- Jeg vil vinne alt

<i>Marca</i> tok turen til Lyon, der Karim Benzema oppholder seg i noen dager før før han skal møte sine lagkamerater på det franske landslaget. Se hva han sa her!

Sesongen startet ikke med mange spilleminutter for din del, vil du si at du er fornøyd med ditt andre år i Madrid?

Jeg tror, når alt kommer til alt, at det har vært et bra år. Det stemmer at det var vanskelig i starten, jeg hadde noen problemer, men se på resultatene i andre halvdel av sesongen. Jeg skårte 30 mål for Madrid og landslaget. Det er derfor jeg mener det har vært et godt år. Jeg visste at alt ville komme etter januar, når jeg begynte å spille mer og jeg fikk både spilletid og selvtillit.

Fikk vi se den beste Benzema mot slutten av sesongen?

I starten var det tungt for meg. Jeg var litt overvektig, men noen fysiske problemer...men da jeg var fysisk i form gikk alt bra. Jeg tror jeg kan gjør det enda bedre, og neste år får vi se den beste Karim, fordi jeg føler meg bra, både fysisk og psykisk.

Var benkingen mot Barcelona i Champions League det vanskeligste øyeblikket for deg siden du kom til Madrid?

Det var et komplisert øyeblikk, det kan jeg ikke nekte for. Jeg var skuffet fordi vi hadde tapt og fordi jeg ikke kunne hjelpe laget, men treneren tok et valg og jeg må akseptere det. Man må vite hvordan man skal komme seg igjen etter slike kamper, men det som er klart er at ingen liker å tape kamper som den.

Copa del Rey et plaster på såret, men du spilte ikke den finalen heller.

Det var min første tittel med Madrid. Jeg spilte ikke finalen, men det gjorde jeg i viktige kamper sånn som mot Sevilla og Atlético. Vi vant og det var strålende. Hvorfor skulle jeg ikke være glad selv om jeg ikke spilte?

Føler du at Mourinho er ekstra kravstor ovenfor deg?

Han krever mye av meg, men han har gjort meg til en bedre spiller. Han er en person som elsker å vinne, det samme er jeg. Han har gjort at jeg har vokst som fotballspiller og person. Jeg ville bli bekymret hvis han ikke krevde maksimalt av meg. Det ville betydd at jeg ikke betyr noe for for han og at han ikke vil ha meg.

Så du føler treneren din har tillit til deg?

Folk snakker mye, om han har tillit til meg, om han ønsker å selge meg...men hvis du ser på antall kamper han har brukt meg så tror jeg det vil vise at han regner med meg. Hvis han ikke ville ha meg, ville han ikke gitt meg så mange minutter. I tillegg, å få spilletid med Mou er noe jeg må gjøre, det avhenger av meg. Jeg vet hva han vil ha av meg og jeg vet hva jeg kan gi til ham. Jeg må vise han at jeg kan spille på dette laget.

Du virker sikker på at du kan vinne en plass på dette Real Madrid-laget

Jeg er på et fantastisk lag og jeg vet det vil bli vanskelig å få en plass på dette laget, men jeg kan spille i Real Madrid. Jeg gjentar at det er noe som avhenger helt på meg.

Så du tenkte aldri på å pakke koffertene?

Nei. Jeg har en kontrakt, jeg elsker å være i Madrid, på dette laget. Jeg elsker fansen, folket, stadion... jeg kommer til å være her i mange år.

Hvordan vil du vurdere dette året, hvis vi tenker på hvordan laget har spilt?

Vi spilte gode kamper og vi må fortsette i samme spor. Vi skårte 102 mål, noe som er er mer enn Barca. Det er mye for et lag som liksom skal være defensivt.

Ble du overrasket over Cristianos 41 ligamål? [Marcas statistikk. journ.anm]

Det er mye, det er ikke lett å komme seg til seg til et sånt nivå. Jeg er glad for ham, han er er en utmerket spiller fordi han skårer mange mål og hjelper andre med å skåre. Han og jeg forstår hverandre veldig bra.

Har du snakket med Mou om din situasjon?

For en stund siden dro jeg for å snakke med han, bare vi to, noe som er normalt. Jeg ville vite om han regnet med meg, jeg var bekymret fordi jeg leste ting fra pressen som jeg ikke likte. Jeg har mye respekt for han og jeg tror det alltid er bra å snakke med treneren. Dette kommer til å være mitt andre år med han, jeg er bedre, jeg snakker bedre spansk, jeg føler meg bra og alt vil gå bra.

Hva tenker du om støtten Bernabéu har gitt deg i de siste kampene?

Hvis de støtter meg er det fordi jeg har gjort det bra, og de har sett at jeg vil spille på dette laget, og at jeg blør for dem.

Hvilken tittel vil du vinne neste år?

Alle, inkludert Supercopa, som er den første som kommer. Jeg vil vinne alt.

Hva synes du om Benzemas andre sesong i Madrid?

Pmn6