- Kan skape en ny era i europeisk fotball

José Mourinho snakket med pressen igjen da han ble intervjuet i radioprogrammet <i> El Larguero </i>. Blant de som var til stede var spillere fra Real Madrid Alevín, noe som også var grunnen til at Mourinho brøt tausheten.

Legger du deg tidlig?
Ja. Nå som det ikke er treninger våkner jeg kl. 07:30, spiser frokost med kona og barna mine før de drar på skolen, deretter drar jeg til stadion. Før dro jeg til Valdebebas.

Hva gjør du der?

Jeg har møter med folk som jobber med meg. Noen ganger er det med presidenten og José Ángel Sánches, andre ganger med folk som er en del av strukturen, med mine assistenter, doktorer... Det er nødvendig at ting er godt organisert fram til jobbstart 11. Juli. Jeg liker å dra på ferie uten noen forstyrrelser.

Var det en bra sesong?

Ja. Jeg liker å jobbe. Det har vært et år med mye jobbing. Jeg liker fotball. Familien min har tilpasset seg litt etter litt og de er lykkelige. Jeg er ikke sliten og det er det viktigeste, fordi det betyr at alt har vært lett. Jeg sier "lett" i gåseøyne. Femten dager er mer enn nok til å komme tilbake med enda mer styrke enn før.

Var du under mye press forrige måned?

Nei, presset er ikke et problem. Fotball har aldri vært en kilde til press for meg, det har vært en kilde til nytelse. Å vinne eller tape har aldri vært et problem. Kanskje betyr det å snakke om press å snakke om urettferdighet, og da føler jeg press. Men fotball i den reneste formen er ikke en kilde til press.

Du har nå all makten i klubben...

Jeg har ikke mer makt enn før. Madrid søkte en annen organiseringsmodell. En god struktur er ingen garanti for suksess, men en dårlig eller utdatert struktur er en garanti for å feile. Og vi er ute etter suksess. Jeg har ikke mer eller mindre makt enn før. Jeg var aldri ute etter makt, jeg var ute etter empati og sammarbeid.

Presidenten har allerede forklart det.

Han forklarte det, men analytisk. Det kommer til å være en organisasjon hvor alle funksjonene er vel-strukturerte. Det er en struksjon basert på sammarbeid, ikke en makt-sentralisering. Jeg vil bare være trener og ingenting mer.

Så du pressekonferansen til Valdano og Florentino?

Jeg så den ikke direkte. Presidenten sa hva han kunne. Han vil gi flere forklaringer når alt er organisert. Og ordene fra en person som nettopp har forlatt klubben kan ikke være veldig annerledes. Det var et trist øyeblikk for Valdano og for alle, jeg er ingen hykler,
for hvis det er noe jeg ikke er så er det hykler. Jeg er ikke glad for hans avskjed. Hvis jeg skal være glad for noe så er det den nye organiseringen av klubben.

Valdano spurte om å ha møte med deg, men det skjedde ikke.

Jeg vil ikke ta opp det. Det går ikke an å gå tilbake i livet, det er en enveisgate. Valgene har blitt tenktet gjennom og diskutert. Livet går videre for meg og Valdano. Jeg ønsker han det beste.

Noen fans støttet deg andre kritiserte deg...

Jeg er ikke typen til å kritisere andre som tenker annerledes. Jeg er den jeg er. Jeg jobber veldig hardt for å glede fansen. Det er de viktigeste personene i institusjonen og det er derfor vi jobber. Og hvis jeg må skade vårt image for å glede dem, vil jeg gjøre det.

Er du bekymret for at dommerne skal begynne å mislike deg?

Fotball er en sport og det burde være en rettferdig verden. Det er ingen tid til å se på hva som er fint og hva som ikke er det. Det burde være rent.

Og hva er dine tanker rundt UEFAs dom?

Det er den eneste gangen hvor noen er straffet uten å vite hvorfor. Mer enn en måned har gått. Du har ingen rett til å vite hvorfor, du har ingen rett til å forsare deg selv, du har ingen rett til å argumentere...og som en person mener jeg at jeg har rett til å forsvare meg selv. Det er derfor jeg går til TAS ( Den internasjonale voldgiftsretten for sport) og jeg vil kjempe til slutten. Jeg har allerede unnagjort en kamp hvor jeg er utestengt og jeg vil gjennomføre de fire andre, med alt det negative det påfører laget og meg selv. Men jeg vil klage fordi jeg vil ha sannheten og jeg har rett til å forsvare meg selv. Hvis det ikke er tilstrekkelig, jeg har vunnet Champions League to ganger, Jeg har titler i fire land, jeg er den første treneren til å vinne gullballen og jeg har rett til å forsvare meg selv.

Har du endret mening om Barca?

Nei. Jeg var der mellom 1997 og 2000. Fra 2000 til 2011 endret alt seg, personene og instutisjonen. Det er en annerledes klubb. Jeg sa aldri at jeg ikke ville å like å jobber der på den tiden. Jeg har ingenting i mot instutisjonen.

Hva tenker du om Guardiola?

Jeg kjente han som spiller. Ti år har gått. Akuratt nå er han lederen av over sitt lag, det er annerledes, jeg kjenner han ikke. Jeg kjente en annen Guardiola som spiller, og han kjente meg som en annen person. Jeg tenkte han ville være som dette i fremtiden, uten å vite hans ønsker eller motivasjon.

Hva tenkte du da han kalte deg "el puto amo" (den jævla sjefen. journ. anm)

Ingenting, han kan si hva han vil.

Hvorfor stoppet du å snakke med pressen?

Jeg bestemte meg for å gjøre det fordi jeg ble straffet, og det gjelder fortsatt. Jeg er her på grunn av barna.

Er Madrid som du hadde forestilt deg? '

Det var en opplevelse jeg ville gjennom. Etter å ha jobbet i hjemlandet mitt og byttet det mot engelsk og italiensk fotball ville jeg jobbe i Spania, spesielt i Madrid, fordi alle som har noe med fotball å gjøre ser på det som et mål. Jeg hadde muligheten for flere år siden, men jeg tok den ikke. Jeg valgte å komme hit og jeg angrer ikke. Jeg er glad jeg gjorde det.

Er det stor forskjell mellom Barca og Madrid?

Jeg vil ikke sammenligne, jeg vil bare snakke om mitt lag. Laget har vokst og blitt bedre. Jeg forbereder treningene for pre-season og de er annerledes enn fra i fjor. Det er progressjon, og det er ting som kommer av seg selv nå, som ikke er nødvendig øves på. Vår referanse er oss selv.

Tanker rundt Sahin?

Sahin ble stemt fram som den beste spilleren i Bundesliga av de profesjonelle der. Vi har fulgt han i en stund og han er enda en ungutt, som Özil, Di María, Marcelo, Benzema. Det gjør at vi tror vi kommer til å ha et flott lag i 2014 eller 2015. Madrid har et super-ungt lag og en president med et fantastisk øye for business. De kan skape en ny era i europeisk fotball.

Er Higuaín og Benzema uaktuelle for overganger?
Ja.

Du vil ikke tillate noen av dem å dra?

Det handler ikke om jeg tillater eller ikke. Hvis klubben vil gjøre noe har jeg ingen ting jeg skulle sagt. Men vi er enige om Higuaín og Benzema. Vi vil beholde dem.

Spurte du etter Mateos og Callejón, eller vil de bli brukt til å få tak i andre spillere?

Vi liker Callejón på grunn av hans karakter og mentalitet. Han vil bli værende på laget, han vil ikke være del av en annen overgangsavtale. Vi vil hjelpe han til å nå sitt potensiale. Mateos er under kontrakt. Han vil begynne pre-season med oss og etter det får vi se om han blir eller om han lånes ut et år til. Men denne gangen vil det bli til et lag i første divisjon eller et lag som spiller i europa.

Og Adebayor?

Han er City-spiller og han har en utkjøpsklausul. Vi er i en priviligert situasjon og spilleren vil bli. Det er viktig.

Dine grå hår kommer mer til syne...

Det er genetisk. Min bestefar hadde hvitt hår innen han var 40 og faren min også. Fotball gir meg ikke hvitt hår.

Alevín-spillerne, som er ca 10-12 år fikk også stille spørsmål:

Hvilke egenskaper bør en canterano ha for å nå førstelaget?

I år har 11 eller 12 debutert. Den vanligste engenskapen er et stort ønske om å gjøre det(debutere). Jeg ville belønne deres oppførsel ved å la de trene med oss, reise med oss selv om de ikke kommer til å spille, og for å føle deres lidenskap. For meg er mentalitet veldig viktig.

Hvorfor sier alle spilleren hyggelige ting om deg?
Neste alle (ler). Jeg tror det er på grunn av empati, jeg er en person som vil hjelpe deg, en som tenker på fremtiden din, en som er ærlig, en som behandler deg med like mye omsorg og agressivitet som han behandler alle andre. Jeg er som en storebror, en far nummer to, en venn.

Hva tenker du om Chendos retur til fotball? (Spørsmålet ble stilt av Chendos sønn)

Det var på grunn av deg. Faren din kommenterte det, av dere tre (tre søsken. jorn anm) er du den eneste som ikke har sett han spille. Jeg spurte han: "Er Eduardo hjemme og ser på kampen?" og han svarte, "jeg tror det". "Vel, da får han se deg spille i dag, ikke rot det til."

Mener du Barca vant Champions League rettferdig?

De vant finalen rettferdig, med klasse og rolighet, men de vant ikke kvartfinalen eller semifinalen på en god måte. Men i finalen, jeg tar av meg hatten for dem, de fortjente det. Det beste laget vant finalen.

Vil du være her om to år?

Hvis presidenten, styret, spillerne og fansen er fornøyd, ja.

Tror du Kaká kan vil finne formen igjen
Kaká har ikke vært med på en pre-season på fire år. Vi tror og håper han kan utgjøre en forskjell. Hans talent er utrolig.

Hva med Pedro León og Canales?

Jeg snakket med Canales i dag. Et veldig viktig møte for oss alle. Sergio, hans far og agent var der, og på den andre siden, Zidane, José Ángel og meg. Alle fem av oss ønsker det beste for Sergio og Madrid. Han vil være en Madridspiller. I morgen skal vi møte Pedro León og diskutere den beste løsningen for han. Vi har fire spillere - Di María, Cristiano, Altintop og Callejón - på vingen. Den beste løsningen for han er å låne han ut.

Kommer Zidane til å jobbe veldig tett med deg?

Ja. Valdebebas er et sted for spesifisert arbeid. Å ha folk som Zidane og Pardeza på dette nivået er positivt.

Pmn6