Extra large gareth bale 21.8.2016 n2
SESONGENS FØRSTE: Gareth Bale satte inn sesongens første La Liga-mål etter kun et drøyt minutt.

Referat: Real Sociedad (B)

Real Madrid slo Real Sociedad etter scoringer av Gareth Bale og Marco Asensio.

Real Sociedad 0-1 Real Madrid
Anoeta Stadium, San Sebastían
La Liga Santander, Runde 1
Søndag 21. august, kl. 20:15
Viasat Fotball og Viaplay

0-1 Gareth Bale (2') Assist: Dani Carvajal
0-2 Marco Asensio (40') Assist: Raphaël Varane
0-3 Gareth Bale (90+4') Assist: James Rodríguez

Det var duket for La Liga åpning og Real Madrid skulle møte Real Sociedad på Anoeta. På de siste fire kampene hadde Real Madrid vunnet to, tapt én og spilt en uavgjort. De kampene hvor Los Blancos hadde gått på poengtap så hadde de sluppet inn hele syv mål, mens de to gangene de har vunnet så har de holdt nullen. Real Madrid kom fantastisk i gang da Gareth Bale stanget inn 1-0 etter kun minuttet spilt, etter et fantastisk innlegg fra Dani Carvajal. Etter scoringer av Marco Asensio og Gareth Bale igjen så endte det hele med 3-0 seier til Los Blancos. Real Madrid stilte uten fem av de elleve som startet Champions League-finalen for snaut tre måneder siden, ettersom både Pepe, Ronaldo, Navas og Benzema var skadet i tillegg til at Luka Modric sonet karantene.

Real Madrid XI: Casilla - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Casemiro, Kroos (Isco 72'), Kovacic - Asensio (Vázquez 65'), Morata (James 76'), Bale

Jevnt men effektivt

Etter det usedvanlig raske åpningsmålet til Real Madrid så roet det seg. Real Madrid dominerte på ingen måte, men samtidig så skapte ikke Real Sociedad særlig mye heller. Sergio Ramos mistet ballen som bakerste mann, men Kiko Casilla var lynraskt ute og fikk avverget det hele. Álvaro Morata jobbet som en helt på topp, og kom til noen sjanser. Dessverre for Real Madrid så var det veldig tydelig at Morata ønsker sitt første liga-mål tilbake i Real Madrid-drakten, og han valgte å skyte selv ved to anledninger han kanskje burde sentret. Tidligere Real Madrid-spiller, Asier Illarramendi fikk første omgangs største mulighet, men sjansen ble avverget. Resten av førsteomgang var ikke noe fyrverkeri. En del pasningsfeil fra begge lag preget en god del, og ingen av lagene fikk satt spillet sitt ordentlig.

Dette ville Raphaël Varane gjøre noe med. Franskmannen mottok ballen langt inne på egen halvdel, han så opp og fant en Marco Asensio ute på løpetur. Langpasningen fra stopperen var helt perfekt, og Asensio tok ned ballen og var alene med keeper. 20-åringen gjorde ingen feil alene med Real Sociedad-keeper, Rulli og bare lobbet ballen over sisteskansen. I perioden før målet, samt perioden etter så tok Real Madrid seg opp. Da var det Los Blancos som styrte banespillet og det var overhode ikke ufortjent at de økte ledelsen. Dermed gikk lagene i garderoben med stillingen 0-2 til Real Madrid. 

Hawaii-fotball i starten av andre omgang

Når dommer Juan Martínez blåste igang andre omgang så var det derimot Real Sociedad som gikk ut i hundre.  Baskerne fikk noen gode sjanser men så var det Real Madrid sin tur. Zinedine Zidane og resten av Real Madrid ropte på straffe da Morata gikk i bakken, istedenfor så bestemte dommer seg for at spanjolen filmet, og ble dermed belønnet med et gult kort. Kun minuttet senere så ble Álvaro Morata spilt igjennom og avsluttet, Sociedad-keeper, Rulli reddet men returen havnet hos Toni Kroos. Tyskeren dro til på hel volley og ballen smalt i tverrliggeren. Etter pangstarten av Sociedad så tok Real Madrid mer og mer over.

Resten av omgangen var jevn. Real Madrid hadde sine halvsjanser, mens La Real hadde sine. Mot slutten av kampen så var det tydelig at Baskerne ønsket seg en redusering, og spilte seg til flere gode sjanser. Men dårlige beslutninger ødela for Real Sociedad. Da Zinedine Zidane satte innpå James Rodríguez så var det tydelig at colombianeren ville vise seg frem. På sin aller første touch så spilte han igjennom Lucas Vázquez, som dessverre ikke klarte å omsette pasningen i mål. Mot slutten av kampen så jagde Real Sociedad reduseringen sin, men det ville seg ikke. Da Gareth Bale lå nede med skade og La Real nektet å spille ut ballen så ble det ampert og Ramos, Marcelo og Lucas Vázquez samt halve Real Sociedad møttes til håndgemeng midt på banen. Waliseren holdt seg til ankelen men klarte å fortsette kampen. Som man ofte ser, et lag kaster alt og alle i angrep, og det blir et gigantisk bakrom, Real Sociedad var intet unntak. La Real ga alt i jakten på redusering og når James vant ballen, så var det bare en lang stikker til Bale som rundet keeper og enkelt satte inn 3-0 til Los Blancos. Dermed endte sesongens første seriekamp med 3-0 seier, og Real Madrid kan dra tilbake til hovedstaden med tre poeng i lommen. 

Spillervurderinger:

Kiko Casilla (4) - Solid må vel være nøkkelordet her. Tar det som kommer av avslutninger og er veldig god med beina. Særdeles god når han er ute og avverger etter at Ramos mister ballen i første omgang.

Dani Carvajal (5) - Ekstremt god i førsteomgang! Løper på alt, begge veier og slår et nydelig innlegg på Bales tidlige mål

Sergio Ramos (3) - Absolutt ingen dårlig kamp av kapteinen! Men balltap som bakerste mann i første omgang, og hans involvering mot slutten av andre omgang hvor det ble tendenser til håndgemeng trekker veldig ned, særlig når du er kaptein.

Raphaël Varane (4) - God kamp av Varane. Litt rusk i posisjoneringen, men henter seg alltid opp etter de eventuelle småfeilene. Veldig god i oppbyggende spill, fantastisk assist til Asensio i tillegg. 

Marcelo (4) - Ikke verdens beste kamp av Marcelo, men absolutt ikke dårlig. Prøver å være med offensivt, men det klaffet ikke like godt i dag. Som ofte, så glemmer han litt det defensive og det var spesielt i andre omgang hvor Real Sociedad skapte sjansene sine fra Marcelo sin venstrekant. 

Casemiro (5) - Bunnsolid kamp av brassen! Fortsetter i samme spor som forrige sesong, nemlig med knallharde taklinger og hardt defensivt arbeid. Sliter fortsatt med pasningsspillet, men gjør opp for det ved at dersom han mister ballen så vinner han den så godt som alltid igjen. 

Mateo Kovacic (4) - Kovacic fortsetter i sporet fra sesongoppkjøringen. Har virkelig tatt seg opp et par hakk fra forrige sesong og ser mye tryggere ut. Selvfølgelig noen pasningsfeil, men slår også flere fantastiske pasninger og har nesten 90% treffsikkerhet.

Toni Kroos (4) - Kroos styrer midtbanen som han pleier. Veldig nærme scoring når han setter Morata-returen i tverrliggeren og ellers veldig solid. Blir byttet ut ettersom han nesten ikke har spilt kamper siden EM. God kamp av tyskeren!

Marco Asensio (5) - Veldig god kamp av spanske Asensio! Scorer et vakkert mål og er veldig delaktig i det oppbyggende spillet. Blir, noe overraskende byttet ut men gjør absolutt en god kamp. Særlig god i førsteomgang.

Álvaro Morata (5) - Spiller sin soleklart beste Real Madrid-kamp til nå. Jobber som et udyr oppe på topp og er et konstant uromoment for Sociedad-forsvaret. Vinner ballen tilbake gang på gang men er veldig lysten på mål, noe som resulterer i at han skyter noen ganger han kanskje burde spilt ballen videre. 

Gareth Bale (5 BB) - Scorer to mål og er en av Real Madrid sine aller beste spillere. Veldig delaktig i spillet og et konstant uromoment. Viser Real Madrid at det er mulig å overleve uten Cristiano Ronaldo på banen.

Innbyttere:

Lucas Vázquez (3) - Kommer inn og løper og løper og løper. Blir spilt pent igjennom av James, men klarer ikke å utrette noe. Jobber som en helt men blir lite farligheter ut av det. 

Isco (3) - Kommer inn og søker ball. Er bra med ball i beina men det blir flere tversoverpasninger enn det blir fremover pasninger. Dette har selvfølgelig noe med at Real Madrid ikke akkurat kaster alt og alle fremover når de leder 2-0. 

James Rodríguez (4) - Veldig spillesugen når han kommer inn og ønsker å vise seg frem. Spiller igjennom Lucas Vázquez på sin aller første touch, og prøver og prøver og jobber veldig godt. Får til slutt målpoenget sitt da han spiller igjennom Bale på 3-0 målet. 

Hva syns du om kampen?

Villarreal