditert scoringen.

Til tross for en knepen ledelse med få minutter igjen var det Castilla som hele tiden virket nærmere 3-1. Med Rafa Benítez tilstede på tribunen kunne reservene til slutt juble for sin fjerde seier på fire forsøk og fortsatt tabelltopp i Segunda B. Real Sociedad B var et lag spekket med teknisk meget sterke spillere og navn som nevnte Bautista og Oiarzabal bør helt klart legges i minnet. Det gjør også lørdagens seier enda mer imponerende!

Bytter:
46' Javi Muñoz inn for Enzo Zidane
46' Cristian Cedrés inn for Martin Ødegaard
82' Mariano Diaz inn for Juanjo Narváez

Spillervurderinger:

Keeper: Carlos Abad (6) - Igjen veldig trygg i feltet og redder det som kommer på tampen. Har dog en nesten-tabbe som trekker litt ned. Fikk gjort lite med Bautistas utagbare skudd.

Høyreback: Fran (7) - God kamp av backen som spesielt i andreomgang viser hvorfor han karakteriseres som svært offensiv i spillestilen. Samarbeidet med Álvaro fungerte godt og defensivt hadde han få problemer.

Midstopper: Hectór (6) - Bra med ball og gjør i likhet med resten av forsvaret en god jobb med å holde unna på slutten. Var derimot han som ikke klarte å henge med på løpet til Bautista ved 0-1.

Midtstopper: Philipp Lienhart (7) - Østerrikeren tar virkelig for seg i luftrommet og har en fysisk tilstedeværelse Castilla virkelig trenger. 19-åringen er en mann Benítez bør følge ekstra godt med på fremover.

Venstreback: Álvaro Tejero (4) - Dessverre er han igjen på den siden som får mest å stri med defensivt. Kanskje er han bare uheldig med kvaliteten på motstanders høyrekant, men det virker fortsatt som om Tejero har en del å jobbe med her. Offensivt bidrar han glimtvis, men ikke det helt store fra venstrebacken denne gangen.

Dyp midtbane: Marcos Llorente (8) - Etter en trøblete start, i likhet med resten av laget, tok Llorente seg betraktelig opp de siste 70 minuttene og leverte en knallforestilling igjen. Har i undertegnedes øyne vært Castillas desidert beste spiller så langt denne sesongen og dominerer totalt i perioder også denne gangen. Fortjener snart en plass i kamptropp for a-laget.

Dyp midtbane: Enzo Zidane (4) - Det kom ganske tydelig fram at en sittende midtbanerolle ikke er Enzos favorittposisjon. Virker ukomfortabel med å ligge såpass dypt i banen når han er nødt til å gå inn i krigen. Byttet ut til pause.

Høyrekant: Álvaro (8 BB) - Startet sesongen som backup, men har virkelig levert når han har fått muligheten og ser nå ut til å ha kapret plassen på høyresiden. Fikk 8 på børsen sist og er enda et hakk bedre denne gangen, med sin vilje, fart og uredde spillestil. Får utvilsomt flest frispark av samtlige og gjør et fantastisk forarbeid på 1-2-målet.

Hengende spiss: Martin Ødegaard (5) - Han prøver mye, men det er enda ikke den samme Ødegaard vi så briljer for det norske U21-landslaget tidligere denne uken. Det blir litt som når du skal omgås jenta du er litt småforelska i. Mange forsøk på å sjarmere, men replikkene flyter liksom ikke like godt som de gjør til vanlig. Byttet ut til pause.

Venstrekant: Juanjo Narváez (5) - Får prøve seg der han gjorde det godt som innbytter sist. Narváez er derimot fortsatt for ustabil i prestasjonene og lever denne gangen på feil ende av skalaen. Med god margin den offensive spilleren som er minst involvert.

Spiss: Borja Mayoral (8) - Lite med i det oppbyggende spillet, men hva gjør vel det når du scorer to mål? Mayoral gjør som en ekte goalgetter og setter to kasser til tross for at han faller ut i deler av kampen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Innbytter: Javi Muñoz (7) - Virker å være revansjelysten etter å ha skuffet noe innledningsvis. Gjør en god jobb på midten og tar endelig litt for seg i duellene.

Innbytter: Cristian Cedrés (6) - Godkjent innhopp uten å få til det helt store. Får en stor mulighet på tampen som hindres av en god Sociedad-keeper.

Innbytter: Mariano Diaz (N/A) - Får ikke nok tid på banen til å kunne vurderes.

Hva er dine tanker rundt oppgjøret?

Pmn6