Extra large zidane press
KLAR TALE: Zidane forklarte hva som må gjøres for at laget hans skal komme seirende ut av morgendagens kamp.

- Det blir en spesiell kamp

Zinedine Zidane stilte til pressekonferanse i forkant av det som blir hans tøffeste kamp som førstelagstrener så langt, nemlig El Derbi Madrileño hjemme på Santiago Bernabéu.

Lørdag klokken 16:00 kommer byrival Atlético Madrid til andre siden av byen for å gjeste Santiago Bernabéu. Foreløpig er hjemmestatsistikken til Zinedine Zidane meget god med 4 av 4 mulige seiere, men ingen av motstanderne har vært i nærheten av det som møter Los Blancos denne lørdagen. Real Madrid ligger et poeng bak Atlético og vil dermed gå forbi med seier.

Zinedine Zidane har sagt dette i forkant av gigantoppgjøret:

Jeg ønsker at Real Madrid-fansen kan være like gode som spillerne, for å støtte spillerne slik de alltid gjør. De blir nødt til å stå fullt og helt bak laget. Kanskje litt ekstra i morgen i og med at de er derby og slike kamper er alltid spesielle. Det som bekymrer meg er om vi er i god form i morgen. Vi har trent godt denne uken og vi er klare til å spille en god kamp. Det er et derby og det er viktig for begge lag. Vi må være på vårt beste, som alltid. Vi kommer til å fortsette å spille på vår måte. Det som er klart er at det kommer til å bli en vanskelig kamp.

Motstanderen

Vi vet at Atlético er et lag som forsvarer seg godt, men ikke bare det. De er et komplett lag med store spillere. I Málaga gjorde vi noen feil på andreballene som vi har analysert. Hver kamp har noe eget og kampen i morgen vil bli en annerledes kamp. Vi har forberedt oss godt denne ettermiddagen og vi kommer også til å si ting til spillerne i morgen. Vi kommer til å spille med vår egen strategi og vi må tenke på hva vi skal gjøre. Motstanderen er et sterkt lag, men vi må gå ut i morgen og gjøre det vi kan. Atlético har deres styrker og det har vi også. Det jeg vil se er en god kamp og det er jeg sikker på at vi får se. Atlético er et lag som jobber godt og de har et hardtarbeidende lag. 

Marcelo

Han hadde et problem med leggen og vi må være forsiktige med det. Det er derfor han ikke trente i dag og han kommer ikke til å bli med oss. pepe trente med oss, Bale trente på egenhpnd og resten er klare. Vi kan gjøre det vi gjore med Carvajal på plassen til Marcelo, men vi kan også løse det på en annen måte.

Spesiell kamp

Det blir en spesiell kamp, det er et derby. Jeg hører mye om at folk tviler på ferdighetene mine som trener. Alle kan tenke det de vil. Jeg konsentrerer meg om mitt eget arbeid. Vi skal spille mot et fantastisk lag som har en bra trener. Han er veldig viktig for laget. De er veldig konkurransedyktige og jeg blir nødt til å finne nøkkelen for å vinne.

Kampen om La Liga

 

Spillerne er veldig profesjonelle, de vet hva de må gjøre. Av og til går ikke alt i en kamp som planlagt, men jeg er overbevist over deres proffesjonalitet. Jeg komemr til å fokusere på hva spillerne mine skal gjøre slik at vi kan yte vårt beste. Det er ikke mulig å spille godt i alle 90 minuttene. Det finnes litt av alt i en fotballkamp. Det viktigste er å vite hva vi må gjøre. Uansett hva som skjer kommer vi ikke til å si farvel til La Liga. Vi kommer til å kjempe til siste slutt fordi det er poeng igjen å spille om. Jeg er ærlig. Hvis vi mister poeng blir det alltid mer komplisert, men uansett hva som skjer har vi enda flere kamper igjen og vi har også Champions League å fokusere på. Sesongen vår slutter ikke i morgen.

Danilo

Han er perfekt, som alle andre. Andre spillere har spilt, men han er klar og viktig for oss. Jeg er fornøyd med det han viser. Jeg må ta valg og vi får se om han starter. Vi er en stor gruppe og jeg må ta noen valg.

Benzema

Han er en veldig viktig spiller for laget. Han har ikke lenger de problemene som han hadde sist kamp. Han er kapabel til å klare alt, også mer enn å score mål. Det viktigste er arbeidet han gjør for lagkameratene. Han binder dem sammen, han er motivert og han samspiller bra med de andre.

Isco

Jeg er fornøyd med arbeidet han gjør. Hvis du ser på scoringene hans er det tydelig at han har jobbet hardt. Han er den første personen som vet det. Men jeg er fornøyd med det arbeidet han gjør med ballen og også defensivt.

James

Det er vanskelig for meg å svare. En dag spør de meg om James, en annen om Danilo.. jeg må ta noen valg. James gjør sitt beste. Jeg ser ham på trening og han gir alt. I alle kamper går ting enten veldig bra og andre ganger ikke. Jeg er veldig stolt over holdningen til alle spillerne på laget.

Spillestil

Vi kommer til å spille med vår egen strategi, som alltid. På midtbanen har vi kvalitet, både fysisk og teknisk. I morgen får vi se hvordan vi setter opp midtbanen.

Mayoral

Han er i troppen. Han ser bra ut. Han spiller for Castilla og u19. Han trener ofte med oss og han er klar.

Atlético's hvile

Det er ikke jeg som organiserer kampene. Det viktigste er å forberede seg godt til kampen. Hver uke er det noen sin tur til til å forberede seg uten å ha fått så mye hvile.

 

Hva tror du blir viktig for å slå Atlético?

Pmn6