Extra large pintustraining
TØFF: Antonio Pintus er ansatt som klubbens nye fysiske trener.

Knallhard fysisk trener

Antonio Pintus har allerede satt sitt preg på sesongoppkjøringen.

I skrivende stund har Real Madrid gjennomført tre treningsøkter i oppkjøringen til den nye sesongen. Så langt har fokuset nærmest utelukkende vært på kondisjon og styrke, hvor spillerne allerede har blitt tatt med på flere tøffe løpeøkter med klubbens nye fysiske trener i front.

Hans navn er Antonio Pintus, en italiensk fitnesstrener som har lang fartstid bak seg i europeisk toppfotball. I to år, fra 1996 til 1998, var han Juventus' fysiske trener da Zinedine Zidane spilte i klubben og franskmannen skal nå ha ønsket seg Pintus inn på Bernabéu. At Zidane har stor tillit til den nyansatte treneren er det ingen tvil om. Hittil har Pintus fått nærmest fritt spillerom på trening, mens manageren har observert fra sidelinja.

Forrige sommer valgte Madrids medisinske overlege, Jesús Olmo, som har et tett bånd til Florentino Pérez, å reorganisere hele klubbens medisinske avdeling. Etterhvert som sesong pågikk, ble det stadig rapportert om misnøye blant spillerne rundt endringene og Sergio Ramos uttalte blant annet at han håpet noe ville bli gjort før den kommende sesongen. Nå har Zidane valgt å ta grep, i den oppfatning av at mangelen på fysisk trening i sesongoppkjøringen har vært noe av grunnen til alle skadene de siste månedene.

Spillerne er nødt til å forberede seg på noen knalltøffe uker frem mot seriestart. På torsdagens andre økt måtte både Danilo og Marcos Llorente gi seg etter en drøy halvtime, da begge tilsynelatende var i store smerter. Førstnevnte holdt seg til baksiden av venstre lår, mens Castillas midtbanegeneral virket å ha pådratt seg magesmerter. At spillere pådrar seg skader som følge av den intensive treningen er selvfølgelig ikke ideelt og det blir viktig for trenerteamet å finne en balansegang fremover.

Leganes