Extra large satellite
LITEN GRUNN TIL Å SMILE: Rafa Benítez smilte i forkant av El Clasico, etter kampen har spanjolen liten grunn til å være fornøyd.

Real Madrid 0-4 Barcelona

Det brenner for alvor under føttene til Benítez etter at Madrid ble avkledd og utklasset av Barcelona.

Real Madrid 0-4 Barcelona
La Liga, runde 12
Lørdag 21.11.2015 kl 18.15
0-1 Luis Suarez 11'
0-2 Neymar 39'
0-3 Andres Iniesta 53'
0-4 Luis Suarez 74'

Barcelona var enorme på Santiago Bernabéu og herjet med et svak Madrid-lag. Det hele endte i en ydmykende 0-4-seier til gjestene fra Catalonia - og økte avstanden til 6 poeng ned til hovedstadslaget. Los Blanocos og Rafa Benítez skuffet stort og etter kampen ble både trener, spiller og president, Florentino Perez, pepet ut av sine egne supportere.

Ingen Messi fra start

Luis Enrique valgte ikke å risikere Lionel Messi, selv om den lille trollmannen endelig var tilbake etter kneskaden som har satt argentineren ut av spill i nesten to måneder. Tilbake fra start var derimot Ivan Rakitic, som også har vært satt ut av spill de siste ukene.

Madrid, på sin side, hadde Keylor Navas, Raphael Varane, Marcelo, James Rodriguez - og Karim Benzema tilbake fra start. Sistnevnte etter at han de siste ukene har slitt med skader og utenomsportslige problemer.

Fra første spark på ballen var Barcelona bedre både med og uten ball. Pasningene var både mer presise og kreative fra katalanerne - og hjemmelaget slet med å holde på ballen på midtbanen. Midtbanen ble i tillegg i perioder utløpt og kjempet i senk, som førte til spørsmåltegn rundt Benítez sin vraking av Casemiro i ankerrollen.

Det var uansett lite Madrid kunne gjøre da Barcelonas offensive ballkunstnere vartet opp med tiki-taka og fotballkunst da Sergi Roberte tredde gjennom Suarez med en nydelig gjennombruddspasning - der argentineren like vakkert sendte ballen med utsiden forbi en utspilt Keylor Navas. Det var bare begynnelsen.

La Blaugrana vart ikke satt særlig ut av spill da Mascherano måtte kaste inn håndkleet halvveis ut i den første omgangen og fortsatte å kjøre over hjemmelaget. Andres Iniesta startet det hele før Neymar snek seg gjennom Madrid-forsvaret og noe heldig fikk ballen forbi Keylor Navas som fikk en hånd på ballen. 2-0 til Barcelona.

Rusten Benzema

Selv om Barcelona styrte det meste på Santiago Bernabéu skapte også Los Blancos sine egne farligheter. I første omgang var Benzema ett slevspark unna å finne nettmaskene. Ballen snek seg inn på bakre stolpe, og med Claudio Bravo tilsynelatende utspilt, så det ut som Benzema kom til å redusere til 1-2. Men franskmannen bommet på ballen og det hele rant ut i sanden.

Sekunder før pause var Barcelona en brasiliansk panne unna å øke til 0-3 etter at  Neymar herjet med Danilo før han serverte Suarez som sendte ballen rett i pannen til Marcelo på streken. Raphael Varane fikk blokkert returen.

Den andre omgangen så ut til å starte bedre for Los Blancos, men hjemmelaget maktet ikke å utnytte noen av halvsjansene og helsjansene de skapte de første minuttene - Claudio Bravo vartet for eksempel opp med en mesterlig redning da James Rodriguez fyrte av fra like utenfor Barcelonas sekstenmeter.

I andre enden gikk derimot ballen i nettet da Neymar flikket ballen til, kanskje banens gigant, Andres Iniesta, sendte ballen i nettaket bak Navas. 3-0.

Kroken på døren for Benítez?

Ydmykelsen ble komplett da Suarez igjen lurte Real Madrids offsidefelle og iskaldt lobbet ballen over Keylor Navas. 4-0 til bortelaget.

Los Merengues hadde sine sjanser til å redusere både tapet og ydmykelsen, men Claudi Bravo hindret Cristiano Ronaldo med to sterke involveringer. Dessuten måtte Los Blancos avslutte oppgjøret med 10 mann da innbytter Isco ble sendt rett i dusjen etter å ha sparket ned Neymar.

Etter sluttsignalet var meldingen fra Santiago Bernabéu da det ble sunget om avgangen til både Florentino Perez og Rafa Benítez - og da er det liten tvil om det vil være sistnevnte som først blir kastet ut stadionportene på Santiago Bernabéu. Det store spørsmålet er om spanjolen vil lede dette Madrid-laget flere ganger etter ydmykelsen mot hovedstadslagets argeste rival.

Det er uansett liten tvil om at den rutinerte treneren ikke vil få særlig med flere muligheter skulle ikke spillet og resultatene snu. På Valdebebas sitter Zinedine Zidane klar for å ta det store steget i sinn trenerkarriere.

Spillerbørs

Keylor Navas (5): Kan ikke klandres for noen av målene, selv om han kanskje hadde reddet noen avslutningene da han var i enorm form tidligere denne sesongen.

Danilo (2): Har enorme problemer med Neymar gjennom samtlige 90 minutter og leverer en fryktelig prestasjon i sin første El Clasico.

Raphael Varane (3): Er langt fra like trygg som tidligere denne sesongen, men så skal det sies at den ungen stopperen har langt fra optimale arbeidsforhold med en syltynn midtbane foran seg.

Sergio Ramos (2): Kapteinen ser ut til å være preget av skulderskaden og sliter gjennom hele kampen, med svake involveringer på flere av scoringene.

Marcelo (3): Som resten av forsveret har brasilianeren store problemer defensivt, og er i tillegg mindre involvert offensivt enn den energiske backen har for vane å være.

Toni Kroos (3): Svak og usynleg kamp av tyskeren som følge av umulige arbeidsforhold på en defensivt svakt bemannet midtbane.

Luka Modric (3): Samme som sies om Toni Kroos, kroaten er lite involvert grunnet vanskelige arbeidsforhold. Svak prestasjon.

James Rodriguez (4): Svak kamp også av James, men er Madrids kanskje farligste og beste utsepiller - uten at det sier særlig mye.

Gareth Bale (4): Sammen med James den utespilleren som jobber mest og skaper mest farligheter - langt fra banens svakeste.

Karim Benzema (3): Tydelig ute av form, men skaper likevel en del farligheter foran mål og nære scoring ved flere anledninger.

Cristiano Ronaldo (2): Enda en svak kamp av portugiseren, legger ned lite innsats og går og furter gjennom hele kampen. I tillegg utnytter han ikke de mulighetene han får foran mål og det går for sakte med ballen i bena.

Isco (4): Friskt innhopp før han tydelig frustrert spenner ned Neymar og blir sendt i dusjen.

Dani Carvajal (4): Kommer inn for Marcelo og er nokså usynlig utenom noen sene taklinger mot Neymar og Suarez.

Pmn6