Extra large skjermbilde 2016 05 07 kl. 22.20.23
SEIER: Castilla sikret seg tre nye poeng i kampen om førsteplassen i Segunda División B.

Castilla-referat: Talavera (B)

Cristian Cedrés ble matchvinner i et høydramatisk oppgjør på Estadio El Prado.

Talavera 3-4 Real Madrid Castilla
Estadio El Prado, Talavera de la Reina
Segunda B II, runde 37
Lørdag 7. mai, kl. 18:00

Castillas lag: Abad; Tejero, Álex Salto, Héctor, Reguilón; Marcos Llorente, Javi Muñoz, Ødegaard, Febas, Borja Mayoral; Mariano.

Real Madrid Castilla er i fin form om dagen. Etter at laget en periode så ut til å rakne, har ungguttene snudd skuta og har nå gode muligheter for å kapre førsteplassen i Segunda División B. Samtidig stod det et lag på motsatt banehalvdel som var i minst like stor poengnød; Talavera kjemper mot nedrykk og trengte en opptur for å komme seg over streken.

Mariano startet scoringsfesten

Kampen startet ikke overraskende med Castilla-dominans. Etter å ha hatt mest ballinnehav i åpningsminuttene, kom også belønningen tidlig. Allerede før det hadde gått 10 minutter av kampen, satte Mariano inn sitt 24. seriemål og befestet sin posisjon som toppscorer i ligaen. Flere mål ble det ikke i første omgang, men etter hvilen skulle underholdningsverdien virkelig ta seg opp.

Kun tre minutter ut i andre omgang utlignet hjemmelaget; Christian Perales utnyttet en stygg feil i Castillas forsvar. Drøyt 15 minutter senere plukket Marcos Llorente ballen opp utenfor 16-meteren og hamret Castilla tilbake i ledelsen. Kun to minutter senere dukket Javi Muñoz opp og økte ledelsen til 3-1, og på dette tidspunktet så det virkelig lyst ut for Luis Miguel Ramis' menn.

Talavera hadde imidlertid ikke gitt opp. Hjemmelaget brukte bare fem minutter på å svare, og denne gangen var det som tegnet seg på scoringslisten. David Agudo satte inn reduseringen fra nesten død vinkel, men det stoppet ikke her. Rett etterpå utnyttet Christian Perales en stor feil fra Castilla-keeper Carlos Abad, som bommet fullstendig da han skulle ut og plukke et innoverskrudd hjørnespark.

Dramatiske sluttsekunder

Det så lenge ut som at 3-3-scoringen tok selvtilliten fra Castilla, for det siste kvarteret maktet ikke ungguttene å få det til å stemme skikkelig foran mål. De fleste hadde nok gitt opp seieren da det bare gjenstod sekunder av den tillagte overtiden, men innbytter Cristian Cedrés ville det annerledes. 20-åringen gikk på et helhjertet løp mot bakre stolpe og ble belønnet med et fantastisk viktig mål. Ikke bare gjorde scoringen situasjonen enda mørkere for Talavera, men den sørget også for at Castilla fortsatt har muligheten til å kapre førsteplassen i den 38. og aller siste serierunden i Segunda División B.

Neste helg skal alt avgjøres. Om vi skal se frem til kampen med optimistiske tanker, må det nevnes at Castilla møter et av ligaens dårligste bortelag i La Roda. Kampen spilles på Estadio Alfredo Di Stéfano, banen hvor Castilla har vært så gode denne sesongen. Samtidig blir tabelleder Barakaldo nødt til å reise til Baskerland for å møte Arenas Club, som tilfeldigvis også er svært sterke på hjemmebane. Sistnevnte ligger på tredjeplass på hjemmestatistikken.

Det kan med andre ord være duket for en svært spennende siste runde i Segunda B. Forhåpentligvis kan Castilla kapre førsteplassen, men hvis ikke, er ungguttene uansett sikret en playoffplass.

Fikk du ikke sett kampen? Høydepunktene finner du på vår Snapchat-konto! Brukernavnet er realmadrid.no.