Extra large castilla pic 8
NY SESONG: Vi tar en titt på status i Castilla, noen dager før sesongoppkjøringen.

Statusrapport: Real Madrid Castilla

Det gjøres som alltid store utskiftninger i Castilla før den kommende sesongen.

Tirsdag 19. juli begynner sesongoppkjøringen for Real Madrid Castilla, hvor det stadig gjøres utskiftninger i stallen. En god 2015/16-sesong, med masse mål og avdelingsseier, endte på verst tenkelig vis da man tapte i playoff til Segunda División, både mot UCAM Murcia og Lleida. Fadesen i de to dobbeltoppgjørene kostet til slutt Luis Miguel Ramis jobben som trener og nå tyder det meste på at klubblegendene Santiago Solari (hovedtrener) og Roberto Carlos (assistent) får ansvaret.

Flere av nøkkelspillerne fra forrige sesong kommer ikke til å være med denne gangen. Borja Mayoral og Mariano Díaz, som sammen stod for 40 av lagets 72 mål i Segunda B II, kommer trolig til å lånes ut begge to. Det samme gjelder for Martin Ødegaard og midtbanedirigent, Marcos Llorente, som gjør at man står uten fire av de viktigste brikkene fra fjoråret. I tillegg har man sluppet høyreback Fran Rodríguez til Real Zaragoza, mens midtbanespiller Lucas Torró er så godt som klar for Real Oviedo - ledet av Fernando Hierro. Den eneste som hittil er fristilt fra sin kontrakt uten å ha skaffet seg ny arbeidsgiver, er keeper Alfonso Herrero.

Men mangel på spillere kommer nok ikke til å bli et problem denne gangen heller. Som erstattere for storscorerene på topp har man allerede fått inn den paraguyanske spissjuvelen, Sergio Díaz, fra Cerro Porteño og Victor Campuzano fra Espanyol, som står med u-landskamper for Spania. På midtbanen får man endelig glede av den offensivt anlagte Federico Valverde fra Peñarol, som fyller 18 år 22. juli, etter å ha blitt leid tilbake til urugyanerne da han signerte i januar. I rollen som balanserende midtbanespiller, hvor nevnte Llorente gjorde en strålende jobb forrige sesong, kommer Francisco Tena inn fra Sevilla med masse erfaring på dette nivået.

Ellers er det som alltid flere unggutter klare til å ta steget fra Juvenil A. Fra laget som kom til finale i Copa del Rey for juniorer ser det ut til at Luca Zidane (1998, keeper), Achraf Hakimi (1998, back/kant), Mario Rodríguez (1997, midtbane), Óscar (1998, midtbane), Garci (1997, midtbane) og Álvaro Fidalgo (1997, midtbane) tas opp på Castilla.

Tirsdag går reservene altså igang med forberedelsene til ny sesong, hvor de får cirka en måned på å gjøre seg klare. Fem treningskamper er allerede bekreftet og oversikten ser foreløpig slik ut:

24.07: Gimnástica (borte) - kl. 20:00
30.07: Leganés (hjemme)
06.08: Huesca (borte)
10.08: Mérida (borte)
14.08: Valladolid B (hjemme)

Vi gleder oss stort til ny sesong med Castilla og er spent på å se hvem som kan ta det neste steget!

Pmn6