Extra large satellite  9
KLAR: Zidane og co. må slå ut Wolfsburg om de ønsker å komme seg til semifinalen i årets Champions League.

- Hver kamp blir en cupfinale

Zinedine Zidane snakket med pressen i forkant av kvartfinalekampen mot Wolfsburg og kunne fortelle at laget er i meget god form foran den viktige kampen.

- Vi tenker kun på morgendagens kamp. Vi er i god form, men ikke bare fordi vi vant lørdagens kamp. Før den kampen spilte vi også god fotball. Nå kommer det en ny og vanskelig kamp, men vi skal forberede oss godt. Vi er i god nok form til å spille en Champions League-kamp akkurat nå, sa Zinedine Zidane på pressekonferansen. 

Les også: Før Wolfsburg - Real Madrid

Han snakket også om hvem som er favoritter i oppgjøret, litt om hvordan ståa er med James og Isco, samt også litt om Casemiro og hva man kan forvente av kvartfinalemotstanderen. Det skal bli spennende å se om seieren i El Clásico har gitt spillerne den selvtilliten de trenger foran et slikt oppgjør. Champions League er etter all sannsynligheten den eneste turneringen hvor Real Madrid fortsatt har mulighet til å vinne. Nedenfor kan du lese hva Zidane har sagt i forkant av kampen.

Favoritter?

Det er ingen favoritter i Champions League. Hver eneste kamp er viktig. Hver kamp er som en cupfinale. I fotball straffer det seg om du slipper opp gassen. Vi har spilt noen gode kamper nå og vi må alltid være fokuserte på hva vi skal gjøre, noe spillerne uten tvil er. Det er det som er viktigst for meg.

Om El Clásico

Jeg ble lykkelig over å ha vunnet der og for måten vi gjorde det på. Det er ikke lett å vinne der og det er vi klar over. Det var viktig for lagmoralen at vi fortsatte å kjempe. Før den kampen sa jeg at vi var i god form. Vi vant det som var en vanskelig kamp og nå må vi bare fortsette å kjempe like hardt fordi alle kamper er tøffe.

James og Isco

Dette er problemer som en trener må ta seg av. Jeg ville gjerne at de begge skulle fått spille. De er spillere som har store kvaliteter og når de ikke spiller er det tøft for dem. Jeg var selv en spiller og vet at alt de vil er å få spilletid. Jeg må likevel velge og det er 22 spillere å velge mellom. Jeg må velge en startellever og resten kan hjelpe til fra benken. Begge to vil uansett spille viktige roller inn mot slutten av sesongen selv om de ikke fikk spille på lørdag. Jeg er veldig nysgjerrig på å se hva James og Isco kan vise meg fordi jeg vet hva de er kapable til å gjøre.

Wolfsburg

I morgen står vi ovenfor en tøff kamp. Dette er et lag som har kommet seg til kvartfinalen. De har slitt litt i deres hjemlige liga, men det betyr ingenting. Dette er Champions League og det betyr mye for alle spillerne. De har fortjent å komme så langt og i morgen er det vi som skal møte dem. Vi kommer til å gå ut på banen som vi alltid gjør ved å spille vårt spill. Vi er Real Madrid og vi ønsker å spille vårt eget spill.

BBC's defensive oppgaver

Alle tre jobber veldig hardt og gjør det bra for tiden. Selvsagt kan man spørre dem om å forsvare seg mer, men alle tre gjør også jobben  defensivt når det trengs. Vi vet alle at hovedoppgaven deres er å angripe, men vi vet også at for å vinne kamper må de bidra litt i det defensive. Jeg er sikker på at hvis vi samarbeider kommer vi til å vinne. Man vinner ingen trofeér uten samarbeid.

Sergio Ramos

Han nærmer seg å være tilbake på sitt beste. Han har slitt med skader og det har ikke vært lett, men jeg tror han klarer seg fint. Angående utvisningen på lørdag... i kamper som det gir man alltid alt man har fordi kampen forlanger det av deg. Han klarer seg fint og er på vei mot sin beste form. Jeg er fornøyd med ham, han er kapteinen og han vil alltid være viktig for laget.

Casemiro

Jeg husker hans prestasjon i Tyskland for to år siden perfekt. Jeg så en spiller med personlighet. Jeg så kamper, noe også Ancelotti gjorde som var trener på den tiden. Han er alltid ivrig etter å lære og han jobber utmerket. Han spør alltid spørsmål og ønsker å utvikle seg, noe som er fantastisk fra en treners synspunkt. 

Marcelo og Carvajal

Vingbacker er viktige i dagens fotball, ikke bare i Real Madrid. Når er kamp er jevn er de spillerne som kan gjøre en forskjell. Vi er så heldige å ha to fantastiske spillere i disse to posisjonene og jeg er fornøyd med jobben de gjør. Hovedansvaret deres er å forsvare seg, men heldigvis har vi spillere som også kan bidra offensivt. Danilo kan starte imorgen, men det kan Carvajal også.

Hvordan tror du det går i Zidane's kvartfinaledebut som trener i Champions League?

Pmn6