Extra large  1am0482 u
UEFA SUPER CUP: Real Madrid seiret i oppgjøret mot Sevilla

Referat: Sevilla (N)

Real Madrid kjempet til siste slutt, og vant sesongens første trofé i UEFA Super Cup oppgjøret mot Sevilla, på Lerkendal.

Real Madrid 3-2 Sevilla
Lerkendal, Trondheim
UEFA Super Cup
Tirsdag 9.august, kl.20.45
Dommer: Milorad Mazic

1-0: Marco Asensio (21') 
1-1: Franco Vazquez (41') - assist Vitolo
1-2: Yevheniy Konoplyanka (72')
2-2: Sergio Ramos (90+3') - assist Lucas Vázquez 
3-2: Dani Carvajal (119')

Rødt kort: Thimothée Kolodziejczak (93')

Tirsdag kveld var det duket for UEFA Super Cup hvor Real Madrid og Sevilla gjestet Lerkendal i regnværet. Det er andre gang på 3 år at disse to lagene møtes til dyst i turneringen, og de kongehvite fra Madrid har trukket det lengste strået begge ganger. Real Madrid åpnet kampen best, og tok ledelsen ved et nydelig langskudd av Marco Asensio. Sevilla reduserte like før pause ved Franco Vazquez, og det ble derfor duket for en 2.omgang hvor begge lag måtte ha en scoring for å gå seirende ut av oppgjøret. I det 72.min gikk Sevilla opp til 1-2 da Konoplyanka omsatte straffen Vitolo fikk veldig billig, i duell med Ramos. Finalespesialisten Ramos ble kastet frem i sluttminuttene, og scoret med hodet etter et vakkert innlegg av Lucas Vázquez. Det var dermed duket for overtid hvor Real Madrid var totalt overlegne, spesielt etter "Kolo" fikk rødt kort i det 93.min. Med 10 mann ble Sevilla et nummer for små, og Carvajal avgjorde kampen med et utsøkt soloraid i kampens siste spilleminutt. 

Real Madrid: Casilla; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Kovacic (James 73'), Casemiro, Isco (Modric 66'), Vázquez, Asensio, Morata (Benzema 62')

Sevilla: Rico; Pareja, Carrico (Rami 51'), Kolodziejczak, Mariano, Kyotake, Iborra (Kranevitter 74'), N'Zonzi, Vitolo, Vazquez, Vietto (Konoplyanka 67')

Magi fra Asensio

Kampen startet rolig med mye balltrilling, og lite sjanser fra begge lag hvor Real Madrid var nærmest å skape sjanser. I det 21.min kom kampens vendepunkt da en ung spansk magiker klemte til fra rundt 25 meter med venstrefoten, opp i krysset bak Rico. Asensio takket for sjansen fra start og ga Real Madrid ledelsen. 

Etter målet tok Sevilla over kampen mer og mer, og hadde ballen i store perioder uten å skape nevneverdig. I det 41.min skulle Sevilla få lønn for strevet da Franco Vazquez reduserte til 1-1 etter at Vitolo kranglet med seg ballen til den endte opp hos målscoreren. Dermed gikk lagene til pause med likt utgangspunkt. 

Fra synder til helt

Sevilla åpnet 2.omgang best, og hadde ballen mest, men de slet med å skape det helt store. I det 71.min fikk Sevilla omsider en gavepakke da Vitolo falt i duellen med Ramos, og et meget billig straffespark til Sevilla. Konoplyanka omsatte straffen til mål, og Sevilla gikk opp til 1-2. 

Real Madrid slet med å skape det helt store etter straffescoringen, og Ramos ble derfor flyttet opp i et forsøk på å score mål. Trekket om å flytte Ramos opp fikk full uttelling da Vázquez kom seg rundt på kanten 3 minutter på overtid, og la et nydelig innlegg inn på hodet til Ramos, hvor finalespesialisten ikke viste noen nåde og satte ballen i mål til 2-2. Taktikkeren Zidane og finalespesialisten Ramos fikk presset frem overtid på Lerkendal. 

Totalt overlegne i ekstra omgangene

Det startet værst tenkelig for Sevilla da Kolodziejczak fikk sitt andre gule etter å ha stemplet Vázquez, og Sevilla var redusert til 10 mann. Med kun 10 mann på banen ble Sevilla flere nummer for små for Real Madrid, som virkelig satte inn støtet på overtid, og det var en meget god Sergio Rico som hindret baklengs i duell med James og Vázquez. Real Madrid fikk omsider ballen forbi Rico etter en stup-heading av Ramos, men blir korrekt avblåst for holding i trøya. 

I kampens siste ordinære spilleminutt viste Carvajal seg frem fra sin beste side, med først å gjenvinne ballen før han satte i vei med et lekker soloraid forbi en rekke Sevilla spillere, og satte ballen i mål forbi Rico. Real Madrid slapp jubelen løs, og benken kom ut på banen for å feire målet, som sikret Real Madrid sitt andre UEFA Super Cup trofé på 3 år. 

Spillervurderinger: 

Casilla (4): Har ikke så alt for mye å gjøre, rolig og sikker på det lille som kommer. Kan ikke gjøre noe med målene. 

Carvajal (5): Løper hele kampen, mister litt oversikten på 1-1 målet. Sikrer seieren med en god gjenvinning og et fantastisk soloraid. 

Varane (4): Misser i duellen med Vitolo på 1-1 målet, ellers trygg og rolig. 

Sergio Ramos (6 BB): Lager en straffe av det billige slaget. Leder laget godt, sikker, og scorer det utrolig viktige 2-2 målet. Viser seg frem som den finalespesialisten han er. Kunne scort 2, men blir avblåst korrekt. 

Marcelo (4): Delaktig i spillet og er med på å bygge opp, viser at han er i god form. 

Casemiro (4): Bryter spillet, og hjelper forsvarslinja. Noe uvandt å spille med Isco og Kovacic som indreløpere rundt seg, men klarer oppgaven greit. 

Kovacic (4): Ikke like sikker som sin landsmann. Løper mye og er delaktig i oppbygging av spillet. 

Isco (3): Sliter med å vinne midtbanekampen, og ser ut som han er litt utilpass som indreløper. 

Vázquez (5): Løper utrettelig, og er lagets motor. Sliter med innleggene, men treffer når det gjelder som mest. 

Asensio (5): Viser seg verdig til å bli værende, fine offensive involveringer. Et fantastisk skudd som gir laget ledelsen, vanskelig å utføre det bedre. 

Morata (3): Forsvinner litt, og gir ikke laget det samme som Benzema i gode pasninger og mister ballen litt for lett. 

Innbyttere: 

Benzema (4): Enkelte gode involveringer, lekker pasning til James. Er ikke i sin beste form. 

Modric (5): Hjelper laget å vinne tilbake midtbanen. Trygg og jobber bra. Noe slurv i pasningsspillet. 

James (4): Prøver, men får det ikke helt til. Gode løp og trygg i pasningsspillet. 

PS! Systemet for spillervurderinger er endret fra 1-10 til 1-6. 

Hva syns du om kampen? 

Bayern