Extra large juvenil pic
IMPONERTE: Juvenil A leverte varene i aller høyeste grad da fjorårsfinalist Shaktar Donetsk ble most på Valdebebas.

Youth League-referat: Shakhtar Donetsk (H)

Unggutta imponerte stort mot fjorårets finalist i UEFA Youth League.

AReal Madrid Juvenil A 4-0 Shaktar Donetsk U19
Estadio Alfredo di Stéfano, Madrid
UEFA Youth League Gruppe A, Runde 1
Tirsdag 15. september, kl. 16:00

28' 1-0 v Achraf Hakimi
32' 2-0 v Cristian Cedrés
59' 3-0 v Aleix Febas
83' 4-0 v Alejandro Salto

Tirsdag 15. september har vært krysset av i kalendere til Real Madrid-fans verden over. Det er nemlig datoen hvor a-laget skulle spille sin aller første Champions League-kamp for sesongen. Men noen timer før var det unggutta som fikk oppmerksomheten, da de ga oss en fantastisk oppvarming mot Shaktars juniorlag. Luis Miguel Ramis hadde fått flere Castilla-spillere til rådighet og spillere som Cristian Cedrés, Aleix Febas og Garci skulle virkelig vise hvorfor de trener under Zinedine Zidanes ledelse.

                         Zidane
Hakimi - Martín - Sánchez (C) - Dani
                   Febas - Jaume
           Garci - Óscar - Cedrés
                       Mayoral

Til tross for det faktum at fjorårets UEFA Youth League-finalist stod på motsatt banehalvdel, virket det aldri som om Juvenil viste ukrainerne noe som helst respekt. Allerede fra start gikk man i strupen på de oransje og selv om gjestene hang godt med innledningsvis, skulle det ikke ta mer enn en halvtime før dagens første satt.

Etter fire cornere på rad, slo Jaume Grau til slutt et perfekt innlegg hvor Achraf Hakimi møtte ballen først. 16-åringen med marokkanske aner kunne dermed tuppe inn ledermålet etter en periode med fullstendig Madrid-dominanse. Og det var ikke snakk om å sette på bremsene inn mot pause. For fire minutter senere sa det pang igjen.

Cristian Cedrés, som har variert i prestasjonene på Castilla, viste etter 32 minutter hvorfor han faktisk har fått sjansen i Segunda B. Et kjapt veggspill med Óscar og en strøken avslutning like utenfor 16-meteren var nok til å overliste Shaktar-forsvaret og Juvenil hadde doblet ledelsen mot lamslåtte ukrainere. Resten av omgangen tok bortelaget over i håp om redusering før hvilen, uten uttelling.

Andreomgang fortsatte der den første omgangen startet - med et Real Madrid i fullstendig kontroll. Shaktar virket allerede resignerte og hadde knapt ball i denne perioden. Fem minutter etter pause foretok de oransje endringer med et offensivt bytte, uten at det så ut til å noen positiv innvirkning. For istedet for 2-1 økte Los Blancos til 3-0 etter 59 minutte.r

Etter å opprettholdt et skyhøyt press gjennom hele omgangen, stresset Real Madrid Shaktar mer og mer. Det hindret ikke sistnevnte lag i å prøve å spille seg ut bakfra og omsider ble man straffet. Like utenfor boksen mistet man ballen i ugunstig posisjon og Aleix Febas lot seg ikke be to ganger. En markkryper fra 18 meter suste inn bak en forfjamset Trescheiko i Shaktar-buret og kampen var så godt som avgjort.

Den siste halvtimen bar preg av bytter fra begge lag og det som så ut som en felles forståelse om at kampen på mange måter var over. De gangene det først ble skapt noe, var det de hvitkledde som stod for moroa og Garci, Mayoral og Cedrés burde økt ledelsen. Noen minutter før slutt fikk imidlertid innbytter Alejandro Salto æren av å sette punktum. Et glitrende frispark fra Óscar traff tverrligger og repriser i etterkant viser at ballen spratt innenfor streken og burde blitt godkjent. Det er heldigvis glemt allerede, da Salto stanget inn returen i duell med keeper.

Alt i alt fikk vi se en fantastisk forestilling av Real Madrids juniorer, som dominerte fra start til slutt mot det som regnes som et av Europas aller beste ungdomslag. Ekstra ros gis til gutta som kommer ned fra Castilla og opptrer som de nøkkelspillerne man forventet på forhånd.

Bytter:
65' Nani inn for Achraf
75' Salto inn for Martín
82' Rivero inn for Mayoral

Gule kort:
12' Achraf Hakimi
82' Andriy Korobenko 

Statistikk:
Real Madrid - Shaktar Donetsk
Skudd: 17 - 12
Skudd på mål: 10 - 4
Hjørnespark: 7 - 6

Spillervurderinger:

Keeper: Luca Zidane (7) - Har fullstendig kontroll på det som kommer og har en ro som minner mye om sin far. Viktig egenskap, også for en keeper.

Høyreback: Achraf Hakimi (8) - Trives opprinnelig høyere opp i banen, men klarer seg utmerket. Får lite å jobbe med defensivt og ligger stort sett godt over midtbanen. Scorer 1-0-målet.

Midtstopper: Álex Martín (6) - Får ikke store utfordringene og rydder opp det som er. Taper imidlertid noen viktige hodedueller på defensiv dødball som kunne blitt skummelt.

Midtstopper: Javier Sánchez (7) - At han er kaptein overrasker ingen etter å ha sett dagens kamp. Opptrer som en ledertype og dirigerer lagkameratene. Varter også opp med en herlig blokkering på tampen.

Venstrebak: Dani Fernández (7) - Villig med offensivt og stormer stadig oppover langs venstresiden. Har en stor fordel med sin fart, og virket til tider umulig å stoppe de gangene han satte ordentlig på turboen. Etterlater seg derimot rom som kunne blitt straffet hardt flere ganger, uten at Shaktar maktet det.

Sentral midtbane: Aleix Febas (8) - Dominerer på midten og viser hvorfor han er en del av Castilla. Strålende ballkontroll og virket å være overalt på banen til tider. Flott prestasjon på 3-0.

Sentral midtbane: Jaume Grau (7) - Slepen teknikk og god intensitet i spillet. Opptrer på mange måter som en boks-til-boks-spiller med sine lange løp. Slår en fantastisk tunnel like utenfor egen boks som er nødt til å dras frem. Pur klasse. Har også målgivende på corneren til 1-0.

Høyrekant: Garci (8 BB) - Briljerer på høyresiden. Er ikke U19-landslagsspiller uten grunn og herjer totalt med sin høyreback som skar grimaser hver gang kameraet fant han. Etter å ha sett denne kampen er det rart 18-åringen ikke har fått mer spilletid på Castilla, for dette var det høy klasse over.

Hengende spiss: Óscar (8) - Spiller som en 10'er og kombinerer flott med sine lagkamerater til stadighet. Assist på 2-0 og slår det fantastiske frisparket på 4-0 som burde vært godkjent.

Venstrekant: Cristian Cedrés (8) - En konstant trussel for Shaktar og blir felt gang på gang. Utrolig at gjestene kun pådro seg ett gult kort. Stod for kampens vakreste mål og burde hatt minst én målgivende pasning.

Spiss: Borja Mayoral (7) - Står for noen lekre enkeltmannsprestasjoner, som dessverre ikke ender i mål. Vil kanskje litt for mye og er nok selv klar over at det forventes mål fra den kanten. Lykkes ikke i dag, men det er allikevel mye som minner om en viss Fernando Morientes.

Hvem lot du deg mest imponere over?

Pmn6