Extra large morata
PÅ VEI HJEM? Får vi se Álvaro Morata i Real Madrid drakt etter sommeren?

Hva skjer med Álvaro Morata?

Juventus-spissen er høyaktuell for retur til Madrid i sommer

Álvaro Morata fikk en gledelig beskjed forrige uke da han ble tatt ut i 25-manns troppen til EM 2016 av landslagssjef Vicente del Bosque. Dette var et resultat av nok en sesong i Juventus hvor angriperen har imponert i avgjørende kamper i Europa og vist frem sitt potensiale. Selv om Álvaro Morata sitt scoringsnitt i Serie A ikke imponerer noen (15 mål på 63 kamper), har han likevel kvaliteter, prestasjoner og et potensiale som gjør han til en høyaktuell spiller for mange.  Men - ligger hans fremtid i Madrid, Torino eller et annet sted i Europa?

Álvaro Morata ble solgt til Juventus for to år siden for €20mil etter at den da 21 år gamle spissen ba om å bli solgt for å få mer spilletid. Ettersom Real Madrid hadde stor tro på Morata sitt potensiale, valgte man å inkludere en tilbakekjøpsklausul i hans kontrakt. I følge denne avtalen, kan Real Madrid utløse klausulen for €30mil innen 15.juli i 2016 og velge og hente han tilbake til klubben han spilte for i seks år etter overgangen fra Getafe som 17 åring.

Álvaro Morata sendte, som kjent, Real Madrid ut av semifinalen i Champions League forrige sesong - og var nære på å sende FC Bayern ut av kvartfinalen i år med et enormt sololøp da Cuadrado scoret og dessverre senere en feilaktig annullert scoring på Allianz Arena. Dette har ikke gått upåvirket hen i Madrid og i følge spansk media har Real Madrid bestemt seg for å kjøpe Álvaro Morata tilbake i sommer. Men - ligger hans fremtid i Madrid eller et annet sted?

Det første spørsmålet er hva Álvaro Morata selv vil og hvorvidt han kan påvirke avgjørelsen om han selv eller ikke?

Jeg ønsker å vite hvor jeg skal spille neste år. Jeg er fornøyd i Juventus, men det er ikke jeg som bestemmer. Jeg vet ikke en gang hvor jeg kan kjøpe et hus. Det å dra tilbake til Madrid er en mulighet - kontrakten og dokumentene forteller oss det

Álvaro Morata vil mest sannsynligvis akseptere å bli solgt tilbake til Madrid i henhold til avtalen mellom Real Madrid og Juventus, selv om han har en fri vilje og i teorien kan motsette seg overgangen.  Mest sannsynligvis vil Álvaro Morata ha et krav om spilletid overfor Zidane og klubbledelsen før han sier ja til returen eller lovnader om å kunne bli solgt videre før sesongstart dersom signalene i oppkjøringen ikke er gode nok. Juventus sin sterke leder, Moretti, har hele veien vært klar på at de ønsker at Morata skal bli i klubben og at de er villige til å sette seg ned med Real Madrid for å finne en alternativ løsning.

Det andre spørsmålet er hva som vil skje med Alvaro Morata dersom han returnerer, men signalene ikke er gode nok sommeren 2016.  I følge media er det stor interesse for den 189cm høye spanske angriperen fra en rekke klubber i Europa og betalingsviljen skal det ikke mangle på. Arsenal, Tottenham, Chelsea, Man Utd, Man City, PSG og en rekke andre klubber skal alle være ute etter Álvaro Morata dersom Real Madrid åpner opp for å selge han videre sommeren 2016 (slik man gjorde med  hans navnebror Álvaro Negredo) og en prislapp på €50-60mil vil neppe skremme noen.

For Real Madrid sin del er avgjørelsen i realiteten enkel:

Álvaro Morata blir kjøpt tilbake for €30mil i sommer. Enten vil Real Madrid få et egenprodusert alternativ til Karim Benzema sin 9'er rolle eller vil man potensielt sett tjene på å videreselge spilleren til en tredjepart i sommer. Det er et tredje alternativ som ikke så mange har snakket om, men som kan snu alt på hodet. Dersom Juventus og Real Madrid holder samtaler om alternative løsninger, kan Álvaro Morata bli brukt som en forhandlingsbit i en større overgang som vil involvere enten Paulo Dybala eller Paul Pogba - to spillere Florentino Pérez visstnok ønsker seg til Madrid - muligens enda mer enn Álvaro Morata.

Vi får se hva som skjer, men det er neppe bare EM 2016 Alvaro Morata vil tenke på de neste ukene - han lurer nok enda på hvor han kan slå seg ned høsten 2016.

Hvor tror du Morata spiller neste sesong?

Pmn6