Extra large hertha fans
JUBLER: Hertha Berlin-fansen har hatt mye å glede seg over denne sesongen.

Linkes til tsjekkisk løpsmaskin

Vladimir Darida kobles til Real Madrid etter en strålende sesong i Bundesliga.

Årets sesong har vært en drøm for Hertha Berlin. Hovedstadsklubben ligger på en bunnsolid tredjeplass på tabellen, bak suverene Bayern München og Borussia Dortmund, etter 26 spilte kamper. Mye av grunnen til den nærmest utenkelige oppturen, ligger på midtbanen, hvor 170 centimeter høye Vladimir Darida har dominert.

Tsjekkeren ble hentet til Hertha fra Freiburg før sesongen for rundt 4 millioner euro og har levert varene fra første sekund. Til nå har han spilt 25 av 26 seriekamper (suspendert mot Köln) for de blåhvite og har notert seg for fem mål og tre assist, i tillegg til fire målpoeng på like mange kamper i den hjemlige cupen. Men det er ikke sluttproduktet 25-åringen har fått mest ros for. Så langt er han den spilleren i Bundesliga som har løpt desidert mest, med over 13 kilometer i snitt per kamp.

Nå har større klubber enn Hertha fått øynene opp for Darida og Real Madrid skal være blant de interesserte. Da midtbanespilleren ble konfrontert med den påståtte interessen, virket han ikke helt overbevist enda.

Det er selvfølgelig veldig smigrende å høre at de vet om meg, men føttene mine forblir på bakken og jeg kommer ikke til å ta av. Skal jeg være helt ærlig tror jeg ikke Real Madrids interesse er ekte, selv om jeg selvfølgelig drømmer om spill i Europa.

Om Los Blancos faktisk har Darida på ønskelisten gjenstår å se, men det er liten tvil om at han kunne vært en spennende tilvekst som boks-til-boks-spiller i klubben.

Kunne Vladimir Darida vært noe for Real Madrid?

Real 960x200 pause