Extra large fotonoticia 20151103225858 1280
SUPERBYTTE: Nacho kom inn for en skadet Marcelo og scoret kampens eneste mål etter bare noen minutter på banen.

Real Madrid 1-0 Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain styrte kampen og burde nok ha scoret opp til flere mål, men Real Madrid tok likevel med seg alle tre poengene etter en brøler av Kevin Trapp i PSG-målet.

  • Real Madrid 1-0 Paris Saint-Germain
  • Estadio Santiago Bernabéu
  • Tirsdag 3. november, kl. 20:45
  • UEFA Champions League, runde 4

34' 1-0 Nacho

Blodig start

Det var to knallsterke lag som skulle opp mot hverandre på Santiago Bernabéu. Real Madrid måtte starte kampen uten spillere som Benzema, Bale og James Rodriguez, men stilte likevel et meget sterkt lag. PSG stilte om mulig enda sterkere og har uten tvil en stall som kan matche de aller beste lagene i Europa. Det var fantastiske rammer som møtte spillerne idet de entret gressmatta og Champions League-hymnen ble spilt for full guffe.

Real Madrid startet oppgjøret slik: Navas; Danilo, Ramos, Varane, Marcelo; Modric, Kroos, Casemiro; Isco, Jesé, Ronaldo

Det første kvarteret av kampen ble stort sett preget av mye stopp i spillet og lite sjanser. Isco går opp i en hodeduell med Aurier inne i sekstenmeteren til PSG og de skaller i hverandre. Begge blir liggende og Isco må gå av banen etter at det begynte å blø store mengder fra hodet hans. Etter rundt et kvarter spilt er det nok en spiller som ligger nede. Denne gangen er det en av de største stjernene hos PSG som ser ut til å slite med en skade etter noe som så ut som en vridning idet han skulle ta ballen fra Ronaldo. Marco Verratti prøver å spille videre i noen minutter før han til slutt kaster inn håndkleet. Inn for italieneren kommer Adrien Rabiot og herfra og ut er det PSG som kjører kampen.

Etter 20 minutter slår Di Maria en nydelig gjennombruddspasning til Aurier som slår tilbake til Matuidi som kan skyte fra ti meter. Avslutningen er svak og går rett på Navas. Minuttet senere er Zlatan centimetere unna å skru en ball nede i hjørnet. Zlatan viser seg også fram etter en halvtime da han får frispark fra 25 meter. Han får en enorm kraft på skuddet, men igjen går ballen like utenfor den venstre stolpen til Keylor Navas. 

Hell i uhell

Minutter etter frisparket til Zlatan er det Real Madrid sin tur til å få en skadet spiller. De helhvite har slitt noe enormt med skader på viktige spillere denne sesongen og denne gangen er det Marcelo som får seg en trøkk. Han må forlate banen etter bare 32 minutter og inn kommer Nacho. I utgangspunktet et bytte de fleste skulle tro at ville svekke Real Madrid, men det skulle ikke ta mange minutter før han skulle få innflytelse på kampen. Det er Toni Kroos som bestemmer seg for å skyte fra godt utenfor sekstenmeteren. Ballen blir blokkert og spretter høyt opp i været og inn bak forsvaret til PSG. Den ballen bestemmer Nacho seg for å gå etter, noe også Kevin Trapp i PSG-målet gjør. Det virker nesten som at han ikke ser Nacho, for han åpner i alle fall hele målet for Nacho som kan avslutte på helt åpent mål fra skrått hold. Avslutningen er perfekt og det står 1-0 til hjemmelaget! En merkelig situasjon.

Etter scoringen fortsetter Paris Saint-Germain å trykke på. De kommer til den ene gigantsjansen etter den andre. Rabiot kunne scoret på en av sine flotte skudd hvorav det ene gikk i stolpen, Zlatan kunne scoret på et innlegg hvis han hadde hatt noen størrelser større i sko og Cavani kunne scoret på overtid av førsteomgang etter at han ble spilt alene gjennom og fikk en gigantisk mulighet til å score. Cavani maktet heldigvis for hjemmelaget å komme med en helt horribel avslutning hvor han tuller det til for seg selv.

Lagene går til pause på stillingen 1-0. Helt utrolig at Real Madrid ledet denne kampen og Benitez måtte virkelig si noen kloke ord i pausen for at dette resultatet skulle holde helt inn.

Bedre kontroll etter pause

Før pause var det nærmest sirkus i Madrid hvor PSG kom seg til sjanse etter sjanse og burde ha scoret. Det virket heldigvis som at Rafa Benitez hadde fått litt mer orden i rekkene i løpet av pausen. Det var litt mer kontrollert og man slapp PSG til færre sjanser. Bortelaget var fremdeles laget som styrte kampen med mest ballbesittelse, men de slet langt mer med å spille seg til de helt store sjansene. I løpet av de første ti minuttene er det faktisk Real Madrid som er nærmest å score. Isco skyter fra 20-25 meter og treffer ryggen til David Luiz og forandrer retning, noe som setter Trapp litt ut av spill. Han får likevel slått ballen ut til hjørnespark.

Etter 63 minutter takker Jesé for seg og gir plass for Lucas Vazquez som har vist at han har noe å bidra med også på dette nivået. Han viser umiddelbart at han har kvikke ben og setter litt fart i angrepet til Real Madrid. Etter 73 minutter er det han som får ballen nede på høyreflanken og slår et flott innlegg inn i feltet. Der er Isco helt alene og får tid til å ta ned ballen. Isco tar seg god tid, men avslutter rett på keeper. Burde kanskje ha fått til mer i den situasjonen. Etter 80 minutter får Real Madrid nok en stor mulighet. Modric hopper over ballen som går videre til Toni Kroos. Han kan avslutte forholdsvis alene fra skrått hold, men igjen viser Trapp at han er en god keeper til tross for brøleren tidligere i kampen.

PSG kommer også til muligheter etter pause, men det blir aldri det helt store. Real Madrid spiller god forsvarsfotball de siste 45 minuttene og sikrer seg alle tre poengene. Real Madrid er dermed det eneste laget i Europa som fremdeles er ubeseiret og er også nå det eneste laget i Champions League som enda ikke har sluppet inn mål. Det er liten tvil om at Real Madrid har blitt bedre i forsvar under Benitez, men i denne kampen er det også mye flaks som gjør at man ikke slipper inn mål. 

Klassisk Benitez vil mange si. Man spiller ikke vakkert, men ender på en eller annen måte opp med å vinne kampen. Gode lag vinner også på dårlige dager heter det og med dette resultatet vinner Real Madrid høyst sannsynlig gruppa.

Spillervurderinger 1-10:

Keylor Navas: 7
Har ingen superredninger slik vi er blitt vant med, men holder nullen nok en gang og er som vanlig trygg i mål. 

Danilo: 5
Er mye involvert, men makter ikke å sette sitt preg på kampen. Litt mye slurv, men god innsats. 

Sergio Ramos: 7
Kjamper og kriger i forsvaret. Har en tilstedeværelse det er få spillere som har og vinner mange dueller mot Zlatan og co.

Raphael Varane: 6
Vinner mange dueller og klarerer mange baller. Spiller en veldig god kamp og gjør ingen store feil.

Marcelo: 5
Viser fine detaljer offensivt og selger seg litt defensivt, nøyaktig slik vi kjenner brasilianeren. Må ut med skade etter en halvtime.

Luka Modric: 7
Er en av få spillere som klarer å få til litt flyt i spillet. Flink til å holde på ball og gjøre litt uventede ting som gjør at man får til litt eget spill også. Flere spillere må opp på hans nivå om man skal klare å slå de beste lagene.

Toni Kroos: 3
Spiller i en litt annen rolle enn hva han er vant med. Spiller litt høyere i banen og får ikke fordelt baller og styrt spillet slik vi forventer av ham. Svak kamp av tyskeren.

Casemiro: 5
Vinner en del baller og jobber bra på den defensive midtbanen. Er med på å hindre PSG i å komme til mange store sjanser i andreomgang, men gjør ingen veldig god kamp før pause. 

Isco: 4
Kommer til noen avslutninger og kunne fort fått med seg et mål i denne kampen. Viser likevel at han mangler litt hurtighet for å kunne dominere på dette nivået. Spanjolen må opp flere hakk om han skal kunne få spilletid også når James er tilbake.

Jesé: 3
Får lite å jobbe med, men slurver de få gangene han får muligheten. Burde utnyttet de få kontringene man fikk mye bedre.

Cristiano Ronaldo: 2
Man må kunne forvente mer i en slik kamp av han som skal være en av verdens beste spillere. Bidrar veldig lite og er ellers veldig lite involvert i spillet. Gjør svake valg de gangene han får ballen.

Innbyttere:

Lucas Vazquez: 6
Er kvikk i beina og er en av få spillere som klarer å komme seg forbi spillerne til PSG i dag. Flott innhopp og kunne fort fått en assist.
Nacho: 6
Kommer inn for Marcelo og scorer kampens eneste mål. Gjør en grei kamp på venstreback om man ser bort ifra det siste kvarteret i førsteomgang hvor man slipper PSG til alt for mange sjanser. 
Mateo Kovacic: 5
Får ikke nok tid til å utmerke seg hverken positivt eller negativt.

Er dere fornøyde med hvordan Real Madrid spilte mot Paris Saint-Germain?

Pmn6