Eksklusivt intervju med Álvaro Morata

RealMadrid.no har sikret seg et eksklusivt intervju med neste generasjons superstjerne Álvaro Morata. Les det her!

Fullt navn: Álvaro Borja Morata Martín
Født: 23. oktober 1992, Madrid, Spania

Søndag avsluttet Real Madrid Castilla sin sesong da de spilte 2-2 i den siste opprykkskampen mot Alcoyano. Med dette resultatet ble det dessverre ikke opprykk, men det var nære på. Alvaro, du scoret mål nr. 1 og tente et håp hos mange. Hvordan så du på sjansene til opprykk etter dette?

Vi visste at vi måtte score både først og nokså raskt for å ha en mulighet, og det gjorde vi! Jeg følte meg beæret av å score det første, men dessverre klarte vi ikke opprykket.

Sesongen din og til Castilla må likevel sies å ha vært fantastisk.

Ja, dette har virkelig vært en fantastisk sesong for meg, men også for resten av Castilla som eksempelvis Álex, Dani (journ. anm. Carvajal) og Sarabia. I fjor var mange av oss en del av Juvenil A og dette første året på seniornivå har vært et eventyr. Vi vant ikke absolutt alt, men ga virkelig alt vi kunne!

Siden Alberto Toril overtok treneransvaret har dere kun tapt én kamp. Hva har Toril hatt å si for suksessen og hva har han tilført laget?

Toril har så absolutt vært viktig for laget fordi han har gitt oss mye selvtillit og tro på egne ferdigheter. I tillegg er det god kommunikasjon mellom oss og han. Han lytter på hva vi har å si og gir oss mye støtte.

Dere virker også som en sammensveiset gjeng utenfor banen. Hva har dette å si for prestasjonene på banen?

Det stemmer, vi er virkelig som en stor familie. Jeg tror at våre prestasjoner på banen kan knyttes opp mot vårt nære vennskap utenfor banen. Vi står hverandre veldig nært og dette hjelper oss mye.

Opprykkskamp nr. 1 mot Alcoyano ble spilt på selveste Santiago Bernabéu. Hvordan var det å spille på Real Madrids storstua og hvordan var det sammenlignet med da du debuterte hjemme mot Levante?

Å spille på Santiago Bernabéu med Castilla var magisk. Jeg har allerede debutert her med førstelaget, men det var langt ifra likt og på helt andre premisser. Denne gangen var det fokus på Castilla, men likevel var det så mange fremmøtte som støttet oss. Det er vanskelig å beskrive den triste følelsen vi hadde da vi tapte foran alle som heiet på oss.

Denne sesongen debuterte du på a-laget da du kom inn for di María i det 88. minutt borte mot Real Zaragoza, og du var nære på ved å score et mål. Hva tenkte du før du skulle byttes inn?

Det er rart, men før debuten tenkte jeg på alt mulig samtidig som jeg ikke tenkte på noen ting. Før selve debuten tenkte jeg på alt og alle som betyr noe for meg, blant annet kjæresten og familien min, men på benken og da jeg sto klar på gresset klarte jeg ikke å tenke på noe. Jeg kunne nesten ikke tro det selv engang.

Det er ingen tvil om at denne sesongen har overgått forventningene. Hva slags mål har du satt deg for neste sesong, og hvordan ser du på sjansene dine for flere minutter på førstelaget til neste sesong?

Jeg har fortsatt ikke satt meg helt klare mål for neste sesong, men jeg skal i hvert fall fortsette mitt harde arbeid på treningsfeltet og være dedikert i arbeidet og gi alt i det jeg driver med. Hovedfokuset mitt kommer til å være på å gjøre det bra med Castilla, og deretter får jeg fokusere på 1. laget hvis sjansen byr seg. Å spille for 1. laget til Real Madrid er en ære, men ingen besettelse.

En av våre skribenter spesialbestilte drakten din med # 29 på ryggen etter din debut. Hvilket nummer ønsker du på ryggen dersom du skulle velge fritt?

På Castilla spiller jeg med nr. 9 og jeg liker det nummeret. Men for å være ærlig så bryr jeg meg ikke så mye om nummer. Det er en ære å spille på førstelaget og hvis jeg så må spille med nr. 29 eller nr. 40 så gjør jeg gladelig det.

Over til litt andre spørsmål. Hva er din største drøm på fotballbanen?

Min største drøm er selvfølgelig å spille for Real Madrid og å vinne med dem. Spesielt ønsker jeg å vinne Champions League, men selvfølgelig også La Liga. Jeg har også en stor drøm om å bli verdensmester. Da ville jeg følt meg beæret.

Har du noen spillere du ser spesielt opp til, noen idoler?

Jeg har mange idoler, eksempelvis Raúl som er oppvokst i Madrid og har en fantstisk historie med laget. Men jeg ser også veldig opp til Benzema og Ronaldo (journ. anm. Cristiano Ronaldo). De er veldig gode spillere, men også fenomenale personligheter som er veldige hjelpsomme.

Har du et kallenavn slik Ronaldo er Maskinen og Xabi Alonso er El Señor?

Jeg har ikke et enkelt kallenavn nei. Blant venner kalles jeg som regel Morata, men for øyeblikket kalles jeg også Pichichi.

Som toppscorer på Castilla skulle vel det bare mangle. Helt til slutt, enten eller:
Hvit eller rød
La Liga eller Champions League
Playstation 3 eller xbox360
Fifa eller PES
Norsk laks eller Paella
Marca eller AS
Estadio Santiago Bernabéu eller Estado Alfredo di Stéfano
Sentrum eller Chamartín

Absolutt helt til slutt, er et noe du vil si til det norske folk?

Jeg ønsker å takke fansen, og jeg ønsker å takke alle som støtter meg. Tusen takk, Norge!

Vi takker deg for intervjuet, Alvaro. Du er en canterano vi kan tro på. Cantera podemos creer en! Hala Madrid!

Av hensyn til Alvaro Morata kan vi ikke si hvordan vi kom i kontakt med han, og ber dere om å holde diskusjonen under til et saklig nivå. Hva er dine tanker rundt unggutten som kan bli neste generasjons superstjerne? Og håper du han blir satset på neste sesong? Kom med dine tanker under.

Pmn6