Extra large zidane la real
KLAR TALE: Zidane er veldig klar over at Valencia er inne i en god periode og at Real Madrid må yte sitt beste for å slå dem.

Zidane før kamp: Valencia (H)

Zinédine Zidane holdt pressekonferanse i forkant av hjemmekampen mot Valencia. Der la han stor vekt på at de ikke tenker på finalen i Champions League helt enda, men at de fokuserer på å vinne de to gjenværende kampene i La Liga.

Det er nemlig ingen enkel kamp som venter Zidane og hans menn på Santiago Bernabéu på søndag. Med ti poeng på sine siste fem kamper, er det liten tvil om at laget fra Valencia er i bedre form enn de har vært på lenge. De tapte riktignok 0-2 hjemme mot Villarreal sist, men det blir på ingen måte noen enkel kamp for Real Madrid. Dette var også Zinédine Zidane veldig klar over under hans pressekonferanse.

Valencia er et godt lag. De spiller god fotball og har oppnådd gode resultater i det siste. Det er viktig å gi alt for å få med oss alle tre poengene, og vi er klare for å gjøre det. Vi vet at det ikke kommer til å bli enkelt. Vi møter en vanskelig motstander som spiller god fotball. Planen er å gå ut på banen for å gi full gass, tro på våre styrker på hjemmebane og gjøre alt for få ta tre poeng. 

Vi har vunnet 10 kamper på rad i La Liga og vi må fortsette på den samme måten. Vi har to kamper igjen og de er begge finaler. Vi er fremdeles med i kampen, noe jeg også forteller laget. Vi må tro på våre sjanser helt til slutten. Det er to kamper igjen, vi ligger like bak og må fortsette å bevege oss fremover og gjøre vårt beste for å vinne kamper. Så får vi se hva som skjer. 

Champions League-finalen

Å være i finalen reflekterer alt arbeidet vi har lagt ned og da spesielt spillerne. De har gjort en god jobb og vi har måttet kjempe hardt. Det har ikke vært enkelt. Vi har vært gjennom noen tøffe perioder, men ved å jobbe hardt med de kvalitetene vi har i laget, har vi klart å oppnå ting. Vi er veldig glade på vegne av alle som er involvert i Real Madrid og alt hva klubben står for. 

Skader

Å ha spillere skadet er et problem for en trener. Det er tre spillere som ikke kommer til å spille for oss i morgen og vi må være tålmodige. Dermed vil det også bli tid for dem til å bli klare til finalen. Skader er uungåelige mot slutten av sesongen. Vi har heldigvis en stor tropp som kan løse det problemet, og alle spillerne vil gi alt i morgen. 

Jeg tror Cristiano kommer til å spille. Han er frisk og ser bra ut slik jeg ser det. Den beste måten å forberede oss til finalen på er ved å fokusere på de to gjenværende kampene i La Liga. Han er den første som ønsker å spille og det er viktig for ham. Benzema kommer til å være med i morgen og er klar for å bli involvert. Hvor lenge han kan spille, er jeg ikke sikker på. De kommer an på hvordan han føler seg. Vi tenker ikke på finalen enda. Vi tenker på de kampene vi har igjen. 

Arbeloa

Han er en vitkig spiller for Real Madrid. En spesiell person. Han har alltid kjempet hardt for drakten og det han har gitt Real Madrid har vært utrolig. Han har vunnet alt som kan vinnes og han kommer til å være med oss i morgen, slik han alltid har vært. Han er veldig profesjonell og ofrer alt på trening. I morgen må vi spille kampen først og hvis nødvendig, så blir det holdt en fest for ham. Vi har ikke snakket om å skrive ny kontrakt med ham. Dette er ikke et tidspunkt for det. Morgendagens kamp er det viktigste og han kommer til å være med gruppen.

Fremtiden hans

Vi har ikke vunnet noe enda. Jeg må gi mitt beste og ta en dag om gangen. Vi har tre kamper igjen og det er alt jeg konsentrerer meg om akkurat nå. Etter de tre kampene, får vi se hva vi gjør. Jeg er veldig lykkelig og liker det jeg driver med. Jeg lærer noe hver dag og jeg er glad for å være i denne fantastiske klubben for å trene disse spillerne.

Etter å ha ledet laget i fire måneder

Jeg kan ikke forandre noe som har skjedd i løpet av de fire månedene. Sånn er livet, det er gode og vonde øyeblikk. Man må være overbevist om at man kan forbedre seg. Jeg er fornøyd med arbeidet alle sammen har gjort og jeg er stolt av spillerne. Det er de som gir oss ting vi kan smile av. Alle de ansatte og fansen også. Jeg har vært her en god stund nå, selv om det ikke virker slik med tanke på spansken min. Det er noe spansk i meg. Jeg har bodd her veldig lenge og har et veldig tett bånd til spillerne og fansen.

Hans arbeid

Jeg har alltid elsket utfordringer. Jeg har måttet kjempe for ting helt siden jeg var ung. Jeg er veldig fornøyd med det jeg gjør. Jeg elsker å være sammen med spillerne hver dag og jeg elsker å dra på trening. Å være på disse pressekonferansene er også en del av jobben min. Jeg er veldig beskyttende med tanke på mitt private liv. Jeg bare gjør som jeg alltid har gjort. Jeg snakker ikke bare for å snakke.

Pmn6