Extra large mariano celebration
MATCHVINNER: Mariano Díaz ble matchvinner med sitt 23. mål for sesongen mot Leioa.

Castilla-referat: Leioa (H)

Reservene kjempet seg til en knepen seier mot nedrykkskandidat.

Real Madrid Castilla 2-1 SD Leioa
Estadio Alfredo di Stéfano, Madrid
Segunda B II, jornada 36
Søndag 1. mai, kl. 12:00

Etter Barakaldos 0-1-seier mot Amorebieta dagen før, visste Castilla at kun seier var godt nok i søndagens oppgjør mot Leioa, hvis man skulle henge med i kampen om førsteplassen i avdelingen. Luis Miguel Ramis' gutter har vært i god form den siste tiden og stod med tre seiere og en uavgjort på sine fire siste, mot en motstander som kjemper en desperat kamp for nedrykk. Mariano var tilbake i elleveren etter å ha sonet karantene, mens Borja Mayoral, Philipp Lienhart, Fran og José León var blant de fraværende.

Abad
Tejero - Salto - Héctor - Reguilón
               Llorente - Febas
       Ødegaard - Enzo - Cedrés
                      Mariano

Benken: Alfonso Herrero (kee), Dani Fernández, Javi Muñoz, José Carlos Lazo og Álvaro Jiménez.

Castilla gikk ut i hundre og satte umiddelbart press på gjestene, som virket helt ute av det de første femten minuttene. Det skulle heller ikke ta mer enn tolv minutter før Cristian Cedrés fikk æren av å sette inn 1-0, etter et flott innlegg av vikarierende høyreback, Álvaro Tejero.

Et av Castillas aller største svakheter denne sesongen, har vært responsen på en ledelse, hvor de ofte har senket tempo og nærmest invitert motstanderen inn i kampen igjen. Det skulle dessverre ikke være noe unntak denne gangen, da Leioa plutselig fikk mer plass med ball og kunne trille uten å føle seg stresset. Vertene hadde allikevel de største mulighetene i den første omgangen og burde kanskje ha ledet 2-0 like før pause. Et flott hælspark fra Mariano spilte Aleix Febas fri, som alene med keeper ga ballen uselvisk til en mann i enda bedre posisjon. Det skulle imidlertid vise seg at linjedommeren stod med flagget i været og markerte for offside på Febas, som i etterkant ser svært tvilsomt ut.

Innledningen på andreomgang var preget av et Castilla som satset mer på lange polere mot Mariano og lot Leioa ha mer ballinnehav. Det skulle til slutt straffe seg, da bortelagets Sota banket inn utligningen fra rundt 20 meter etter 69 minutter. Plutselig måtte Castilla frem igjen og jage et vinnermål, som man var nødt til å få for å henge med Barakaldo i toppen.

I perioden etter Leioas utligning, var det nærmest spill mot ett mål, uten at Castilla kom til de aller største sjansene. Men omsider skulle matchvinnermålet komme, kun tre minutter før full tid. Martin Ødegaard mottok ballen på høyresiden, dro den med seg innover og spilte til Tejero. Backen så ut til å forsøke en stikker til Enzo, men ballen traff noe ufrivillig Ødegaard på vei frem og endte i bena på Mariano som plutselig var alene med keeper. Toppscoreren gjorde ingen feil og plasserte inn sitt 23. seriemål denne sesongen. Stort mer skjedde ikke i oppgjøret og Castilla kunne juble for tre nye poeng, som gjør at de nå er skarve to poeng bak Barakaldo.

Bytter:
15' Dani inn for Salto (skade)
57' Lazo inn for Cedrés

Spillervurderinger (1-10):

K - Carlos Abad (7): Sprer trygghet som alltid og har et par strålende redninger i andreomgang. Vanskelig å få gjort noe med scoringen imot.

HB - Álvaro Tejero (7): Viser hvorfor han omtales som "offensiv" back. Kommer alltid på løp fremover og kroner dagen med en flott målgivende til Cedrés.

MS - Álex Salto (N/A): Må ut tidlig i kampen med en skade. Vi ønsker stopperen, som til daglig holder til på Juvenil A, god bedring!

MS - Héctor (5): En helt ok forestilling av Héctor, men er nødt til å begynne å ta mer ansvar som den eldste i forsvarsfireren. Savnet av en ledertype i bakre rekker (Lienhart, León) merkes.

VB - Reguilón (6): Ikke like mye involvert som Tejero på motsatt back og går mer inn i rollen som støtte for Cedrés. Defensivt får han ikke mange utfordringene.

SM - Llorente (7): Som nevnt gang på gang tidligere, er han altfor god for dette nivået. Llorentes på sitt svakeste denne sesongen, ligger på 5-6, som sier det meste. Solid defensivt og mister aldri ball.

SM - Febas (7): Ekstremt viktig for dette laget, med sine lange løp fra dypet. Har vært en åpenbaring denne våren og burde hatt minst ett målpoeng denne gangen også.

SM - Enzo (4): Castillas svakeste, kapteinen. Får en mer offensiv rolle, hvor han normalt trives best, uten å lykkes. Er altfor lite involvert og bidrar lite defenisvt.

HM - Ødegaard (7): Anonym i førsteomgang, men våkner til liv i den andre. Får målgivende på vinnermålet og skaper sjanser på egenhånd i ny og ne. Ikke hans beste forestilling, men positive takter også i denne kampen fra nordmannen.

VM - Cedrés (6): Scorer et mål (mulig registrert som selvmål), men er ellers lite involvert. Forsøker å utfordre backen sin med jevne mellomrom, men har ingen stor dag på jobb. Byttet ut ti minutter etter pause.

SP - Mariano (7 BB): Er konstant på hugget og jager alle baller som kommer hans vei. Scoringen på tampen er fullt fortjent og ble hans 23. for sesongen. Pådrar seg selvfølgelig gult kort (for ellevte gang).

Vi gratulerer Castilla med seieren! Neste kamp spilles om en uke, mot Talavera som også kjemper for nedrykk.