Extra large transfertorsdag 2016
TRANSFERTORSDAG: Sesongen er avsluttet og det er tid for overgangsrykter.

Transfertorsdag: Sommerens første

Vår tradisjonelle ryktespalte er omsider tilbake igjen.

Sesongen 2015/16 avsluttet på best mulig vis, da Los Blancos beseiret byrival Atlético i Champions League-finalen på straffekonk for et par uker siden. Nå vendes verdens fotballneser mot EM i Frankrike og Copa América i USA, samtidig som høysesongen for overgangsrykter begynner. Real Madrid går inn i det kommende overgangsvinduet i visshet om at en registreringsnekt venter neste sommer og at man fort må utføre en sommerhandel for to år denne gangen. Dermed er det knyttet stor spenning rundt Zinedine Zidanes handlinger på markedet og på høy tid at Peña Madridista Noruega får "Transfertorsdag" opp igjen. Hver torsdag fra og med i dag, vil vi forsøke å oppdatere våre lesere rundt rykter inn og ut av klubben. Vi har trolig mye overgangsaktivitet foran oss og det er bare å (gru)glede seg til å se hva sommerens transfervindu vil bringe. For det er nok av spørsmål vi ikke aner svaret på foreløpig.

Får Keylor Navas fornyet tillit i buret etter en fantastisk sesong, eller er Florentino Pérez fortsatt innstilt på å lokke David De Gea over til Madrid? Er Kiko Casilla tilfreds med rollen som andrefiolin, eller vil han prøve noe nytt?

Er det tiltenkt noen erstatter inn for Álvaro Arbeloa, eller er man fornøyd med tre sidebacker i troppen? Kommer Zidane til å gi Fábio Coentrão en ny sjanse, eller er det takk og farvel med portugiseren? Holder Pepe en sesong til på øverste nivå? Hva med skadeplagede Raphaël Varane, som stadig ryktes vekk?

Satser man videre på Casemiro som anker på midten, eller hentes en mer navngjetten spiller for hundrevis av millioner? Klarer man å beholde en rastløs Mateo Kovacic? Er Toni Kroos på utkikk etter nye utfordringer? Har vi sett James Rodríguez i Madrid-drakt for siste gang?

Hva gjøres med Álvaro Morata - henter man han tilbake for en plass i troppen, eller selger man umiddelbart videre? Får Borja Mayoral sjansen neste sesong, eller blir det et utlån for 19-åringen? Får Karim Benzema omsider en ordentlig konkurrent på topp?

La moroa(?) begynne!

I N N

  • Madridistas må nok stålsette seg på at Juventus kommer til å en viktig brikke på overgangsmarkedet denne sommeren. Ikke bare må man komme til en konklusjon rundt Morata, men "den gamle dame" sitter også med Zidanes ønskede Galáctico. På italienske Gazzetta Dello Sports forside onsdag, lød overskriften: "Juve mottar superbud av Real Madrid". Ifølge sportsavisen skal Los Blancos' manager være villig til å punge ut hele €120mill for Paul Pogbas tjenester, som lenge har vært ønsket i den spanske hovedstaden. Zidane har tidligere uttalt at han vil gå langt for å sikre seg landsmannen i sommer og selv om Pogba har sagt at han er fornøyd i Torino, kan et rekordbud fort endre meningen hans.
  • Men Serie A har flere interessante spillere - også i andre klubber. Keita Baldé Diao, kjent som Keita, er utvilsomt blant disse og har tiltrukket seg interesse fra flere storklubber etter å ha spilt fast på Lazio denne sesongen. Den spanskfødte senegaleseren tilbragte sine ungdomsår i Barcelonas akademi, men ble sluppet til Italia for €300.000 da han var 16 år. Fem år senere er katalanerne ivrige etter å hente kantspilleren tilbake, men ser nå ut til å få kamp av Real Madrid. Ifølge Mundo Deportivo skal president Pérez møtte Keitas agent i Cádiz på fredag og spilleren selv har gått ut og bekreftet at de to spanske erkerivalene er interesserte, uten at noen avgjørelse er tatt.
  • En av Zidanes største prioriteringer denne sommeren skal være å få på plass et alternativ til Marcelo på venstrebacken. Bayern München har avvist alle rykter rundt en overgang for David Alaba, som virker usannsynlig på dette tidpsunkt. I Wolfsburg finnes det derimot en venstreback som virker langt mer innstilt på å prøve seg andre steder. Ricardo Rodríguez har lenge vært en ettertraktet mann og senest denne uka uttalte hans far at sønnen ønsket å forsøke noe nytt i en annen liga. Så gjenstår det å se om det leder til et formelt bud fra Madrid.

U T

  • Med José Mourinho på plass i Manchester United, må alle hans tidligere arbeidsgivere forberede seg på spillerbud. Portugiseren er glad i å hente inn spillere fra klubber han har vært i og ifølge Fichajes er det Real Madrids Toni Kroos han aller helst ønsker seg i sommer. United skal stå klare med et første bud på £31mill og er villige til å øke dette om nødvendig.
  • James Rodríguez har hatt en skuffende sesong i den hvite drakta og var dømt til å bli linket bort denne gangen. Colombianeren gikk riktignok ut i media nylig og fortalte at han ønsket å bli i "en stor klubb som Real Madrid", men det har ikke hindret mediene i å rykte han til klubber over hele Europa. Den siste stormakten som føyer seg inn i rekken av interesserte, skal være Manchester City, med Pep Guardiola som beundrer av James' ferdigheter. Fra før skal Paris Saint-Germain, Manchester United og Bayern München stå klare med åpne armer hvis 24-åringen bestemmer seg for å fortsette karrieren i en annen storklubb.
  • Etter fem år på a-laget kan Nacho Fernández ha spilt sin siste kamp for moderklubben. Den pålitelige forsvarsspilleren skal være svært ønsket av Roma, som ser etter en midlertidig erstatter for langtidsskadde Antonio Rüdiger. Nevnte Gazzetta Dello Sport mener å vite at italiernes direktør, Walter Sabatini, ser på Nacho som et perfekt alternativ til en fornuftig pris (€7-8mill).

Hvordan ser ditt drømmevindu ut? Diskutér i kommentarfeltet!

Leganes