Extra large navas united
BLIR? Blir Keylor Navas i Real Madrid?

Keylor eller De Gea?

Hva skjer med keepersituasjonen i sommer?

For ett år siden var David De Gea og Keylor Navas bare minutter unna å bytte klubb på overgangsvinduets siste kveld.  Man Utd og Real Madrid var enige om å bytte keepere og i tillegg skulle Real Madrid betale €25-30mil. Selv om klubbledelsen og treneren stolte på Keylor Navas sitt nivå etter storspill for Levante, gode presentasjoner for Costa Rica og han hadde levert varene i Madrid, ønsket likevel Florentino Perez å sikre seg den nye spanske landslagskeeperen og årets spiller i Man Utd. Nå, ett år senere, hva er egentlig status?

For ett år siden ville de fleste ha hevdet at De Gea var en marginalt bedre keeper enn Keylor Navas og at spanjolen ville ha styrket Real Madrid. Han var i tillegg yngre enn Keylor og en større profil. Regnestykket tilsa at det ville vært en god idé å hente inn De Gea til Madrid. Etter denne sesongen, ser det ut til at flere og flere faktisk har fått opp øynene for Keylor Navas og faktisk likestiller han med De Gea - eller rangerer han høyere. Hvis man bruker statistikk som et grunnlag, er det faktisk mye som tilsier at Keylor Navas har hatt en bedre sesong enn hans konkurrent i Manchester.

Både Keylor Navas og De Gea har knapt gjort en avgjørende feil denne sesongen. I følge Opta har de begge én feil som har ledet til en baklengs denne sesongen. Ser man på resten av sammenligningen som Opta gjorde mellom de to keeperne, går det meste i favør Keylor Navas. Navas har høyere redningsprosent enn De Gea (80% vs 70%), flere redninger per kamp (4.3 vs 2.5), flere kamper uten baklengs (16 vs 10) og høyere rating hos Whoscored.com (7.22 vs 6.88). Statistikk, spesielt hos keepere, kan bare brukes som en indikator - det er ingen fasit, men dersom man ser på sesongen under ett, er det lite tvil om at Keylor Navas har storspilt i år og stått frem som en av Real Madrids beste spillere.

Hva mener så supporterne om saken? Da AS la ut en meningsmåling om hvilken keeper supporterne ville ha neste sesong (mars 2016), valgte hele 79% Keylor Navas. Supporterne ønsker at Keylor Navas skal beholde sin status som førstekeeper i klubben. Det er ikke bare hans prestasjoner som har imponert mange, det er også hans ydmyke personlighet og gode innstilling. Keylor er ikke en mann som klager, han er ydmyk og han er takknemlig. Den generelle holdningen blandt supporterne har vært at 29 åringen fra Costa Rica ikke fortjener å miste plassen og har gjort mer enn nok for at klubben skal satse videre på han i fremtiden.

Det store spørsmålet er likevel om Florentino Peréz velger å høre på supporterne eller om han kommer til å gå for David de Gea nok en gang i sommer. I følge media inkluderte David de Gea sin nye avtale i 2015 en klausul på €50mil hvis han skulle forlate klubben til fordel for Real Madrid. Denne må visstnok betaltes ut innen midten av juni, noe som betyr at Peréz, styret og Zidane i så fall må bestemme seg innen to uker. I det siste har det også vært snakket om at Keylor Navas har bedt klubben om en ny kontrakt verdt €4.4mil per sesong, en fordobling av hans lønn i klubben. Slik situasjonen er nå, må klubben bestemme seg snarest om de skal beholde Keylor Navas og gi han en ny kontrakt, eller om Peréz nok en gang skal legge inn et bud på David de Gea og sikre seg den nye spanske landslagskeeperen eller ikke.

Hva mener du? Skal Real Madrid satse videre på Keylor Navas de neste årene eller bør klubben heller få inn David de Gea i sommer?

Real 960x200 pause