Extra large cqldw0auwaa dd4.jpg large
HISTORISK: Cristiano Ronaldo tangerte flere rekorder mot Malmö onsdag kveld da han noterte seg for to mål.

Malmö 0-2 Real Madrid

Det var internasjonal klasse over det Malmö viste på tribunen, men ute på banen ble de noen hakk for små for Cristiano Ronaldo og co.

  • Malmö 0-2 Real Madrid
  • Swedbank Stadion
  • Onsdag 30.09.15, kl. 20:45
  • UEFA Champions League, runde 2

29' 0-1 Ronaldo
90' 0-2 Ronaldo

Enormt trykk fra Malmö-supporterne

Det var flomlys, det var Champions League, vi var i nabolandet og det var Ronaldo, Benzema og Isco mot Rosenberg, Jo Inge Berget og Åge Hareide. På Swedbank Stadion i Malmö var det gjort klart til festaften. Publikum skapte god stemning fra første minutt og det var fullsatte tribuner som gjorde alt de kunne for å heie fram hjemmelaget. Et enormt trykk møtte Real Madrid da de steg utpå gressmatta idet Champions League-hymnen ble spilt på full guffe.

Gjestene startet oppgjøret med noen nye fjes i forhold til hva man kanskje forventet på forhånd. Casemiro startet på midten istedenfor Luka Modric, mens Arbeloa tok venstrebackplassen til Marcelo. Rafa Benitez viser virkelig at han mener alvor når han sier at han ønsker å rotere mer enn hva det ble gjort under Ancelotti i fjor. 

Real Madrid startet altså oppgjøret slik: Navas; Carvajal, Varane, Nacho, Arbeloa; Kroos, Casemiro, Kovacic, Isco; Ronaldo, Benzema

De første 25 minuttene bød ikke på de helt store mulighetene. Ronaldo hadde noen muligheter og Malmö fikk servert noen halvsjanser etter slurv fra Varane og Casemiro, men det var ingen opplagte scoringsmuligheter til noen av lagene i starten. Like før halvtimen skulle likevel en viss portugiser endelig få nettsus igjen etter en liten "måltørke" på tre kamper. Malmö-laget er ikke i balanse når en lang ball blir slått opp mot Isco. Han demper ballen perfekt, før han ser opp og får øye på Ronaldo som er helt ledig ute på høyresiden. En nydelig tunnelpasning fra Isco og en iskald avslutning fra Ronaldo senere stod det 0-1 i Sverige. Det kunne umiddelbart se ut som en offside, men reprisene viste at det ikke var i nærheten. Det var karrieremål nummer 500 for Cristiano Ronaldo og han tangerte samtidig Raúl med flest mål for Real Madrid i Champions League/Europa League med 66 mål.

Nå måtte Malmö kanskje vurdere å legge seg litt høyere i banen enn hva de hadde gjort til nå. Det var uansett lett å se klasseforskjellen på lagene i kveld. Malmö skapte omtrent ingenting selv om de forsvarte seg greit nok. Real Madrid dominerte banespillet totalt og kunne også økt ledelsen etter et fantastisk volleytreff fra Carvajal (av alle mann), men ballen gikk i tverrliggeren og ut. Det stod 0-1 da dommeren blåste til pause.

Kontrollert etter pause

Ingen av lagene gjorde noen bytter i pausen, men man så at Åge Hareide hadde sagt noe til malmö-spillerne i pausen. De tok litt større sjanser, spilte litt mer ball og sto litt høyere med laget. Real Madrid fortsatte å kontrollere kampen med mye ballbesittelse, men skapte aldri de halt store sjansene etter hvilen. Det virket som at Rafa Benitez ønsket å kontrollere kampen mer enn han ønsket å punktere den, spesielt understreket av at han etter 67 minutter spilt valgte å bytte inn Luka Modric for Karim Benzema. Ut med en spiss og inn med en midtbanespiller betød samtidig at man nå flyttet Ronaldo opp som spydspiss i håp om at han kunne finne på noe der oppe for å sette spikeren i kista. 

Det skulle ta lang tid før den endelige spikeren kom. Kampen går litt fram og tilbake og Real Madrid virker fornøyde med å lede 1-0. Malmö begynner å komme litt inn i kampen, men får seg en kalddusj etter 78 minutter da Yotun feller Lucas Vazquez og får sitt andre gule for kvelden. Malmö må spille de siste ti minuttene med ti mann. Real Madrid spiller kontrollert, men tar kontringene de får og Ronaldo er veldig nære ved å sette sitt andre for kvelden da han blir spilt flott gjennom av Luka Modric. Alene med keeper skyter han hardt og presist til høyre for keeper, men Wiland i Malmö-målet gjør en kjemperedning da han får opp høyrearmen og slår ballen ut til hjørnespark fem minutter før full tid. 

Det nærmer seg overtid når Carvajal finner Lucas Vasquez inne i feltet. Foran mål har Ronaldo kommet seg foran forsvarsspilleren og roper på ballen. Pasningen fra Lucas kommer og Ronaldo får satt en liten tå på ballen og tupper den inn i mål. Det står 0-2 og Cristiano Ronaldo har med det tangert nok en rekord denne kvelden i Sverige. Han står nå likt med Raúl som TIDENES MESTSCORENDE i Real Madrids historie med 323 mål i alle turneringer. Cristiano gjorde det på 308 kamper, mens Raúl brukte 741 for å sette prestasjonen hans litt i perpspektiv. 

Real Madrid vinner kampen med 2-0 etter det som skulle vise seg å være en ganske tydelig klasseforskjell på de to lagene. Vi takker likevel Åge Hareide og hans menn for en flott prestasjon.

Spillervurderinger 1-10:

Keylor Navas: 7
Blir ikke satt på noen store prøvelser, men er trygg i det meste han gjør. Holder nullen nok en gang.

Dani Carvajal: 8
Er frisk opp langs høyresiden og er alltid en trussel offensivt. Er nære ved å score med en fantastisk volley fra skrått hold, men den treffer dessverre treverket.

Raphaël Varane: 7
Har en stygg pasning bakover i starten av kampen som kunne bydd på problemer, men gjør ellers en god kamp. Er rolig med ball og setter ofte i gang spillet fra sin midtstopperposisjon.

Nacho: 7
Viser at han er til å stole på i fraværet av Ramos og Pepe og gjør en god figur. Gir alltid 100 %.

Alvaro Arbeloa: 6
Gjør en grei kamp defensivt, men makter ikke å gjøre like mye offensivt som sin makker på motsatt side. 

Toni Kroos: 7
Styrer alt på den sentrale midtbanen og strør pasninger i alle retninger. Tyskeren er alltid spillbar og gjør en veldig god kamp.

Casemiro: 6
Virker litt rusten i starten av kampen, men spiller seg gradvis varm i trøya. Flink til å vende spillet og tar tak i midtbanen.

Mateo Kovacic: 6
Jobber bra og vinner mange baller fra Malmö-spillerne. Tar noen dårlige valg med ball, men viser som vanlig fine tendenser.

Isco: 6
Har som alltid noen flotte detaljer og noterer seg for en flott assist. Slurver likevel noe og mister ballen litt ofte.

Cristiano Ronaldo: 8 BB
Scorer sitt fjerde og femte mål på to kamper i Champions League og er farlig frampå flere ganger. Er aktiv og er ofte på rett sted til rett tid. Kunne fort ha scoret enda flere mål om siktet var enda bedre stilt. 

Karim Benzema: 6
Blir byttet ut etter 67 minutter, men gjør en bra kamp før dette. Flink til å kombinere med Ronaldo, flink til å holde på ball og man ser at forsvaret til Malmö sliter med å få helt tak på ham.

Innbyttere:

Luka Modric: 6
Gjør ikke det helt store, men er med på å kontrollere inn seieren ved å være ballsikker som alltid. 
Lucas Vazquez: 6
Får lite tid på banen, men noterer seg likevel for en assist. Bra innhopp.
Denis Cheryshev: 5
Får ikke nok tid til å markere seg.

Er dere fornøyde med prestasjonen mot Malmö?

Pmn6