TAPTE: Álvaro Jiménez (bildet) ga alt, men kunne ikke hindre et sviende tap for Lleida lørdag ettermiddag.

Real Madrid Castilla 0-3 (0-4 sammenlagt) Lleida Esportiu
Estadio Alfredo di Stéfano, Madrid
Segunda B, playoff 2. kamp
Lørdag 11. juni, kl. 18:00

29' Rødt kort Castilla v Carlos Abad
31' 0-1 v Marc Martínez (straffe)
53' 0-2 v Julen Colinas
68' 0-3 v Urko Arroyo

En uke etter tapet i første playoff-kamp i Lleida, var det klart for returoppgjør på Estadio Alfredo di Stéfano lørdag kveld. Castilla kom fra 0-1 og i full visshet om at kun seier var godt nok på hjemmebane. Álex Saltos røde kort var trukket tilbake og med de fleste spillerne tilgjengelige håpet man at Luis Ramis' disipler kunne snu det hele. Slik gikk det ikke...

Abad
Tejero - Salto - Lienhart - Reguilón
        Enzo(k) - Llorente - Febas
      Álvaro - Mariano - Mayoral

Benken: Alfonso Herrero (kee), Fran Rodríguez, Javi Muñoz, Cristian Cedrés og Martin Ødegaard.

Som i utallige tidligere kamper denne sesongen, var det Castilla som tok tak i kula innledningsvis. Lleida virket fornøyd med å ligge bakpå og satse på kontringer, mens vertene presset på for en scoring i åpningsminuttene. Spesielt Mariano var livlig og kunne gitt de hvitkledde ledelsen allerede etter fem minutter da han fikk avslutte på mål etter et flott medtak. Dessverre avtok Castillas press etterhvert som tiden gikk i førsteomgang og da klokken var i ferd med å passere halvtimen skjedde det som ikke skulle skje.

Keeper Carlos Abad felte Lleidas spiss som var alene gjennom og konsekvensen ble både rødt kort til målvakten og straffe til bortelaget. Den konverterte Marc Martínez enkelt i nettet på Alfonso Herrero, som hadde kommet inn for Aleix Febas. Dermed måtte Castilla jage igjen og trengte plutselig tre mål for å gå videre. Stort mer skjedde ikke i førsteomgang og Lleida kunne gå til pause med en komfortabel 0-2-ledelse sammenlagt.

I andreomgang så Los Blancos stadig mer resignerte ut og til tross for tidlig innbytte på både Martin Ødegaard og Cristian Cedrés, fortsatte målene å komme feil vei. Først etter 53 minutter ved Julen Colinas, før Urko Arroyo pungterte det hele i det 68. minutt med en lobb over Herrero. Til tross for et par helhjertede angrepsforsøk og utrettelig jobbing fra Borja Mayoral og Marcos Llorente spesielt, kom man aldri spesielt nærme.

Dermed blir det spill i Segunda División B også neste sesong for Castilla - til tross for å ha vunnet sin avdeling. Ekstremt surt, men sånn er dessverre reglene i Spania. Man hadde muligheten i mesterplayoff mot UCAM, hvor sjansesløseri og håpløse dommeravgjørelser ble avgjørende. I dobbeltoppgjøret mot Lleida har man imidlertid kapitulert og taper alt i alt fortjent.

Hva bør gjøres med Castillas beste spillere foran neste sesong? Nytt år i Segunda B, eller utlån?