Extra large james rodr guez 30.5.2016 n3
JAMES: Blir han værende eller ønsker han seg bort?

James ønsket av en rekke store klubber

Den unge colombianeren ble hentet til Real Madrid som en Galactico etter VM i Brasil 2014, hvor han leverte varene meget godt, og er nå ønsket av en rekke klubber.

James Rodriguez ble hentet til Real Madrid etter VM i 2014, for rundt 75 millioner €. Hans første sesong i klubben var en stor suksess, og det tok ikke langt tid før den tekniske colombianeren ble en favoritt blant fansen. Dessverre klaffet det ikke like godt for James dennes sesongen, og det ryktes om en konflikt mellom spilleren og Zidane. Mediene har ved flere anledninger gått ut med saker hvor James har klaget over manglende spilletid, spilleren skal også ha nektet å varme opp da Zidane beordret det ved et tilfelle, og det har blitt spekulert i om dette har skapt en konflikt mellom spilleren og treneren.

Tvisten mellom treneren og spilleren, kan være en av mange grunner til at det ikke har klaffet like godt for James denne sesongen, men alene er det ikke godt nok til å forklare formduppen. Systemet under Benitez og spesielt Zidane er noe annerledes enn systemet under Ancelotti, hvor man har gått fra en 4-5-1 eller 4-2-3-1 til en mer utpreget 4-3-3. I Ancelotti sitt system var James plasser mer som en offensiv midtbane spiller, med mer offensiv frihet, mens Zidane legger sin fulle tro i et 4-3-3 system, med en defensiv midtbanespiller, og to indreløpere. I systemet til Zidane er det ingen typisk James posisjon, og han har ikke klart å tilpasse seg spillestilen helt.

Formduppen denne sesongen ser uansett ikke ut til å skremme vekk klubber som er interesserte i colombianerens tjenester. Det har vært mye snakk om Mourinho og hans Manchester United, men også Chelsea og Manchester City følger situasjonen nøye. Den siste uken har Bayern München og PSG meldt seg på som mulige landingsplasser for James. Det er uvisst om Real Madrid faktisk ønsker å kvitte seg med spilleren, men de kommer helt sikkert til å ha følere ute på markedet for å se hva de kan få for han, om de ønsker å selge.

Florentino Pérez har sagt at han ønsker at den godt likte colombianeren blir værende i Real Madrid, og at han håper James finner tilbake til formen han hadde første sesong for de kongehvite. Etter Copa America hvor James pådro seg en skade som er anbefalt å operere, men hvor spilleren selv ønsket ferie, skal pipen ha endret lyd, og Pérez skal angivelig ha fått nok, og er klar for å selge.

Les også: Nekter operasjon

Hvor ender James opp, og kan han passe inn i systemet til Zidane? 

Villarreal