Extra large benzema
MATCHVINNER: En Karim Benzema i kjempeform ble matchvinner på San Mamés.

Athletic 1-2 Real Madrid

Real Madrid vant knepent over Athletic og tok ledelsen i La Liga, etter at Barcelona tapte hele 1-4 mot Celta.

  • Athletic 1-2 Real Madrid
  • Estadio San Mamés
  • La Liga, runde 5
  • Onsdag, 23.09.2015, kl: 21.00

19' 0-1 Karim Benzema
67' 1-1 Sabin assist: Susaeta
70'  Karim Benzema assist: Isco

Real Madrid tok tre viktige poeng mot Athletic og tok ledelsen i La Liga etter at Barcelona tapte 1-4 mot Celta Vigo. Men det var ikke bare enkelt for de helhvite. For det ble kjempet til siste sekund i den nervepirrende kampen på Estadio San Mames. Benzema sørget for at gjestene tok ledelsen da han utnyttet det horrible tilbakespillet fra San Jose til Iraizoz. Athletic kjempet hardt og lenge for utligningen, den fikk de etter 67 minutter ved Sabin Moreno. Men Real Madrid nølte ikke og svarte umiddelbart da Isco fikk gå fri på høyre og Benzema pirket pasningen i mål.

Real Madrid XI: Navas; Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo; Kroos, Modric; Cristiano, Kovacic, Isco; Benzema.

Bytter: 72' Jesé inn for Isco; 80' Casemiro inn for Benzema; 89' Vázquez inn for Kovacic.

Etter 2 minutter var Aduriz frempå, men idet spanjolen skulle avslutte, kom Varane inn med en viktig takling, på ball. Begge lagene kom til noen farligheter i løpet av de første 10 minuttene, uten at noen av lagene var veldig nære ved å ta ledelsen.

Etter 13 minutter kombinerte Real Madrid fint og Ronaldo spilte til Benzema, som avsluttet med brassespark. Avslutningen var dog ikke i nærheten av å treffe mål.

De neste minuttene var preget av høy intesitet og spill foran mål av Athletic.

Søvige San José ga bort scoring

Kampens første scoring kom etter 19 minutter, og den kom helt ut av det blå. For Athletic hadde tilsynelatende god kontroll da de skulle spille seg ut bakfra, helt til Mikel San Jose rotet det til på klønete vis. Baskerne trillet ball i forsvar, og San Jose var en smule for ukonsentrert da han spilte ballen tilbake til Iraizoz. For Benzema jagde iherdig og tok igjen ballen før han plasserte den i nettmaskene. Dermed tok Real Madrid ledelsen på San Mames.

Etter 21 minutter testet Ronaldo skuddfoten og fikk god kraft i skuddet, men Iraizoz fikk bokset ballen ut til kast. Og bortelaget fortsatte å presse. Marcelo fikk ballen på kant og spilte ballen mellom keeper og stopper, og Benzema var bare noen skostørrelser unna å kunne skli ballen i mål.

Athletic jaktet utligning og fortsatte å skape sjanser

Men Athletic våknet til liv igjen noen minutter senere. Susaeta kom seg forbi Marcelo på høyre kant og lempet ballen inn i feltet. Der var det heldigvis ikke Aduriz, men Muniain som dukket opp på bakerste stolpe, og ballen gikk utenfor mål.

Hodesterke Aduriz kunne utlignet etter 40 minutter da det ble spilt en høy ball over Real Madrids bakre rekker. En offsideplassert Aduriz fikk headet på mål, men Navas var våken og reddet avslutningen.

Like etter kontret Kovacic og Real Madrid. Kovacic og Benzema spilte et fint veggspill og det endte med at Kovacic fikk ballen omtrent 8 meter foran mål. Kroaten fikk avsluttet, men ballen gikk nesten rett på keeper og det var ikke veldig vanskelig for Iraizoz å slå ballen til corner.

Andre omgang var i gang da tidligere Atletico-spiller, Raul Garcia fikk fyrt av en kanon på Navas. Heldigvis var det ikke plasseringen av samme klasse som kraften og Navas fikk slått unna. Hjemmelaget fortsatte å presse på for å få utligningen.

Athletic utlignet, Real Madrid svarte umiddelbart

Og etter 67 minutter fikk Athletic scoringen de hadde jaget i nesten en time. Athletic kom i overtall og Marcelo solgte seg, dermed kom Susaeta seg fri på høyre. Susaeta lempet ballen over mot Sabin, som headet ballen i mål. Bortimot katastrofalt forsvarsspill av Real Madrid ved dette målet. Da stod det 1-1 på San Mames.

Men gleden varte ikke lenge for Athletic. For Isco fikk stå helt alene på høyre kant og fikk ballen. Den lille magikeren fra Benalmadena spilte ballen på sølvfat til Benzema, som satte ballen i mål. Dermed gikk Real Madrid opp i ledelsen.

Og ledelsen holdt kampen ut, til tross for store Athletic-sjanser. Navas vartet også opp med noen gode redninger og sørget for at Real Madrid tar med seg viktige tre poeng til Madrid. Real Madrid topper nå tabellen, med like mange poeng som Celta.

Spillervurderinger:

Navas: 8
Carvajal: 6
Pepe: 6
Varane 7
Marcelo: 5
Kroos: 6
Modric: 7
Kovacic: 7
Isco: 6
Ronaldo: 5
Benzema: 8 (BB)

INNBYTTERE:
Jesé: 6
Casemiro: 5
Vázquez: N/A

Hva synes du om kampen?

Pmn6