Extra large burgui
PRØVER LYKKEN: Burgui lånes ut enda en sesong. Burgui fant seg ikke helt til rette i Espanyol - nå prøver 22-åringen lykken i Sporting Gijón.

Offisielt: Burgui til Sporting

Jorge Franco Alviz, bedre kjent som Burgui, lånes ut nok en sesong. Denne gangen søker ungutten lykken hos Sporting Gijón.

Det ble tidligere klart at Burgui ikke skulle bli lånt ut nok en sesong til Espanyol. Dermed så det ut til at Burgui muligens skulle få prøve seg på A-laget i pre-season før en avgjørelse om utlån blir tatt. Men nå har avgjørelsen allikevel falt på at Burgui skal spille for Sporting Gijón ut førstkommende sesong, det melder Sporting sin offisielle nettside.

22-åringen er et av Real Madrid-akademiets største talenter, og var Castillas svar på Ronaldo før han forlot klubben til fordel for et låneopphold i Espanyol, der han spilte sammen med Marco Asensio (som også var på utlån fra Real Madrid).

Burgui hadde absolutt en god sesong i Espanyol, men både han og Real Madrid hadde nok håpet på mer spilletid for angriperen. Burgui deltok i hele 28 kamper for Espanyol, men startet bare 8 av dem. Unggutten scoret ett mål og noterte seg for 3 målgivende pasninger i Cataluña-klubben. Nå håper Burgui mest sannsynlig på et bedre år, individuelt sett.

Sporting Gijón har en noe svakere stall enn Espanyol, og en fast plass i startelleveren til La Liga-klubben skal være innen rekkevidde for Burgui. Sporting Gijón kjempet lenge om å unngå nedrykk og endte på 16. plass i La Liga denne sesongen, mens Burguis eks-klubb, Espanyol, endte på 13. plass. 

PS: Det ser ut til at Espanyol og Real Madrid kommer til å fortsette med det lille samarbeidet; Jesé Rodriguez ryktes nemlig til Espanyol, på utlån.

Hva tenker du om Burguis neste sesong?

Pmn6