Extra large ramis
FORFREMMET: Luis Miguel Ramis har vært innom de fleste nivåene i klubbens ungdomsavdeling.

Luis Ramis - en kjent skikkelse

Castillas nye manager er et kjent fjes for de fleste i troppen.

Med Zinedine Zidane ansatt som ny hovedtrener på a-laget, var man også nødt til å få inn en erstatter for franskmannen som manager for Castilla. Valget falt raskt på Luis Miguel Ramis, som dermed stiger et hakk i gradene etter å ha ledet Juvenil A (U-19) de siste sesongene.

Ramis, som også har erfaring som spiller i klubben, ble ansatt i ungdomsavdelingen da han la opp profesjonelt i 2006. 45-åringen har hatt ansvar for Juvenil C, Juvenil B og senest Juvenil A, før hans største utfordring så langt venter. Men med hans erfaring fra ungdomslagene i klubben, betyr det at mange av dagens Castilla-spillere kjenner Ramis svært godt. Faktisk har 22 av 25 spillere i årets stall vært under den tidligere midtstopperens ledelse på et eller annet tidspunkt. Kun Carlos Abad, Abner og Martin Ødegaard vil dermed ha sine første økter med Ramis som trener denne uka, da disse har gått rett inn i reservelagstroppen fra andre klubber - Abad fra Tenerife, Abner fra brasilianske Coritiba og Ødegaard fra Strømsgodset.

Dermed vil Castillas nye manager kjenne godt til de fleste av spillerne han nå råder over, som fort kan vise seg å være en fordel for noen og kanskje en ulempe for andre. Den offensive midtbanespilleren, José Lazo, er blant de som kan nyte godt av trenerskfitet etter å ha fått svært lite tillit av Zidane så langt denne sesongen. I fjor var han meget god i UEFA Youth League for Juvenil A under Ramis, som er stor fan av 19-åringen. Kanskje får han sjansen allerede søndag, da han er med i troppen mot Ebro.

Carlos Abad, keeper: 20-åringen ble leid inn fra Tenerife denne sesongen og har kun vært en del av Castilla.

Alfonso Herrero, keeper: Dagens andrekeeper kjenner Ramis svært godt og har vært under hans ledelse i flere sesonger. Første gang var i 2009/10-sesongen på Juvenil C, før de tilbragte to sesonger sammen på Juvenil B, fra 2010 til 2012.

Álex Craninx, keeper: Belgieren var under Ramis' ledelse i 2013/14-sesongen på Juvenil A, hvor juniorgutta tok trippelen i Spania. Craninx spilte en god del, men ble sett på som andrekeeper.

Philipp Lienhart, midtstopper: Stopperen ble leid inn fra Østerrike forrige sesong, hvor han fikk flere kamper under Ramis i UEFA Youth League.

Jaime Sánchez, midtstopper: Spilte på Ramis' Juvenil A i både 2012/13 og 2013/14.

Héctor, midtstopper: En del av Juvenil A i 2012/13-sesongen.

José León, midtstopper: I likhet med Craninx var han en del av det suksessfulle Juvenil A-laget i 2013/14.

Fran Rodríguez, back: I likhet med Craninx og León var også Fran en del av Juvenil A i 2013/14, hvor Ramis styrte.

Dani Fernández, back: Spilte på Juvenil A forrige sesong under Ramis, før han ble promotert til Castilla nå. Samme utvikling som den nåværende manageren, bare ett år i forkant.

Abner, back: Ble hentet rett til Castilla fra Coritiba i Brasil før forrige sesong. Har derfor ikke vært under Ramis ledelse enda, som kan vise seg å bli kostbart da Abner vil være ute med skade en god stund til.

Álvaro Tejero, back: Delte garderobe med Ramis forrige sesong på Juvenil A, før han rykket opp til Castilla denne sesongen.

Aleix Febas, midtbane: En av få spillere som har hatt Ramis som trener i flere sesonger. Allerede i 2013/14 spilte Febas på Juvenil A under Ramis, før han kombinerte det med spill på Real Madrid C forrige sesong. Denne sesongen har han vært med et par ganger i UEFA Youth League.

Fran Pérez Ganfornina, midtbane: Spilte for Juvenil A i fjor og har visstnok et godt forhold til Ramis. Har spilt minimalt denne sesongen og kan kanskje få en ny mulighet nå.

Marcos Llorente, midtbane: Var en del av Juvenil A i 2013/14-sesongen. Spilte i tillegg finalen i juniorcupen forrige sesong under Ramis, hvor de ble mestere.

Lucas Torró, midtbane: Vant den spanske juniorligaen i 2012/13 med Ramis som manager.

Javi Muñoz, midtbane: En av Ramis mest betrodde menn på Juvenil A i 2013/14-sesongen, hvor han på det tidspunktet ble nevnt som et av klubbens aller største talenter.

José Carlos Lazo, off midtbane: Spilte mye for Juvenil A forrige sesong hvor han var en av lagets viktigste i UEFA Youth League. Spiller også kamper i turneringen denne sesongen og er godt likt av Ramis.

Garci, off midtbane: Spilt for Juvenil A både forrige og inneværende sesong. Har fått debut på det spanske U19-landslaget under Ramis ledelse.

Enzo Zidane, off midtbane: Var fast på Juvenil A i 2013/14, som Javi Muñoz.

Martin Ødegaard, off midtbane: Hentet inn i januar 2015 og ble raskt en fast brikke på Castilla. Har enda ikke spilt under Ramis, til tross for at han er registrert i troppen som kan brukes i UEFA Youth League denne sesongen. Den eneste sammen med Abner (skadet) som ikke har blitt tatt ut i Youth League-kamp av de tilgjengelige Castilla-spillerne.

Cristian Cedrés, off midtbane: Har vært involvert under Ramis helt siden 2012, da han hospiterte fra Juvenil C. Har, i likhet med Febas, Lazo og Mayoral, vært med Juvenil A i årets UEFA Youth League.

Álvaro Jiménez, off midtbane: Som Enzo og Muñoz var han fast på Juvenil A i 2013/14, hvor Ramis styrte skuta.

Mariano Díaz, spiss: Har ikke vært veldig involvert med Ramis, da han spilte for Juvenil A så tidlig som i 2011, da Ramis fortsatt trente Juvenil B. Siden 2012/13 har Mariano vært mest involvert på Real Madrid C, men har fått flere kamper under Ramis på Juvenil A også.

Juanjo Narváez, spiss: Colombianeren var fantastisk i UEFA Youth League 2013/14, da Real Madrid tok seg helt til semifinalen med Ramis som sjef. Spilte mest for Real Madrid C forrige sesong, men kjenner allikevel den nye manageren meget godt.

Borja Mayoral, spiss: Har kun vært involvert under Ramis i UEFA Youth League. Både forrige sesong, hvor han gjorde det meget godt, og i år.

Pmn6