Extra large bernabeu
AVSLØRER: Pelé var nære å få spilt hjemmekampene sine i Madrid.

Pelé: - Jeg signerte nesten for Real Madrid

Fotballegenden Pelé vurderte sterkt en overgang til Real Madrid under sin tid som fotballspiller.

Pelé avslørte at han var svært nær å signere for Real Madrid i løpet av karrieren. Brasilianeren snakket med pressen på Tribeca filmfestival i New York, hvor hans biografiske film har premiere på lørdag.

Da han ble spurt om hvorfor han aldri spilte i Europa, avslørte den ikoniske fotballegenden at han nesten signerte for verdens mest suksessfulle klubb, nemlig Real Madrid:

Det var mange ganger jeg var veldig nærme å signere for Real Madrid, svarte Pelé.

Han la til at han ofte har tenkt på hvordan det ville vært å spille i Europa, men konstanterte at han aldri har angret på at at han ble i Santos.

Pelé spilte i barndomsklubben Santos fra 1956-74 før han sluttet seg til New York Cosmos, hvor han tilbragte sine to siste år som fotballspiller. I Santos spilte Pelé 952 kamper og scoret hele 1024 (!) mål. 

Filmen "Pelé: Birth of a Legend ser tilbake på spissens liv og veien fra slummen til profflivet på fotballbanen. Pelé ble verdensmester med Brasil hele 3 ganger og regnes i dag som en av de beste fotballspillerne gjennom tidene.  Hovedpersonen selv sa at de han liker best med filmen er at den viser "viktigheten av å tro på seg selv".

- Det er en melding om håp for alle barn, som er det Pelé selv representerte for en hel nasjon på 50- og 60-tallet, sa Jeff Zimbalist som regisserte filmen sammen med sin bror, Michael. 

Pmn6