Extra large  degaard action 2
TAP: Martin Ødegaard klarte ikke å hindre tap for Castilla i første oppgjør mot Lleida i playoff til Segunda División.

Castilla-referat: Lleida (B)

Castilla fikk ikke noe heldig utgangspunkt før returoppgjøret på Valdebebas.

Lleida Esportiu 1-0 Real Madrid Castilla
Camp d'Esports, Lleida
Segunda B, playoff 1. kamp
Søndag 5. juni, kl. 18:30

8' 1-0 v Molo

Ikke mange dagene etter det bitre nederlaget for UCAM Murcia i mesterplayoffen, var det klart for klassisk playoff mot Lleida, som slo Barakaldo 2-1 sammenlagt i første runde. En imponerende prestasjon av katalanerne, som endte på 4. plass i sin avdeling, mot laget som endte rett bak Castilla på tabellen. I likhet med UCAM, snakket de fleste om Lleidas defensive egenskaper som deres store styrke før søndagens oppgjør. Det skulle vise seg å stemme.

                           Abad
Tejero - Lienhart - Salto - Reguilón
         Enzo(c) - Llorente - Febas
    Ødegaard - Mariano - Mayoral

Benken: Alfonso Herrero (kee), Fran Rodríguez, Javi Muñoz, José Carlos Lazo, Cristian Cedrés.

Kampen startet som det ofte har gjort når Castilla spiller. De hvitkledde dominerte banespillet og trillet mye, uten at noen lag skapte stort. Men i etterkant av en corner, skulle vertene få scoringen sin allerede etter åtte minutter. Álvaro Tejero klarte ikke å hindre et innlegg på bakre som ble headet inn igjen, via Marcos Llorentes hode og til midtstopper Molo som brassesparket inn 1-0. Verst tenkelige start for Castilla med andre ord.

Dermed måtte gjestene fra Madrid fram, mens Lleida kunne ligge kompakt i 4-5-1 og satse på kontringer. Selv om de lå dypt og konsentrert, klarte ikke hjemmelaget å hindre Castilla i å skape store muligheter utover i omgangen. Først var det Aleix Febas som fikk muligheten alene med keeper etter å ha blitt spilt fri av Borja Mayoral, men keeper reddet godt. Kort tid etterpå var det Mayoral selv som fikk sjansen da Mariano headet ballen ned til han i boksen, men igjen vartet målvakten opp med en god redning. Like før pause curlet Febas et skudd mot lengste hjørne, men dagens burvokter virket å være i det umulige hjørne og parerte nok en gang.

Den andre omgangen ble dessverre en stor skuffelse fra ende til annen. Lleida hadde tydeligvis funnet ut av Castillas offensive spill og slapp til svært lite. Bortelaget maktet ikke å skru opp tempoet høyt nok og etterhvert var man heldige som ikke havnet under med mer enn det ene. To ganger havnet Lleida alene med Abad, hvor de misset med noen millimeter. Først trillet de ballen i stolpen og ut, før de et par minutter senere bredsidet ballen like utenfor.

20 minutter før slutt skulle en svært svak dommer utføre sin aller svakeste avgjørelse. Álex Salto, som allerede hadde fått gult kort, gikk inn i en helt fair duell på midten, hvor motspilleren gikk ned for telling. Av en eller annen merkelig grunn bestemte kamplederen seg for å dra opp kort nummer to og Salto måtte i dusjen. Luis Ramis bestemte seg for å ta av Martin Ødegaard og sende inn høyreback Fran, for så å dytte Sergio Reguilón inn på stopperplassen. Selv om Castilla hadde grei kontroll med ti mann, greide man aldri å skape de store sjansene og oppgjøret ebbet ut i 1-0. Dermed har Los Blancos virkelig presset på seg før returoppgjøret på Estadio Alfredo di Stéfano neste helg, som kan bli siste mulighet for opprykk til Segunda.

Spillervurderinger (1-10):

K - Carlos Abad (5): Får ikke gjort stort med baklengsmålet, men gjør heller ingen redninger. Holder på å rote det fullstendig til på tampen når han ruser ut mot en ball som spretter over ham og nesten triller i mål.

HB - Álvaro Tejero (3): En ordentlig dårlig dag på jobb for Tejero. Stadig ute av posisjon og det meste Lleida skaper kommer på hans side. Dras av for enkelt på målet imot. Gir heller ikke Ødegaard mye hjelp offensivt.

MS - Álex Salto (4): Mister litt hodet i noen situasjoner hvor han blir altfor hissig i presset. Vises ut tjue minutter før slutt.

MS - Philipp Lienhart (5): Østerrikeren ser ikke 100% fit ut helt enda, men defensivt er han Castillas beste allikevel. God i duellspillet, men også han er til tider feilposisjonert i boksen på innlegg.

VB - Sergio Reguilón (5): Glipper totalt markeringen på 1-0-målet, men har ellers grei kontroll defensivt. Fremover i banen kommer han til flere innlegg, som dessverre ikke er av god nok kvalitet.

SM - Aleix Febas (5): Står for to av Castillas største sjanser i første omgang og er som alltid full av energi. Lykkes ikke med stort ellers, men innsatsen er upåklagelig. Byttes ut tidlig i andreomgang.

SM - Marcos Llorente (3): Llorente spiller sin svakeste kamp for sesongen. Mister ball uvanlig mye på midten og pådrar seg flere farlige brudd. Får lite hjelp defensivt av sine to indreløpere, men leverer allikevel langt under pari.

SM - Enzo Zidane (5): Kapteinen varter opp med noen lekre detaljer i blant, men den siste avgjørende pasningen kommer ytterst sjeldent. Bidrar for lite defensivt og byttes til slutt ut.

HV - Martin Ødegaard (3): Nok en anonym kamp fra nordmannnen. Får lite hjelp av Tejero, som ikke kommer på mange løpene rundt. Dermed ender Ødegaard opp med å ligge og slikke linja uten ballkontakt.

VV - Borja Mayoral (5): Er igjen den av de offensive spillerne som er desidert mest involvert. Skaper ikke allverden, men vil alltid ha ball og nøler ikke med å utfordre motstanderens backfirer. Har en stor sjanse i førsteomgang som dessverre reddes.

S - Mariano (3): Prøver og prøver, men feiler gang på gang. Tok i alt fire-fem frispark som ikke var spesielt gode noen av dem. Går ellers en del i offside og topper en frustrerende forestilling med å blåse ballen over fra syv-åtte meter i andreomgang.

Playoff-resultater, runde 2

Lleida 1-0 Real Madrid Castilla
Logróñes 0-1 Sevilla Atlético
Toledo 0-1 Hércules
Cádiz 20:00 Racing Santander

Tror du Castilla klarer å snu det i returoppgjøret?

Pmn6