Extra large  he 2453
BBC: Ingen Ronaldo eller Benzema i ligaåpningen?

Asensio og Morata fra start på Anoeta?

På søndag sparkes La Liga igang for Real Madrid borte mot Real Sociedad, og mye tyder på at verken Benzema eller Ronaldo spiller fra start.

Real Madrid har en av, om ikke verdens beste trio på topp i Benzema, Bale og Cristiano Ronaldo, også kalt BBC. Skadefrie er trioen helt på høyde med Messi, Suarez og Neymar (MSN), men dessverre har det blitt en god del kamper uten alle tre i BBC skadefrie. Åpningen av La Liga til helgen er inget unntak, hvor Ronaldo er ute med en kneskade han pådro seg i sommerens EM finale, og når Benzema fortsatt jobber mot å bli kvitt hofteskaden, kommer årets sesongåpning en uke for tidlig for to av tre spillere i trioen. 

Ronaldo er forventet å være spilleklar til 27.august, mens Benzema evalueres for hver dag som går. Zidane skal være klar for å holde begge stjernene på sidelinjen helt til de er 100% klare, for å ikke risikere at noen av spillerne tar med seg skaden inn i en lang sesong, eller forverrer skaden ved å spille for tidlig. Dette vil si at mest sannsynlig leder Bale angrepet til de kongehvite under helgens åpning av La Liga på Anoeta. Når to fra BBC er ute med skade, må naturligvis to spillere erstatte disse to i startelveren. Det mangler ikke på alternativer i Madrid, med spillere som Isco, James, Asensio og Morata klare til å steppe inn. 

Etter en noe skuffende avslutning på forrige sesong, og en noe skuffende pre-season for James og Isco, så er mulighetene store for at Los Merengues starter med Asensio, Morata og Bale på topp. Asensio har imponert stort denne pre-season, og han spilte i tillegg veldig godt på utlån hos Espanyol forrige sesong. Han har overbevist Zidane om at han er verdt å satse på, og at han kan tilføre laget noe, dessverre for James og Isco kan dette komme på bekostning av deres spilletid mot Sociedad. 

Om Zizou velger å vrake James og Isco, og velge Asensio fra start vil man få en noe mer fremoverrettet kantspiller, med et farlig skudd, fremfor driblesterke Isco som beveger seg like mye sidelengs som i lengderetning, og James som ikke har prestert noe i nærheten av hva han gjorde første sesong for Real Madrid. Uansett hvilken spiller valget faller på, stiller de kongehvite sterkt på Anoeta, da ingen av spillerne svekker laget bemerkelsesverdig. 

Morata ligger godt an til å starte som midtspiss, med en skadeplaget Benzema ikke 100% tilbake, men det skal nevnes at han evalueres hver dag, og dersom Zidane anser Benzema som skadefri er ikke plassen selvskreven til Morata som ikke har levert så bra som man gjerne skulle ønske i pre-season. Viktig å nevne at datoen for Ronaldo sin retur er et estimat, og at datoen kan endres fortløpende. 

Hvilke spillere ønsker du at starter søndagens oppgjør på Anoeta? 

Pool