TAP: Fran Rodríguez og Castilla har et tøft utgangspunkt før returoppgjøret mot UCAM Murcia.

UCAM Murcia CF 2-1 Real Madrid Castilla
La Condomina, Murcia
Segunda B, playoff 1. kamp
Søndag 22. mai, kl. 18:30

11' 0-1 v Aleix Febas (Assist av Tejero)
14' 1-1 v Ivan Aguilar
50' 2-1 v Ivan Aguilar

En uke før Real Madrids Champions League-finale mot Atlético, var det Castilla som skulle stjele oppmerksomheten til Madridistas i et par timer da de møtte UCAM Murcia til playoff-kamp. Det første av to oppgjør ble spilt på La Condomina foran mange ivrige hjemmetilskuere, hvor alt annet enn tap ville vært et godt utgangspunkt for Los Blancos. Men det skulle vise seg at Segunda Bs gjerrigste lag ble en svært tøff nøtt.

Abad
Fran - Salto - Reguilón - Tejero
     Muñoz(c) - Llorente - Febas
Ødegaard - Mariano - Mayoral

Benken: Alfonso Herrero (kee), Héctor Martínez, Lucas Torró, Enzo Zidane og Cristian Cedrés.

De første minuttene bar tydelig preg av to lag som var fullt klar over konsekvensene av et baklengsmål. Selv om Castilla hadde klart mest ballinnehav, var det ingen av partene som turte å ta store sjanser. På midtbanen gikk det hardt for seg og det så en stund ut som at et rødt kort ville komme før åpningsmålet i Murcia.

Men så, nærmest ut av ingenting, kom scoringen. Castilla vant en av få dueller på midten og tok UCAM Murcia i ubalanse. Borja Mayoral satte fart fra sin venstrekant, mens Álvaro Tejero kom på en av sine mange overlapp-løp og mottok ball i perfekt tidspunkt. Venstrebackens harde innlegg var presist og midtbanedynamo Aleix Febas kunne skli inn 0-1 etter bare elleve minutters spill.

Dessverre viste Castilla frem sin elendige evne til å holde på ledelse nok en gang, da utligningen var et faktum bare to minutter etter kampens første mål. En chip bak de hvitkleddes forsvar fant Murcias toppscorer, Ivan Aguilar, som med sin fysikk holdt Sergio Reguilón unna og kranglet inn 1-1. Den påfølgende perioden frem mot pause bar preg av et i overkant tøft hjemmelag, som stadig var sent ute i taklinger og burde nok hatt minst ett rødt kort. Blant annet satte midtstopper Fran Pérez kneet rett i mageregionen på Javi Muñoz, uten at han fikk noe som helst. I stedet ble samme mann tildelt gult kort noen minutter senere for en sen takling på Febas.

I andreomgang var det vertene som virket mest skrudd på og vant nærmest alt av 50/50-dueller overalt på banen. Fem minutter etter hvilen kom også det som skulle bli matchvinnermålet, da nevnte Aguilar igjen var på farten. Etter å ha dratt av to-tre mann banket han til fra rundt 15 meter, utagbart for Carlos Abad. Dermed var det Castilla som måtte jage.

Selv om de fikk kjæle mye med ball skapte Luis Ramis menn ekstremt lite. I den andre omgangen virket de egentlig aldri i nærheten av et andre mål og man skal nok være glad for at UCAM Murcia giret ned etter 2-1-målet. Til sammen fikk hjemmelaget seks gule kort og på tampen begynte det virkelig å koke på Madrid-benken etter en serie sene taklinger på gjestenes spillere. Kanskje var det nettopp dette Murcia ville oppnå, da noen offensiv trussel fra Castilla virket ikke-eksisterende.  Dermed kunne laget som kun har sluppet inn femten mål denne sesongen, juble for et solid utgangspunkt før returoppgjøret på Estadio Alfredo di Stéfano. Den kampen spilles neste mandag, klokken 20:00.

Spillervurderinger (1-10):

K - Carlos Abad (6): Kunne vært mer offensiv på det første baklengsmålet, hvor han står passivt på streken når Aguilar spilles fri. Ellers står han en grei kamp, hvor to strålende redninger i andreomgang reddet litt av æren for Castilla.

HB - Fran (4): Mannen som ble kåret til banens beste i serieavslutningen mot La Roda, har ikke en like god dag på jobb denne gangen. Får riktignok lite hjelp av Ødegaard offensivt, men det er defensivt han svikter mest. Altfor ofte ute av posisjon og uten sin store fart kunne det sett langt styggere ut.

MS - Álex Salto (6): 19-åringen, som egentlig hører til på Juvenil A, er den yngste i forsvarsfireren. I dag var han den som stod frem mest. Vinner de fleste hodeduellene mot langt større motspillere og er flink i det oppbyggende spillet med ball.

MS - Sergio Reguilón (3): Ingen god kamp av mannen som trives best på backen. Har stor skyld i det første baklengsmålet og spiller også på siden hvor det andre målet kommer fra. Passiv i presset og virket rett og slett litt preget av stundens alvor.

VB - Álvaro Tejero (5): Bidrar godt offensivt med sine helhjertede løp og belønnes med målgivende til Febas. Defensivt er det fortsatt mye som må jobbes med og det er slettes ikke første gang at baklengsmålene har kommet fra Tejeros side.

SM - Javi Muñoz (4): Kapteinen får seg en ordentlig trøkk i førsteomgang og virker ikke å komme seg ordentlig etter dette. Byttes ut for Enzo fem minutter før slutt og burde nok strengt tatt ha blitt erstattet langt tidligere. Jobber godt, men passer ikke helt inn når man plutselig trengte mål i store deler av andreomgang.

SM - Marcos Llorente (5): Den laveste vurderingen undertegnede har gitt Llorente denne sesongen. Er uvurderlig i den form av at han har en "physical presence" på banen Castilla er helt avhengige av, men klarer ikke helt å sette seg i respekt denne gangen. Virket også tydelig at Murcia hadde planer om å stenge av Llorente, som de lyktes godt med det.

SM - Aleix Febas (7 BB): Aleix "boks-til-boks" Febas er meget god i dag. Får en fortjent scoring tidlig og løper utrettelig kampen gjennom. Kommer seg til et par gode skuddmuligheter og har en tilstedeværelse på banen som burde ha smittet over på lagkameratene i større grad.

HV - Martin Ødegaard (3): "Skuffende anonym", som vi skrev på Twitter under kampen. Har knapt ball og de få gangene han er involvert, er det stort sett støttepasninger på egen halvdel. Byttes ut etter 65 minutter for Cedrés.

VV - Borja Mayoral (6): Castillas beste spiller offensivt i den første omgangen. Etter pause faller han mer og mer ut av kampen, men byr allikevel på den største trusselen for Murcia-forsvaret.

S - Mariano (4): Ligger mer i offsideposisjon enn onside, dominikaneren. Mot et fysisk overlegent hjemmeforsvar isoleres han veldig og fremstår heller ikke som noen trussel i bakrom. Må ha vært ganske frustrert etter kamp.