Extra large perez

Trenger vi en kjøpefest?

Det er ikke så altfor lenge til overgangsvinduet stenger og mange Madridistas kan se på dette overgangsvinduet som en skuffelse om det ikke hentes flere spillere. Men er det slik at vi trenger det?

Natt til 1. september stenges overgangsvinduet i Spania og med det er det bare litt over tre uker til klubbene må få ferdiggjort forhandlingene de nå er inne i. Når det gjelder Real Madrid så har den ene store signeringen vært Álvaro Morata. Foruten om han så har en rekke lånesoldater kommet hjem til Madrid, deriblant Denis Cheryshev som ble solgt videre. En rekke Madridistas vil kanskje se på dette som et mislykket overgangsvindu som ikke har levert opp til forventningene på forhånd. Mange ville trodd at Florentino Pérez ville gå amok på overgangsfronten i og med at en klubben venter en registreringsnekt i vente, noe som gjør at klubben ikke kan registrere nye spillere før i 2018. Så langt har det ikke blitt sånn. Det er fortsatt tid til å handle, men for øyeblikket ser det ikke ut som at Pérez eller Zidane stresser med å få inn nye spillere. Mange Madridistas lengter etter en Galáctico-signering eller to, men er det i realiteten nødvendig?

Mange så for seg at Pérez ville hente inn en spiller eller to som presterte godt under sommerens EM (Morata ble hentet ganske tidlig i mesterskapet, og hadde spilt for klubben før), i og med at det har blitt en trend Pérez følger. Etter VM i 2014 ble spillere som James Rodríguez og Toni Kroos hentet inn etter et godt mesterskap, men i år har disse signeringene uteblitt. 

Om man ser på dagens stall er det en tropp med spillere som vant Champions League forrige sesong, og som også var veldig nære med å ta ligatittelen i samme slengen. Det er et uttrykk som lyder "if it ain't broke, don't fix it". Hvorfor skal vi endre på en stall som er nærmest komplett? Ja, selvfølgelig kan den forbedres, men konsekvensene av det kan være mange. Nye spillere kan skape opprør innad i laget, spillere presses ut av klubben, taktikk må endres osv. Trenger vi egentlig spillere som Pogba, Alaba og Lewandowski? Vi gikk inn i dette overgangsvinduet med en tanke om at vi måtte ha en backup eller en rotasjonsspiller på spissplassen. Det har vi fått i Álvaro Morata som kjenner klubben og mange av spillerne fra før av. På venstreback har vi en alldeles strålende Marcelo som har levert varene i pre-season. Bak han har vi Fábio Coentrão som har kommet tilbake fra lån. Ja, han er skadeutsatt, men når han er frisk så har han vist at han presterer godt mot gode, taktiske lag, eksempelvis i Champions League-finalen mot Atlético for to år siden. Marcelo er førstevalg, men om portugiseren får tid og rett behandling kan han være på vei bort fra skadeproblemene. Denne sesongen kommer Marcelo til å spille de fleste kamper, men hvorfor bruke millioner på José Luis Gayà eller Ricardo Rodríguez når vi har en godt kjent portugiser? Det er riktig at Marcelo trenger konkurranse, men det er ikke nødvendig av konkurrenten skal koste titalls millioner for så å sitte på benk mesteparten av tiden. Mange ønsker seg også David Alaba. Skal vi ha to verdensklasse venstrebacker hvor en av de må finne seg til rette på benken eller presses ut av klubben? En spiller som Coentrao har vist at han takler litt tid på benken, og i mine øyne er det vel en win-win-situasjon.

Hvorfor ikke la den unge, fremadstormende Marcos Llorente få en sjanse som rotasjon på midtbanen i stedet for å bruke over én milliard kroner på Paul Pogba? Hvorfor kjøpe en spiller som Eden Hazard eller Julian Draxler når man har Lucas Vázquez? Denne argumentasjonen kan fortsette i timesvis, men da er jeg redd overgangsvinduet allerede har stengt og vi står igjen med en nokså lik stall som den som vant Europas gjeveste turnering forrige sesong.

Pool