Extra large danilo 4.8.2016
MATCHVINNER: Danilo scoret kampens første og eneste mål da Real Madrid slo Bayern München.

Referat: Bayern München (N)

Real Madrid slo Bayern München etter en suser av et mål av Danilo.

Bayern München - Real Madrid
MetLife Stadium, New Jersey
International Champions Cup
Torsdag 4. August, kl. 01:30

0-1 Danilo 79'

Det var duket for sesongens siste pre-season kamp, i det Real Madrid møtte den regjerende tyske seriesteren, Bayern München med Carlo Ancelotti som hovedtrener. Begge lag stilte med svært sterke lag, og i elleveren til Bayern kunne man se navn som Lahm, Alaba, Thiago og Vidal, samt tidligere Real Madrid-spiller, Xabi Alonso. Los Blancos stilte med et svært sterkt lag, med blant annet Ramos, Modric og James tilbake i startoppstillingen. Det kan fort være samme startoppstilling Real Madrid velger å bruke når de kommer til Lerkendal om en snau uke.  Kampens første ordentlige sjanse kom til Bayern. Tyskerne fikk et frispark på rundt 25 meter, og David Alaba gjorde seg klar. Østerrikeren traff godt, men ballen gikk en liten meter til siden for målet til Kiko Casilla. 

Real Madrid XI: Casilla - Carvajal (Danilo 62'), Ramos (Lienhart 62'), Varane (Nacho 46'), Marcelo (Tejero 76') - Modric (Kovacic 46'), Casemiro (Llorente 76'), James (Asensio 46') - Isco (Ødegaard 62'), Morata (Mariano 76'), Vázquez

Bayern med de fleste sjansene i første omgang

I starten av kampen var det hovedsakelig tyskerne som styrte kampen. Rød-trøyene presset høyt og stresset Real Madrid-spillerne til flere enkle pasningsfeil. Med sitt høye press og nøyaktige pasninger så var det Bayern som fikk kampens første sjanse, med frisparket til Alaba. Det var tydelig at Zinedine Zidane var misfornøyd med laget sitt. Også Arturo Vidal kom til en svært god sjanse. Etter en fantastisk pasning fra Xabi Alonso, så var chileneren alene med Casilla. Heldigvis for Real Madrid så satt ikke mottaket helt, og sjansen ebbet ut i ingenting. Etter rundt 25 minutter spilt lagde James frispark etter å ha felt Arturo Vidal. Igjen så var det Alaba som steg frem, og nå var østerrikeren nærmere enn på første forsøk. Frisparket fikk en fin dupp, og smalt i stolpen, Real Madrid levde farlig!

Kun et par minutter senere fikk Bayern enda en stor sjanse! Julian Green ble spilt pent igjennom, og alene mot Castilla gjorde han nesten ingen feil. Amerikaneren prøvde å legge ballen til side for spanjolen, men Casilla fikk akkurat avverget. Da litt over halvtimen var spilt var kom det enda en stor sjanse til Bayern. Tidligere Barcelona-spiller, Thiago dro seg fri og fyrte av fra rundt 30 meter. Skuddet er nesten perfekt men Casilla fikk, nok en gang, reddet. Selv om lagene gikk til pause på stillingen 0-0, så var det svært lite Real Madrid og Zinedine Zidane kunne være fornøyd med etter denne førsteomgangen, Los Blancos gikk faktisk til pause uten å ha hatt et eneste skudd på Sven Ulreich i Bayern-målet. Det eneste lyspunktet etter førsteomgangen må ha vært samarbeidet mellom Varane og Ramos, som hadde vært gode. 

Svak start på andre omgang

Når den meksikanske dommeren skulle blåse i gang andre omgangen så hadde James, Modric og Varane gått av banen, og inn hadde Asensio, Kovacic og Nacho kommet. Andre omgang startet noe bedre enn første omgangen, men det skortet fortsatt på sjansene for Real Madrid. Ingen av lagene spilte spesielt bra og det var en veldig treg start på andre omgangen. Når timen var spilt fikk Real Madrid sin første ordentlige store sjanse. Marcelo snappet opp ballen og chippet igjennom til Morata. Spanjolen får tatt ned ballen og siktet, men skuddet gikk allikevel utenfor. Men det var den klart største sjansen til Real Madrid så langt i kampen. Kun minutter etter sjansen til Morata fikk Real Madrid enda en god sjanse. Isco mottar ballen på rundt 20 meter. Noe overraskende så bare snur spanjolen seg og skyter. Skuddet var hardt og presist, men smalt i stolpen.  

Real Madrid tok over

Utover i andre omgangen var det Real Madrid som tok mer over spillet. Inn hadde Martin Ødegaard, Philipp Lienhart og Danilo kommet for Isco, Ramos og Carvajal. Real Madrid hadde kommet inn i kampen og spilte mye bedre. Pasningene ble bedre og samarbeidet satt seg litt mer. Real Madrid hadde flere "nesten-sjanser" hvor bare pasningen var litt lang, ved flere anledninger. Martin Ødegaard fikk delta i sin tredje Real Madrid-kamp på rad, heller ikke i denne kampen gjorde nordmannen seg bort. Ødegaard prøvde på masse, var mye involvert og gjorde det aller meste riktig. Teknikken til 17-åringen begynte på et tidspunkt å frustrere de rutinerte Bayern-spillerne som blant annet Arturo Vidal.

Med rundt ti minutter igjen å spille kom kampens første mål. Utskjelte Danilo går og går, og brenner til med venstre-foten. Ballen kommer overraskende på Ulreich i Bayern-målet, og fyker inn bak tyskeren. Selv om Danilo gjorde mesteparten av jobben selv, så var det faktisk Martin Ødegaard som fikk målgivende pasning på det målet. Som nevnt, fra midten av andre omgang og utover så tok Real Madrid mer og mer over. Mot slutten av kampen styrte Real Madrid spillet og Bayern slet med å spille seg til sjanser. På overtid av andre omganger kommer Mariano til en stor sjanse. Ballen havner hos spissen, og Mariano går nesten forbi Ulreich. Dessverre for Real Madrid så ble vinkelen litt for spiss og Bayern-keeperen fikk hentet seg inn igjen og reddet skuddet til Mariano. Dermed så endte det med 1-0 seier for Real Madrid, og dermed har de vunnet to av de tre kampene de har spilt i International Champions Cup i USA. 

Hva syns du om kampen?

Leganes