Extra large cr7
SLO REKORD OG GA HONNØR TIL KAPTEINEN: Ronaldo med honnør til sin gode venn og kaptein, Marcelo.

Real Madrid 3-0 Levante

Real Madrid topper tabellen etter en solid trepoenger mot Levante.

  • Real Madrid 3-0 Levante
  • Estadio Santiago Bernabéu
  • 17.10.2015, klokken 16:00
  • La Liga, runde 8
  • 27' 1-0 Marcelo, assist: Ronaldo
  • 30' 2-0 Ronaldo, assist: Kroos
  • 82' 3-0 Jesé, assist: Lucas Vázquez

Ronaldo ble Real Madrids mestscorende spiller gjennom tidene da han scoret 2-0-målet mot Levante. Samme mannen sto for assisten da Marcelo scoret kampens første mål og sendte Real Madrid i ledelsen. Men bakover var det Keylor Navas som var den store helten, for Costa-Ricaneren reddet alt som var og flere av redningene var i verdensklasse.

Real Madrids startellever:

Navas
Danilo, Varane, Nacho, Marcelo
Kroos, Casemiro, Kovacic
Bale, Isco, Ronaldo

Bytter: 45' Lucas Vázquez inn/Bale ut, 69' Jesé inn/Isco ut, 77' Llorente inn/Kovacic ut.

Det var Levante som åpnet friskest og kom til to avslutninger allerede før fem minutter var spilt. Den første avslutningen kom da Roger ble spilt gjennom på kant av sin spissmakker; Roger avsluttet godt fra spiss vinkel og Navas fikk dyttet ballen utenfor stolpen. Den andre avslutningen kom på den påfølgende corneren, ved en heading like utenor mål.

Real Madrid spilte seg mer og mer inn i kampen, uten å skape noen store målsjanser. Etter et drøyt kvarter spilt på Bernabeu, la Bale tidlig inn til Cristiano Ronaldo, som kom ut av balanse i duell med Levantes stoppere. Reprisen viste at Ronaldo ble tydelig dyttet i ryggen og at portugiseren muligens skulle hatt et straffespark.

Boks til boks, sjanse etter sjanse

Etter 22 minutter, fikk Bale en kjempemulighet til å sende Real Madrid i ledelsen. Kroos slo en god corner, Bale raget høyest i feltet, men headingen fra knappe fem meter gikk over tverrliggeren.

Tre minutter senere kom Levante til en enda større målsjanse. Det ble lagt inn mot Deyverson som sto helt allene på bakre stolpe. I det han skulle dempe ballen for å kunne plassere den i mål, skled han og fikk aldri avsluttet. Etter mye påfølgende klabb og babb i feltet, fikk Navas til slutt tak i ballen. Et mirakel at Levante ikke tok ledelsen ved denne sjansen.

Og Levante-spillerne var ikke bare klønete foran Real Madrids mål, men også på egen halvdel. For en forfjamset Morales mistet ballen til Marcelo, som tok med seg ballen og spilte vegg med Ronaldo på venstre kant. Marcelo fikk ballen tilbake fra Ronaldo, tok en perfekt berøring og la ballen til rette før han dundret den mellom keeper og stolpen. 1-0 til Real Madrid.

Ronaldo ble historisk

Real Madrid fortsatte å presse høyt og nok en gang skulle personlige feil i bakre firer være avgjørende. Denne gangen var det Kroos som vant ballen høyt i banen. Ronaldo kom på et løp innover i banen, fikk ballen, tok to touch videre inn mot midten og hamret ballen i mål fra 17-18 meter. Med denne scoringen ble Ronaldo Real Madrids mestscorende spiller gjennom tidene! 2-0 etter to flotte scoringer på Santiago Bernabéu.

Resten av omgangen var preget av mange sjanser begge veier, og ikke minst en rekke klasseredninger av Keylor Navas.

Tempoet falt betraktelig i begynnelsen av andre omgang og ingen av lagene kom til noen store sjanser i løpet av de første 10 minuttene.

Andre omgangs første store målsjanse kom etter 65 minutter da Levantes innbytter, Ghilas, gikk på et godt løp og dempet ballen på brystet og fikk avsluttet - men Navas var meget våken, rykket ut og reddet avslutningen.

Jesé ble byttet inn etter 68 minutter og var nære målgivende etter under et minutt på banen. Jesé kom fri på høyre og la inn langs bakken. Ballen gikk via en levante-spiller og utenfor stolpen, mens Ronaldo trolig hadde scoret dersom ballen ikke hadde truffet motspilleren.

Jesé var nok en gang tilrettelegger da Ronaldo fikk ballen i feltet og headet over tverrliggeren.

Et minutt senere fikk Jese endelig uttelling, men denne gangen som målscorer. Målet kom etter fine Real Madrid kombinasjoner: Kroos spilte en lang ball til Ronaldo som la igjen til Lucas Vázquez - Jesé ble spilt gjennom av Vazquez, tok en overstegfinte og la ballen i motsatt hjørne. 3-0 til Real Madrid etter 81 minutter.

Navas fortsatte å redde alt og holdt buret rent, dermed endte kampen 3-0. En meget viktig trepoenger for Real Madrid, som for øyeblikket topper La Liga. Nå venter en rekke tøffe kamper, Real Madrid møter henholdsvis PSG og Celta Vigo neste uke.

Hva synes du om kampen?

Spillervurderinger:

Navas (8): Er en av banens absolutt beste spillere og er en reddende engel for Real Madrid. Fikk veldig mye å gjøre mot sin tidligere arbeidsgiver, noe han taklet fint. Klasseredninger var det nok av og Navas gjorde en av sine beste kamper i Real Madrid-trøya. Banens beste sammen med Marcelo etter undertegnedes mening.

Danilo (6): Er solid defensivt, men kunne bidratt med enda flere offensive løp. Viste prov på en treffsikker pasningsfot og hadde flere fine krossere og innlegg.

Varane (7): Varanes fart var viktig for Real Madrid, som sto høyt i banen nesten hele kampen. Hindret flere sjanser og hadde dessuten et par rene og viktige taklinger.

Nacho (6): Lot Deyverson komme til litt for mange muligheter, men hadde også en veldig viktig blokkering som hindret brasilianeren å score, noe han trolig ville gjort om den ikke ble blokkert. 

Marcelo (8 BB): Gjør en fantastisk kamp som kaptein. Jobber utrettelig både offensivt og defensivt. Scorer dessuten et flott mål der han ikke bare scorer, men også står for ballvinningen og veggspillet med Ronaldo. Kommer til et dusin gode innlegg og har mange gode offensive pasninger.

Kroos (6): Virker litt trøtt i dag og orker ikke å jobbe hjem, trolig en hard landslagspause som slår inn. Er allikevel pasningssikker og meget deltagende i det oppbyggende spillet. Solid kamp av tyskeren, til tross for at han ser en smule sliten ut.

Casemiro (7): Lå relativt dypt i banen, jobber hardt og godt og gjør en solid kamp. Gjorde grovarbeidet i midten og hadde noen essensielle taklinger og brudd.

Kovacic (6): Er ikke så veldig mye involvert i spillet, men gjør seg absolutt ikke bort. Slår et par gode gjennombruddspasninger.

Bale (5): Ser litt rusten ut etter skadeavbrekket. Er lite involvert og klarer ikke å sette noe særlig preg på kampen, med unntak fra et par gode innlegg.

Isco (6): Er som vanlig veldig flink med ball og gjør lite feil, men mangler på en måte den siste finishen.

Ronaldo (7): Klarte endelig å slå Raúls scoringsrekord i Real Madrid og er nå Real Madrids mestscorende spiller. Utgjør alltid en trussel mot Levantes forsvar og er ganske involvert, men er ikke på sitt aller beste. Noterer seg for et lekkert mål og én assist. 

Innbyttere:

Lucas Vazquez (7): Meget friskt innhopp av Lucas, som ble byttet inn i pausen. Noterer seg for en assist, spiller godt og er nær scoring.

Jese (7): Fantastisk innhopp! Skaper masse på høyre kant og spiller fin fotball. Scorer også et fint mål etter flotte kombinasjoner av Kroos, Ronaldo og Lucas. Får en veldig sterk 7er og vipper mot 8.

Marcos Llorente (5): Får drøye tretten minutter på matta, gjør ingen feil, men rekker heller ikke å sette sitt preg på kampen.

Pmn6