Extra large jes  2.8.2016 n2
TIL PSG: Jesé sin tid i Madrid er over, neste sesong spiller han for Paris Saint-Germain.

OFFISIELT: Jesé til Paris Saint-Germain

Real Madrid har solgt Jesé til den franske storklubben, Paris Saint-Germain.

Denne sommeren har spekulasjonene svirret rundt Jesé sin fremtid. Med Álvaro Morata tilbake i klubben, samt at Lucas Vázquez tidevis leverte strålende prestasjoner forrige sesong så har det sett mørkt ut for Jesé sin fremtid i klubben. Morata skal etter planene avlaste Benzema, Vázquez skal gi Bale etterlengtet hvile mens Jesé skulle avlaste Ronaldo, en spiller som aldri hviler. I løpet av de tidligere sesongene har Jesé fungert som rotasjon på begge vingene, samt midtspiss. Dersom Jesé skulle spilt annenfiolin bak Cristiano Ronaldo så hadde det blitt minimalt med spilletid for spanjolen. Klubben har sluppet følgende uttalelse:

Real Madrid C. F. og Paris Saint-Germain har kommet til enighet over en overgang for Jesé Rodríguez. Klubben ønsker å takke han for hans forpliktelse og profesjonalitet fra akademiet og til førstelaget. Vi ønsker han lykke til med det nye kapittelet i hans karriere. 

Etter skaden Jesé pådro seg mot Schalke i 2013/14 sesongen har vist seg å få større konsekvenser enn ønsket. Spanjolen har aldri kommet tilbake i den samme storformen han var i før skaden. Dette skal ha ført til at han har måttet forlate klubben. Real Madrid skal hovedsakelig ha ønsket å låne han ut, slik at de kan ta en ny vurdering neste sesong. Et annet alternativ har vært å selge han med tilbakekjøpsklausul, slik klubben gjorde med Morata, da de solgte han i 2014, men hentet han tilbake i år.

Mange har trodd at Jesé skulle lånes ut til en La Liga-klubb, hvor han ville vært ubestridt førstevalg og kunne fortsette utviklingen sin. Men når Paris Saint-Germain skal ha kommet på banen skal Jesé selv ha ønsket seg til den franske hovedstaden. Den franske storavisen, L 'Equipe melder at summen skal ligge på rundt €25 millioner. Det skal aldri ha vært aktuelt for PSG å inkludere en tilbakekjøpklausul for Real Madrid, så det er lite sannsynlig at det er en del av avtalen. Selv om Real Madrid skal ha fått inkludert en tilbakekjøpsklausul, så vil denne sannsynligvis ikke kunne aktiveres før tidligst i januar i 2018, ettersom Real Madrid har en registreringsnekt fra FIFA i vente. L ‘Equipe melder også at kontrakten mellom PSG og Real Madrid skal inneholde en anti-Barcelona klausul. Denne går utpå at PSG ikke kan selge Jesé til katalanerne

Vi takker Jesé for hans tid i klubben, og ønsker han lykke til i PSG!

Pmn6