Extra large celebration
MATCHVINNER: Karim Benzema kunne, sammen med Dani Carvajal og Lucas Vázquez, juble for kampens eneste scoring.

Real Madrid 1-0 Granada

Los Blancos fikk det overraskende tøft, men sikret seg til slutt tre poeng mot Granada.

Real Madrid 1-0 Granada
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
La Liga, Jornada 4
Lørdag 19. september, kl. 16:00

55' 1-0 v Karim Benzema

Etter å spilt festfotball de siste to ukene, med strålende resultater mot blant annet Shakhtar Donetsk, Espanyol og Real Betis, var det knyttet store forventninger til oppgjøret mot et trøblete Granada. Gjestene stod før kampen med to tap på sine første tre og sist de to lagene møttes endte det hele 9-1 til Real Madrid. Fra Champions League-seieren tirsdag, var Rafa Benítez tvunget til å gjøre endringer, med kaptein Sergio Ramos og Gareth Bale skadet. Inn kom Pepe og Lucas Vázquez.

                           Navas
Carvajal - Pepe - Varane - Marcelo(C)
                   Modric - Kroos
         Vázquez - Isco - Ronaldo
                       Benzema

Sjansesløseri i begge ender

Real Madrid kom raskt ut av startblokkene og så ut til å ha god kontroll på oppgjøret fra start. Men etterhvert som minuttene sank tempoet og Granada ble på mange måter invitert inn i kampen. Etter drøye 20 minutter var det imidlertid vertene som kom til den første store sjansen, da Cristiano Ronaldo ble tredd gjennom av Isco. Portugiserens avslutning ble reddet av Andrés Fernández, men Karim Benzema fikk en enda større mulighet på returen som han dessverre satte til side for mål.

Dobbelsjansen ble starten på en periode hvor begge lag så ut til å glemme ordet "forsvarsspill" og skapte sjanser på løpende bånd. Først fikk Granada et mål feilaktig annullert, da Edgar slo inn et godt innlegg til Youssef El-Arabi som kontant satte ballen i nettet. Reprisene viste at marokkaneren var bak sin medspiller og dermed onside, da pasningen ble slått. Så kom muligehten på andre siden, da Ronaldos frispark fikk en ekkel sprett rett foran Andrés, som måtte gi retur. Der var Isco på plass, men maktet ikke å overliste burvokteren.

Videre reddet Keylor Navas gode forsøk - først fra René Krhin på dødball, før Isaac Success hadde lurt seg bak Marcelo og fikk avslutte upresset. På motsatt side burde Luka Modric dundret inn 1-0 etter å ha mottat ballen i boksen fra Ronaldo, mens Isco vartet opp med et skudd som strøk stolpen like før pause. Dermed gikk lagene til slutt i garderoben på stillingen 0-0, etter det som utviklet seg til å bli en fartsfylt omgang med skuffende dårlig forsvarsspill og svake avslutninger fra Real Madrids side.

Den forløsende scoringen

De første minuttene etter hvilen var alt annet enn oppløftende. For mens man trodde Los Blancos skulle sette inn høygiret, var det like slapt som i perioder av førsteomgangen og gjestene virket minst like farlig da de hadde ball. Det var også andalusierne som fikk den første sjansen, da Success ble lekkert hælflikket gjennom av El-Arabi. Den fotrappe nigerianeren ble imidlertid for arrogant og fikk sitt forsøk på en lobb reddet av Navas.

Så, ut av ingenting, kom den forløsende scoringen i riktig ende. Et kjapt frispark ble tatt på cirka 30 meter og Ronaldo spilte til Isco på venstresiden. Midtbaneeleganten slo et følsomt innlegg med venstrefoten inn i boksen, hvor en sulten Karim Benzema ventet. Hodestøtet var godt og publikum på Santiago Bernabéu kunne slippe et lettelsens sukk. Vi var i ledelsen.

Men det så ikke ut til å gi Real Madrid noe energiboost som kunne gi scoringsshow. For etter scoringen var det Granada som kom til den første store sjansen. En frisk El-Arabi snurret rundt med tre Madrid-forsvarere og var plutselig alene med Navas. Nok en gang ble costaricaneren den reddende engelen og holdt stadig nullen for vertene. Skremmeskuddet fikk kanskje laget til å våkne, for etter å ha byttet Toni Kroos med Mateo Kovacic, hevet prestasjonene seg.

Ronaldo kom seg til flere gode muligheter som dessverre ikke ga uttelling, mens Isco fort skulle hatt et straffespark ti minutter før slutt. De siste tjue minuttene bar preg av et slitent Granada-lag, mens Madrid ble mer og mer forsiktige. Kampen ebbet omsider ut med 1-0 og selv om det ikke var noe fyrverkeri fra Los Blancos' side, er det likefullt tre poeng som gjelder. Det kan Barcelona, med sine tre ettmålsseiere, skrive under på.

Bytter:
62' Kovacic inn for Kroos
77' Cheryshev inn for Benzema
85' Casemiro inn for Isco

Gule kort:
35' Édgar Méndez
43' Isco
70' Javi Márquez
80' Rene Krhin

Statistikk:
Real Madrid - Granada
Ballbesittelse: 62% - 38%
Skudd på mål: 10 - 4
Skudd utenfor: 8 - 5
Hjørnespark: 10 - 1

Spillervurderinger:

Keylor Navas (9 BB) - Har virkelig gjort seg fortjent til tittelen som Real Madrids førstekeeper. Denne gangen gjør han en tilnærmet perfekt kamp med flere store redninger og skal ha størstedelen av æren for de tre poengene.

Dani Carvajal (4) - Kommer ytterst sjeldent rundt på høyresiden og opptrer for rufsete defensivt. Plassen til Carvajal er slettes ikke trygg etter denne forestillingen.

Pepe (4) - Mister ballen i farlige posisjoner, blir dratt av for enkelt ved flere anledninger og virker egentlig ganske utrygg. Må heve seg hvis han ønsker å konkurrere med Ramos og Varane om en plass i elleveren.

Raphaël Varane (5) - Er nødt til å begynne å ta mer tak. Passer nok best til en ballsikker ledertype som Ramos, men må stå frem på en langt mer dominerende måte hvis han skal befeste seg som en av verdens aller beste stoppere. Posisjonerer seg feil til tider og ser ikke ut til å kommunisere nok med fireren bak.

Marcelo (3) - Ingen god kamp fra dagens kaptein. Har ingen positive bidrag offensivt og taper duellen på venstresiden mot Success med god margin. Uten en strålende Navas, ville han vært involvert i minst to baklengsmål.

Toni Kroos (3) - Har virket slapp i flere av kampene denne sesongen.  Det var også tilfelle i dag, hvor han blir byttet ut etter 60 minutter. Lite intensitet i spillet og bruker lang tid på det meste han foretar seg. Bekymringsverdig.

Luka Modric (4) - Sjeldent svak kamp fra kroaten. Sammen med Kroos klarer han ikke å stoppe Granadas spill gjennom midten og virker egentlig ganske sliten kampen gjennom.

Lucas Vázquez (4) - Forsøker seg på noen gode løp og pasninger iblant, men er alt i alt for lite involert og ligger stort sett plassert helt ufarlig ved siden av linjedommeren. Ingen kjempesøknad om fast spill, men skal ha for at han prøver.

Isco (5) - Ingen kjempekamp, men varter opp med noen gode gjennombruddsballer og innlegg. Skal ha ros for en flott målgivende pasning til Benzema. Byttet ut like før slutt.

Cristiano Ronaldo (6) - En skikkelig annerledeskamp fra Ronaldos side. Mens han som oftest er lite med i spillet og scorer målene, var han idag involvert i det meste som skjedde offensivt, uten å få uttelling. Kommer seg til store sjanser, men hadde ikke marginene på sin side denne gangen.

Karim Benzema (5) - Gjør lite ut av seg, men er på rett plass til rett tid og scorer det viktige målet - akkurat som en spydspiss skal. Byttet ut et kvarter før slutt.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mateo Kovacic (6) - Kanskje er det tilfeldig, men igjen ser laget ut til å heve seg etter Kovacic' inntreden. Trygg med ball og minner mye om Modric når det gjelder driv med ball og evnen til å ta den med seg forbi ledd.

Denis Cheryshev (4) - Kommer inn med masse energi og vilje, men får sjeldent til det han prøver på. Burde nok satt inn 2-0 like før slutt.

Casemiro (N/A) - Har for lite vurderingsgrunnlag etter få minutter på banen.

Pmn6