Extra large tt v.4
TRANSFERTORSDAG: Vår tradisjonelle ryktespalte er tilbake med nok en utgave.

Transfertorsdag: Jakter brasiliansk juvel

Los Blancos har mye å henge fingrene i på overgangsmarkedet for øyeblikket.

2015/16-sesongen er over og alt fokus legges nå mot forberedelsene til nye kamper og jakt på ytterligere trofeer. Overgangsvinduet har ikke helt kommet igang for Real Madrids del og det har hittil skjedd ganske lite. Denis Cheryshev har blitt permanent Villarreal-spiller og Álvaro Morata har kommet hjem, mens Burgui har dratt på lån til Sporting Gijón. Mer aktivitet ventes etterhvert og det er bare å følge med på den spennende fortsettelsen i sommer.

Spillere inn:
Álvaro Morata  - Juventus - €30mill
Spillere ut:
Denis Cheryshev - Villarreal - €10mill
Omar Mascarell - Eintracht Frankfurt - €1mill
Burgui - Sporting Gijón - Utlån

I N N

  • André Gomes er en ettertraktet mann om dagen. Portugiseren har vært ønsket av storklubber som Juventus, Barcelona og Manchester United og tidligere sommer skal førstnevnte klubb ha fått et bud på €40mill avslått av Valencia. Superdeporte hevder at Los Blancos ser på Gomes som et langsiktig alternativ for Luka Modric og håper å kunne trumfe konkurrentene med det gode forholdet til spillerens agent, Jorge Mendes. Valencia krever foreløpig rundt €60mill, som er mer enn Florentino Pérez skal være villig til å betale.
  • Real Madrid har også meldt seg på i kampen om "den nye Neymar". 19 år gamle Gabriel Jesus har vært fantastisk for Palmeiras denne sesongen og er for øyebikket toppscorer i ligaen for den brasilianske serielederen. Angriperen, som skal spille OL for Brasil om noen uker, har vært på blokka til de fleste av stormaktene i Europa og Barcelona skal ha vært interessert i flere måneder. Men nå kan det se ut som Madrid har fått overtaket, da de skal ha tilbudt en høyere lønning enn katalanerne, ifølge AS. Brassen skal visstnok ha en utkjøpsklausul på €24 millioner. Denne klausulen gjelder dog kun for fire klubber, Barcelona, Real Madrid, Bayern München og Manchester United. Dersom en annen klubb en disse fire skulle ønske seg Gabriel Jesus, må de nok ut med rundt €40 millioner. 
  • Flere medier hevder at Real Madrid ønsker å gi Keylor Navas skikkelig kamp om plassen mellom stengene på Bernabéu. Hugo Lloris skal være mannen de sikter seg på, i en mulig avtale verdt £35mill, skriver The Mirror. Muligheten til å kunne jobbe under Zinedine Zidane vil utvilsomt være fristende for Lloris og Los Blancos' profesjonelle forhold til Tottenham og styreformann Daniel Levy kan gjøre en overgang enklere.
  • Paul Pogba har lenge vært ryktet til den spanske hovedstaten. For ikke mange dager siden publiserte Juventus deres nye bortedrakt, med franskmannen som frontfigur for å sende et signal om at han skal bli i Torino. I følge Marca så ligger prislappen på Paul Pogba på mellom €100 - €120 millioner. Denne prislappen skal ha ført til at Real Madrid har satt forhandlingene på vent. I tillegg til Real Madrid så er også Manchester United interessert i 23-åringen, som de lot gå gratis til Juventus for fire år siden. Flere britiske medier hevder at Pogba sin agent, Mino Raiola skal ha kommet til enighet med "De røde djevlene" om de personlige betingelsene, og at Manchester United ikke skal ha noe problem med å gjøre Pogba til tidenes dyreste fotballspiller. Derimot så hevder Guillem Balague i Sky Sports at Pogba selv har pratet med Zinedine Zidane, og at midtbanespilleren ønsker seg til Madrid. Balague spesifiserer at dette ikke hindrer hans agent i å prate med andre klubber.

U T

  • Selv om Álvaro Morata ble hentet tilbake til den spanske hovedstaden fra Juventus dette vinduet, er det fortsatt mye som tyder på at han forlater klubben i samme vindu for betydelig mye mer penger. Guillem Balague i Sky Sports hevder at Real Madrid har satt en prislapp på hele €75mill, som fort kan vise seg å være i det meste laget. Arsenal og Chelsea skal være svært interesserte i spissen, men kommer nok ikke til å legge ut mer enn €65mill.
  • Det er ingen hemmelighet at Pep Guardiola er ivrig etter å hente Toni Kroos til Manchester City. Spanjolen fikk en sesong med midtbanespilleren i Bayern og håper å kunne gjenforenes i England. Spilleren selv uttalte nylig at han utelukker en retur til tysk fotball med det første, men ville ikke avfeie en overgang til de lyseblå. "Man kan aldri utelukke noe i fotballen, men jeg respekterer min avtale med Real Madrid", sa Kroos til avisen Bild. Guardiola skal være villig til å legge hele €70mill på bordet, som kan bli vanskelig for Pérez å avslå hvis man er trygge på å få inn en fullverdig erstatter.
  • Forrige sesong var Diego Llorente på lån til Rayo Vallecano. Selv om det endte med nedrykk for Madrid-klubben så var 22-åringen  en av sesongens store lyspunkter. Selv om spanjolen leverte gode prestasjoner forrige sesong, så ser det fortsatt ut som at denne sesongen skal tilbringes på utlån. Forrige uke skrev vi om at Zidane hadde blokkert et utlån til Villarreal for Llorente, fordi han vil ha med midtstopperen til USA under pre-season. Etter dette skal Zidane ha sagt at Llorente ikke er klar for å bli lånt ut før i midten av august. Villarreal ville ha med Llorente under pre-season, og var ikke villige til å vente til midten av august. Etter dette skal Llorente selv ha bedt om å blitt lånt ut, fordi han ønsker å være med på pre-season i den klubben han skal spille neste sesong. Nå ser det ut som Málaga blir neste stopp for spanjolen. I følge Marca så er Llorente kun formaliteter unda et låneopphold hos  Andalucía-klubben. 
  • James Rodríguez kommer til å bli linket vekk fra Real Madrid i sommer, helt til en eventuell overgang finner sted. For kun tre dager siden meldte AS at colombianeren var i USA og diskuterte personlige betingelser med PSG, som lenge har vært interesserte. Kort tid senere avfeide franskmennenes president, Nasser Al-Khelaifi, at de hadde lagt inn et bud på Rodríguez. Dermed blir det spennende å se om man faktisk velger å beholde 24-åringen, eller om Paris Saint-Germain sikrer seg sin fjerde signering denne sommeren.

Hva er dine ønsker på overgangsmarkedet fremover?

Leganes