Extra large lucas silva 10.6.2016
DYR: Lucas Silva kostet Real Madrid ca. €13 millioner da han ankom Madrid i januar 2015.

Hva skjer med Lucas Silva?

Lucas Silva vender snart tilbake til Real Madrid etter et låneopphold i Marseille.

Sesongen er over for lengst, og nå står neste sesong for tur. Zinedine Zidane og Real Madrid er allerede godt i gang med planleggingen av neste sesong når det gjelder pre-season, spillere inn og spillere ut. Lucas Silva ble hentet til Real Madrid fra brasilianske Cruzeiro mot slutten av januar-vinduet i 2015. Silva hadde levert strålende prestasjoner hos den brasilianske klubben, og kom med mange lov-ord fra folkene som hadde fulgt han tett. Dette var en overgang mange ikke skjønte så mye av, Real Madrid hadde midtbanespillere som Luka Modric, Toni Kroos, Isco, James Rodríguez, Asier Illaramendi og Sami Khedira til disposisjon, så hvorfor skulle det hentes inn enda en midtbanespiller midt i sesongen?

Lucas Silva ble ingen hit i Real Madrid. Brasilianeren fikk totalt bare ni kamper som Real Madrid-spiller, hvor han startet kun fire kamper på snaue fem måneder som Real Madrid-spiller, og overbeviste verken Real Madrid-fansen eller daværende Real Madrid-manager, Carlo Ancelotti. Når Real Madrid valgte å hente inn Mateo Kovacic, og kroaten ble presentert med brasilianeren sitt draktnummer 16 skjønte de fleste at brasilianeren sin tid i klubben så noe mørk ut. Løsningen ble at Lucas Silva ble lånt ut til franske Marseille, som blant annet hadde Europa-spill i vente. 

Marseille liker å spille i en 4-2-3-1 formasjon med to defensive midtbanespillere, eller i en 4-3-3 formasjon med én defensiv midtbanespiller. Og en av spillerne Lucas Silva måtte konkurrere med om en plass i laget var tidligere Real Madrid-spiller, Lass Diarra. Franskmannen som hadde en vanskelig periode etter han forlot Real Madrid har virkelig funnet tilbake storformen i Marseille. Lass skulle egentlig være med til EM med Frankrike, men en skade satte en stopper for dette. Man regnet med at Lucas Silva skulle få en nøkkel-rolle i den franske storklubben. Det åpnet bra for brasilianeren, han startet de fire første kampene for Marseille med tre i Ligue 1 og én i Europa League. Men etter svake opptredener ble han etterhvert henvist til benken. Fra 1. november til 24. januar startet Lucas Silva kun én kamp for Marseille, og fikk ble i tillegg sittende på benken gjennom mange av kampene. På deadline-day tok Real Madrid kontakt med Marseille hvor klubbene ble enig om å avslutte lånet til Silva. Men det var ikke aktuelt for Zinedine Zidane å få Lucas Silva inn i troppen midt i sesongen, og Real Madrid begynte å lete etter en ny klubb å sende brasilianeren til. Etterhvert kom belgiske RSC Anderlecht på banen, og det så lenge ut til at Silva måtte ut på et nytt låne-opphold. Det som satte en stopper for overgangen var Silva selv, han ønsket å bli i Frankrike å kjempe om plassen.

Selv om Silva ville bli i Marseille for å spille seg inn på laget gikk det ikke helt slik. Etter deadline-day sto var det 19 kamper igjen av sesongen for Marseille. Av disse 19 kampene startet Lucas Silva kun 3 kamper, og kom innpå i 2. Dette vil si at de resterende 14 kampene gikk uten brasilianeren på banen. Silva var faktisk ikke i troppen en gang ved 8 anledninger for Marseille. Man kan trygt konkludere med at låne-oppholdet til Lucas Silva har vært en fiasko.

Men hva skjer med Lucas Silva? Han er 23 år gammel og har fortsatt enormt med potensiale inne i seg, men han må få ut dette potensialet dersom han skal ha håp om å spille i Real Madrid. Det kunne vært en mulighet å beholdt Silva i Madrid, for å la han rotere sammen med Casemiro og la han hvile av og til. I tillegg er det en regel som kan sette en stopper for at Lucas Silva blir i Madrid kommende sesong. Et av de andre alternativene er å selge han. Kanskje har Zidane allerede bestemt seg om at han ikke vil bruke Silva og at han dermed skal selges, etter et snaut halv-år i Madrid. Det andre alternativet er å låne han ut igjen, men da er han absolutt nødt til å få spilletid. Kanskje til en middelmådig Premier League-klubb? Eller kanskje en sovende italiensk gigant som Inter?

Hvor tror du Lucas Silva spiller neste sesong? 

Bayern