Extra large castilla pic 8
FESTFOTBALL: Martin Ødegaard og resten av Castilla leverte en strålende kamp søndag.

Castilla-referat: La Roda (H)

Alt gikk veien for Castilla i serieavslutningen.

Real Madrid Castilla 6-1 La Roda CF
Estadio Alfredo di Stéfano, Madrid
Segunda B II, jornada 38
Søndag 15. mai, kl. 18:00

Før søndagens avgjørende kamp var utgangspunktet enkelt. Real Madrid Castilla var nødt til å slå middelhavsfarer La Roda, samtidig som serieleder Barakaldo måtte gå på en smell mot Arenas. Luis Miguel Ramis' disipler har vært i god form de siste ukene og kom til dette oppgjøret med fem seiere og en uavgjort på sine siste seks. Raskt ble det også klart at de ikke hadde satt på bremsene enda.

Les også: Før kamp-sak mot La Roda

                        Abad
Fran - Salto - Reguilón - Tejero
      Muñoz - Llorente - Febas
Ødegaard - Mariano - Mayoral

Benken: Alfonso Herrero (kee), Héctor Martínez, Lucas Torró, Álvaro Jiménez og Cristian Cedrés.

Fra første sekund gikk Castilla ut i skyhøyt press og stresset gjestene, som virket svært ukomfortable med ball. Etter flere gode forsøk fra Martin Ødegaard, Fran og Mariano, ble det klart at Barakaldo hadde tatt en tidlig ledelse mot Arenas. Men selv om det på dette tidspunktet ikke ville bli noen avdelingsseier, uansett resultat i Madrid, fortsatte Castilla å trykke på.

Halvveis ut i omgangen kom den forløsende scoringen. En presset Aleix Febas fikk slått ballen til Mariano som på flott vis brystet ballen ned og vippet over en utrusende keeper. En strålende prestasjon av Segunda Bs toppscorer, som kunne feire sitt mål nummer 25 for sesongen.

Denne sesongen har Castilla hatt vane for å slippe seg ned etter scoring og invitere motstanderen inn i kampen igjen. Årets siste seriekamp skulle ikke være noe unntak, da La Roda plutselig fikk mer plass og ro med ball. Etter flere nestensjanser fikk de til slutt inn utligningen på en overgang, hvor hjemmelaget lå fullstendig i ubalanse. Dermed så det ut til å gå mot uavgjort til pause.

Men én mann ville det annerledes. For på overtid av omgangen, mottok en frisk Ødegaard ballen i god posisjon av Marcos Llorente. Nordmannen tok med ballen på førstetouchet og satte kontrollert inn sitt aller første mål for sesongen. Den må ha smakt godt for 17-åringen, som ikke har fått nettkjenning siden februar 2015.

Den andreomgangens startet mer eller mindre som den første sluttet, med Castilla-dominanse. Kort tid etter hvilen fikk man også en ordentlig gladmelding, da det viste seg at Arenas hadde utlignet mot Barakaldo. Plutselig lå Los Blancos an til å stikke av med 1. plassen i avdelingen. Etter 57 minutter så ting enda lysere ut, da høyreback Fran vartet opp med det som har blitt hans varemerke. En prosjektil fra langt hold suste rett i krysset - utagbart for Gudino i La Roda-buret.

Fire minutter etter 3-1-scoringen pådro Alberto Oca seg rødt kort for gjestene, etter å fått sitt andre gule for en stygg takling på Álex Salto. Derifra og ut var det fullstendig enveisskjøring. Et drøyt kvarter før slutt var det Borja Mayorals tur til å tegne seg på scoringslisten, med en fantastisk avslutning fra nærmest død vinkel etter godt forarbeid av radarparet på høyresiden - Ødegaard og Fran.

Mayoral rakk også å gjøre sitt andre for dagen fra krittmerket, da Mariano ble felt inne i boksen. Så var det innbytter Cristian Cedrés, som ikke ville være noe dårligere, da han fyrte av et strålende skudd fra langt hold som gikk via stolpen og inn. Kantspillerens lekkerbisken skulle vise seg å bli noe av det siste som skjedde og da Barakaldos kamp ebbet ut i 1-1, kunne Castilla slippe jubelen løs!

Nå venter den såkalte mester-playoffen, hvor to av de fire avdelingsvinnerne skal opp til Segunda. De to taperne går inn i den vanlige playoffen og får en lang vei som kan vare helt frem til slutten av juni.

Spillervurderinger (1-10):

K - Carlos Abad (6): Får uvanlig lite å jobbe med og kan ikke gjøre stort med baklengsmålet. Gjør en strålende redning når La Rodas spiss kommer gjennom i førsteomgang.

HB - Fran (9 BB): Av flere bunnsolide backprestasjoner på Castilla denne sesongen, er dette den desidert beste. I tospann med Ødegaard på høyresiden var han outstanding idag. Løper utrettelig, skaper sjanse på sjanse og er konstant en trussel. Noterer seg for en assist til Mayoral og setter prikken på i'en med dagens fineste mål.

MS - Álex Salto (7): 19-åringen har vært god siden han ble tatt opp fra Juvenil A tidligere i vår. Denne gangen virker han enda tryggere ved siden av ballsikre Reguilón og er spesielt god i den offensive markeringen. Dårlig posisjonering på baklengsmålet, men ellers veldig bra.

MS - Sergio Reguilón (6): Fra låneopphold i Logróñes i høst, til fast plass i midtforsvaret på Castilla denne våren. Dette var ikke hans aller beste kamp, men gjør allikevel en godkjent forestilling. Bra med ball som alltid, men viser mangel på rutine i noen situasjoner og er for sent inne i flere dueller. Pådrar seg gult kort.

VB - Álvaro Tejero (5): Tejero, som har spilt 37 av 38 seriekamper for Castilla denne sesongen, har vært bedre. Har vært blant de mest stabile, både under Zinedine Zidane og Luis Ramis, men idag virket han uvanlig ukonsentrert. Bidrar lite offensivt og de gangene han kommer, ender det stort sett i balltap. Har nok godt av en hvil snart.

SM - Javi Muñoz (6): En anonym kamp av kapteinen, som heller ikke er kjent for å være i rampelyset. Løper mye og er flink til å balansere når Febas tar et av sine mange løp. Ellers lite involvert.

SM - Marcos Llorente (8): Syv har liksom blitt en lavestekarakter for denne mannen. Har sagt det før og sier det igjen - Llorente er altfor god for dette nivået. Ser ikke ut til å anstrenge seg engang når han strør rundt seg og styrer midtbanen. Skal ha en stor del av æren for 2-1-målet når han setter opp Ødegaard på strålende vis. Er det én spiller undertegnede håper å se på a-laget snart, er det denne mannen.

SM - Aleix Febas (6): Som alltid er han den av de i midtbanetrioen med flest offensive bidrag. Har en imponerende løpskapasitet og gir Castilla en ekstra dimensjon i angrepsspillet med sine løp fra dypet. Har målgivende til Mariano på 1-0.

HV - Martin Ødegaard (8): Har gått fra å være anonym og utrygg i 10'er-rollen til å dominere kamper som høyrekant. Denne kampen var intet unntak, da han umiddelbart tok tak i ball og skapte sjanser for medspillerne. Får den forløsende scoringen like før pause og sammen med Fran gjør han La Rodas svimmel i store deler av oppgjøret.

VV - Borja Mayoral (8): Trives best på topp, men gjør seg slettes ikke bort på venstrekanten. Elsker å dra seg innover og får mulighet til det gang på gang med ultraoffensive Tejero som venstreback. Scorer to mål i andreomgang, hvor et av disse er en ordentlig perle. Burde ha stått med hattrick etter å ha bommet på en gigasjanse like før slutt.

 S - Mariano (8): Segunda B-toppscoreren scorer nok en gang og ender sesongen på 25 mål. Har virkelig fått sitt gjennombrudd etter flere sesonger med haugevis av forspilte sjanser. Lager straffen som Mayoral scorer på og kunne fort stått med flere scoringer.

Vi gratulerer Castilla med seriemesterskap i Segunda B II og ser frem mot spennende playoff-kamper!

Pmn6