Extra large  3am4464 u
TROFEO SANTIAGO BERNABÉU: Real Madrid scoret 5 mål og seiret i siste kamp før ligaen sparkes igang.

Referat: Stade de Reims (H)

Real Madrid scoret 5 ganger og vant oppgjøret mot Stade de Reims i Trofeo Santiago Bernabéu.

Real Madrid 5-3 Stade de Reims
Santiago Bernabeu
Trofeo Santiago Bernabéu
Tirsdag 16.aug, kl.22.30 

0-1: Pablo Chavarria (8')
1-1: Nacho Fernández (11') - assist Kroos
2-1: Sergio Ramos (39') - assist Kroos
3-1: Álvaro Morata (45') - assist Marcelo
3-2: Remi Oudin (49')
4-2: James Rodríguez (60') - assist Danilo
4-3: Grejohn Kyei (73')
5-3: Mariano Mejía (80') - assist Kovacic

Tirsdag kveld var det duket Trofeo Santiago Bernabéu, som er en vennskaps turnering arrangert av Real Madrid til minne om klubb presidenten Santiago Bernabéu. Årets motstander var Stade de Reims, og som flere ganger tidligere ble det en målrik kamp. Real Madrid åpnet kampen best, men Stade de Reims skulle ta ledelsen etter 8 minutter ved Chavarria. Det tok ikke lang tid før de hvite fra Madrid reduserte etter at Nacho stanget inn en god corner fra Kroos. I det 39.min gikk Real Madrid opp til 2-1 etter at Ramos satte hodet til enda en utsøkt corner fra Kroos. Real Madrid presset på før pause, og gikk opp til 3-1 ved Morata etter nok en heading, denne gang på et innlegg fra Marcelo. Andre omgang startet som den første med scoring fra Stade de Reims. Etter rot i forsvar hos de hvite reduserte Remi Oudin til 3-2, og det var igjen spenning i kampen. Real Madrid økte nok en gang ledelsen i det 60.min etter at James fikk ballen i mål på sitt andre skuddforsøk. Etter å ha gått opp til 4-2 så det ut til at trofeet skulle bli værende i Madrid, men Stade de Reims ga seg ikke og reduserte til 4-3 ved Grejohn Kyei i det 73.min, og det ble liv i kampen igjen. Mariano satt omsider spikeren i kista i det 80.min etter å ha timet løpet sitt perfekt på en utsøkt pasning fra Kovacic, og sluttresultatet i den målrike kampen ble fastsatt til 5-3. Real Madrid var nære å score mål ved flere anledninger, men det manglet litt i avslutningsøyeblikket og i valg av avslutninger ved enkelte tilfeller, hvilket betyr at 5 mål ble fasiten. 

Real Madrid: Casilla; Danilo, Ramos, Nacho, Marcelo, Modric, Kroos, James, Bale, Asensio, Morata

Stade de Reims: Carrasso; Bouhours, Jeanvier, Traore, Weber, Diego, Berthier, Da Cruz, Rodriguez, Balde, Chavarria

Hodesterke

Real Madrid startet kampen best, og hadde en målsjanse allerede etter 5 minutter, men det var omsider Stade de Reims som skulle ta ledelsen etter at Chaviarra fikk storme mot mål helt upresset og plassere ballen nede i det lengste hjørnet. Det tok ikke lang tid før Real Madrid svarte med et hodestøt fra Nacho på hjørnesparket slått inn av Kroos, og lagene var igjen likt etter 11 minutter. 

Som antatt styrte Real Madrid kampen og var frempå ved flere anledninger, uten å få ballen i mål. I det 39.minutt stilte Kroos seg opp på ny for å ta et hjørnespark, og som tidligere i kampen ble det omsatt til mål etter at kaptein Ramos knuste Stade de Reims sine spillere i boksen, og kampen var snudd til 2-1 etter to gode hjørnespark og to gode headinger. 

Etter målet til Ramos skapte Real Madrid et hav av sjanser, og ledelsen kunne fort vært enda større inn mot pause. En av sjansene ble omsider omsatt til mål, nok en gang på et hodestøt, denne gang serverte Marcelo et godt innlegg som Morata headet inn til 3-1 ledelse. Real Madrid gikk til pause med to mål mer enn Stade de Reims, og virket å ha fått kampen i sitt spor. 

Rot i forsvar

Stade de Reims ville det omsider annerledes, som de fleste lag vil mot en stor klubb som Real Madrid, og de utnyttet rot i Real Madrids forsvar 4 minutter etter pause. Tejero og Nacho misset begge på ballen og fikk ikke klarert, hvilket førte til at Oudin reduserte til 3-2. Et mål som helt klart kunne vært avverget med litt mer besluttsomhet. 

11 minutter senere økte Real Madrid igjen ledelsen, denne gang ved James. Colombianeren mottok en pasninger fra Danilo, og trengte to skudd på å få ballen i mål. Det første skuddet ble reddet av Carrasso, men returen kunne James enkelt bredside inn til 4-2. En fortjent scoring med tanke på kampbildet. 

Flere gode sjanser ble skapt, men dessverre for Real Madrid så spilte forsvaret under par denne kampen, og Stade de Reims reduserte enda en gang. Store rom, og dårlige markeringer gjorde at Grejohn Kyei kunne stupheade inn et innlegg, og redusere til 4-3. 

De yngre tar ansvar

Real Madrid gikk igjen tilbake til å kontrollere kampen etter scoringen til Stade de Reims, og målfesten var ikke avsluttet. Mariano satte en ball i mål få minutter etter scoringen til Kyei, men ble avblåst for en hårfin offside. Unggutten nøyde seg omsider ikke med dette, og omsatte i det 80.min en nydelig lobbpasning fra Kovacic til mål, og 5-3 ledelse. 

Stade de Reims hadde lite å komme med de siste minuttene, og målfesten stoppet på 5-3. Kampen ble dominert av Real Madrid, men forsvarsfeil gjør at resultatet lyver noe, med tanke på kampbildet. Gledelig å se Mariano takke for sjansen med scoring nok en gang i pre-season, og spiller sammen med Enzo Zidane veldig godt denne kampen. 

Seieren i kampen mot Stade de Reims betyr at troféet blir værende i Madrid, og det er nå gang nummer 26 at Real Madrid løfter troféet siden turneringens opphav i 1979. Kampen var også siste i pre-season, og Real Madrid runder da av med seier i siste kamp før La Liga sparkes i gang til helgen. 

Hva syns du om kampen? 

Real 960x200 pause