Extra large zinedine zidane 29.3.2016
GLEDER SEG: Zinedine Zidane gleder seg til sin El Clásico-debut som manager for Real Madrid.

- Jeg vil se en bra fotballkamp

Etter lagets siste trening før lørdagens El Clásico stilte Zinedine Zidane opp for pressen og svarte på spørsmål om blant annet El Clásico, James Rodriguez og Raphaël Varane sin skade.

El Clásico:

Vi må fortsette den gode jobbe vi har gjort i det siste. Vi jobber bra og vi er inne i en god periode. Vi må fortsette å utvikle oss som et lag. Vi er et lag med mange forskjellige personligheter. Vi kommer til å forberede oss til denne kampen på den best mulige måten. Vi er her for å vinne hver eneste kamp. Vi har jobbet godt hele uka, unntatt at noen har vært borte på landslagsoppdrag. Det er tre poeng som kan vinnes denne kampen og vi kommer til å gjøre alt vi kan for  å vinne disse tre poengene.

Varane sin skade:

Problemet er at vi ikke kan styre slike ting. Når han spilte den andre kampen for Frankrike, hadde han en liten skade. Vi vet ikke akkurat hva skaden egentlig er. Vi tok en ultralyd scan i dag-tidlig og vi har planlagt en MRI-scan for å se hva som egentlig er skaden. Dette er en type skade som kan skje når man spiller to kamper med så kort tid imellom.  

Synet på El Clásico som en eksamen:

Det er ikke en eksamen. Vi har en god dynamikk i gruppen, vi har jobbet bra og fortsatt det gode arbeidet vi har drevet med den siste tiden. Det er en kamp til, en viktig en. Disse kampene er alltid annerledes. Hva folk vil se er en god fotballkamp og hva jeg vil se er at laget mitt fortsetter slik de har gjort den siste tiden. Personlig, vil jeg være så heldig at jeg får oppleve en slik kamp på nært hold.

Forrige El Clásico:

Jeg har ikke snakket til spillerne om hjemmekampen. De vet hva som skjedde. Dette er en helt annen kamp, og den er helt annerledes i forhold til hjemmekampen. Dette er en kamp som vi må vinne, og som vi vil vinne. Jeg har både sett og analysert hjemmekampen, men jeg har ikke snakket til spillerne om det. 

Rotasjon:

Jeg kommer ikke til å si hvem som kommer til å spille. Jeg tenker ikke på rotasjonen. Det viktigste er morgendagens kamp. Det er et lag som kommer til å spille i morgen, og så får vi se hvem som spiller på onsdag. Jeg kommer til å bruke det laget jeg syns er best for morgendagens kamp. Vi kommer til å rotere mer og mer når vi nærmer oss sesongslutt.

James:

Det han sa er klart, men han er også fornøyd her. Han er fornøyd og målrettet, som jeg sa. Når man tror at man ikke skal spille, så er det vanskelig fordi man alltid vil spille. Han har alles støtte og det aller viktigste er at hans fulle fokus er å spille for Real Madrid. Det vanskelige er at jeg må ta avgjørelser basert på hva som er det beste for laget. Verken James eller noen andre er fornøyde med å sitte på benken. Jeg vet ikke om noen som liker å komme inn i en kamp fra benken. Vi har 22 spillere og jeg kommer til å velge de 11 jeg mener er best for oppgaven. James gjør det bra og han vet at han kommer til å få spilletid. Han er viktig for laget og uansett hva som skjer vil jeg ta vare på han som den viktige spilleren han er.

Cristiano Ronaldo og straffespark:

Jeg er ikke bekymret. Og bomme fra tid til annen er en del av fotballen. Cristiano svarte i hans andre kamp for Portugal. Han er ikke bekymret heller, han scoret og kom tilbake frisk og rask etter landslagspausen. Jeg er fornøyd og avslappet med prestasjonene hans.

Målsetningene:

Du vet hvordan ståa er. Det viktige er å vinne, det vet jeg siden jeg var spiller på dette laget selv. Jeg tenker ikke på slutten av sesongen nå, det viktige er å fortsette den gode formen vi har hatt den siste tiden. Hvis vi spiller bra, og fortsetter med det, vil vi få betalt for det.

Spenning:

Jeg kommer til å sove godt i natt. Det er en vanlig fotballkamp og det vi må gjøre er å tenke slik også, ikke bare si det. Vi må være glade for å møte gode spillere og gode lag slik som Barcelona. I morgen vil jeg nyte dette, men for første gangen som manager for Real Madrid.

Et Barcelona i form:

Det bryr meg ikke. Folk kan tro det dem vil, men jeg tror ikke det blir enkelt å slå Real Madrid. Jeg vil se en god fotballkamp og se at laget mitt vinner kampen.

Tror du Zidane får med seg en seier i El Clásico-debuten sin?

Pmn6