Extra large transfertorsdag 2016
TRANSFERTORSDAG: Ny torsdag, nye rykter i vår tradisjonelle overgangsspalte.

Transfertorsdag: Økende aktivitet

Los Blancos ser ut til å ha intensivert overgangsaktiviteten de siste dagene.

2015/16-sesongen er over og alt fokus legges nå mot forberedelsene til nye kamper og jakt på ytterligere trofeer. Overgangsvinduet kommer nok til å bli travelt fra Real Madrids side og allerede har vi fått bekreftet at Denis Cheryshev blir permanent Villarreal-spiller. Mer aktivitet ventes etterhvert og det er bare å følge med på den spennende fortsettelsen i sommer.

Les også: Transfertorsdag 9. juni 

I N N

  • Det er ingen hemmelighet at Real Madrid ser etter en venstreback som kan konkurrere med Marcelo om plassen. Selv om det flere ganger har blitt sagt at David Alaba ikke vil være tilgjengelig for Los Blancos, ser det ikke ut som verdens største klubb vil gi seg av den grunn. Javier Silles i AS melder nemlig at man har sendt representanter til München for å diskutere en overgangssum. Der skal Bayern ha avslått bud på alt fra €50mill til €80mill for den allsidige østerrikeren. Alabas far, George, er visstnok en stor fan av Real Madrid og skal ha vært i samtaler med sportsdirektør José Ángel Sánchez flere ganger de siste månedene. Så gjenstår det å se om man får lokket over 23-åringen til slutt.
  • Etter en eventyrlig sesong har Leicester, som ventet, fått inn flere forespørsler på sine spillere. Den kanskje aller mest ettertraktede er året spill i Premier League, Riyad Mahrez, som endte opp med hele 17 mål og 11 assist. Algerieren har tidligere uttalt at å forlate Leicester vil være "en mulighet" og John Percy i Telegraph rapporterer at The Foxes vil kreve rundt £30mill for kantspillerens tjenester. Det vil isåfall være en pris Los Blancos gjerne betaler ifølge France Football, som skriver at Zinedine Zidane ønsker å hente inn landsmannen som klubbens neste Gálactico.
  • Med Sergio Ramos og Pepe, som stadig blir eldre, kommer det ikke som noen overraskelse at Real Madrid også holder utkikk etter mulige forsterkninger på stopperplassen. 20 år gamle Mauricio Lemos har nå dukket opp som et hett navn etter å ha briljert i Las Palmas midtforsvar siden han ankom fra Rubin Kazan i januar. Etter at Barcelonas ryktede bud på €4mill på uruguyaneren ble avslått, skal Florentino Pérez ha reagert lynraskt og meldt seg inn i kampen om unggutten. AS hevder at Lemos' nærmeste ønsker å se ham i Real Madrid fremfor rivalene i Catalonia og spilleren selv uttalte nylig til Canarias 7 at han er svært opprømt over den regjerende Champions League-mesterens interesse.
  • En annen midtstopper som linkes til Los Blancos er José María Giménez. Marca hevder at Real Madrid fortsatt vurderer å hente stopperen, selv om han vil bli dyr. Giménez spiller til daglig hos byrival Atlético Madrid, og har vist strålende form denne sesongen. Florentino Peréz og Zinedine Zidane har latt seg overbevise av uruguayaneren og skal nå ønske å hente han til andre siden av byen. Dette ser derimot ut til å bli en svært dyr handel, hvis interessen materialiserer seg. Giménez har en utkjøpsklausul på €65mill og Atlético kommer nok ikke til å nøye seg med noe mindre.

U T

  • Jesé Rodríguez nærmer seg visstnok et lån til Espanyol, skal vi tro Sport. Nyansatte Quique Sánchez Flores skal være en stor beundrer av angriperen og har allerede snakket med spilleren om hans planer for den kommende sesongen. Planen nå, skal være at Jesé fornyer kontrakten sin med Real Madrid til 2021, før han drar over til Barcelona for et sesonglangt lån.
  • Etter en debutsesong uten altfor mye spilletid, har det lenge vært ryktet om et lån på Mateo Kovacic. En retur til Serie A har virket mest sannsynlig og med interesse fra Juventus, AC Milan og Roma, ser det ut som at sistnevnte klubb har sikret seg midtbanestrategen ifølge Gazetta dello Sport. Med salget av Miralem Pjanic til Juve, har behovet for en erstatter vært tydelig hos "I Giallorossi", som skal ha overbevist Kovacic med lovnad om fast plass i elleveren.
  • Det har lenge versert rykter rundt Raphaël Varanes fremtid, med begrenset spilletid de siste to årene. Franskmannen ender fort opp med å havne bak Ramos og Pepe i køen neste sesong også, som skal være fullstendig uaktuelt å gå med på fra spillerens side. Marca skriver at han gjentatte ganger har klaget til klubbledelsen over situasjonen og med en svært interessert José Mourinho på plass i Manchester United, kan Varane fort ende opp med å presse gjennom en overgang til Premier League hvis han ikke får tilfredsstillende lovnader.

Hva vil du se at Real Madrid foretar seg på overgangsmarkedet? Gjør diskusjon!

Pool