Extra large  hes0440
MARTIN ØDEGAARD: Blir det en sesong til for Castilla?

Hvor ender Ødegaard opp?

Det blir inget utlån til Stade Rennais for Martin Ødegaard, derfor fortsetter søken etter hvor nordmannen skal spille kommende sesong.

Martin Ødegaard gikk fra Strømsgodset til Real Madrid 21.januar 2015, og overgangssummen var på hele 2.8 millioner euro, hvilket er en gode del penger for en spiller som akkurat har blitt 16 år. Overgangen fikk stor oppmerksomhet fra mediene, og kritikerne var mange. Kritikken var rettet til klubbvalg, alder ved klubbskiftet, og pengene involvert i overgangen. Usikkerheten var stor over hva man skulle få se fra 16-åringen i verdens største klubb, hvordan han skulle takle den spanske fotballen, og det faktumet at 16-åringen flyttet fra alle sine trygge rammer her i Norge. 

Da Martin ankom Real Madrid skulle han trene med Castilla og A-laget, samt spille kamper for Castilla. Det ble lenge spekulert i om han skulle få slippe til for A-laget, og det var mange som trodde at han skulle få debuten sin i Champions League da han ble registrert som en av spillerne i troppen, med nummer 21. Ukene gikk og kampene ble spilt uten Martin i troppen, og de kampene han fikk være på med ble han sittende på benken. 23.mai 2015 skulle vise seg å bli dagen da 16-åringen skulle få sin debut for Real Madrid. Ødegaard ble byttet inn i det 58.min for selveste Cristiano Ronaldo, og ble med det den yngste debutanten i Real Madrid sin historie. 

Foran sesongen 2015/2016 var det stor usikkerhet rundt Ødegaard, og hvor han skulle spille. Skulle han bli flyttet opp til A-laget, fortsette hos Castilla eller lånes ut. I Norge mente de fleste kritikerne at han burde lånes ut, for å matches bedre enn han ble for Castilla to nivåer under La Liga. Sommeren gikk, og Ødegaard ble ikke lånt ut. Han skulle fortsette å spille for Castilla, for å hjelpe de til opprykk sammen med Borja Mayoral, Mariano og Llorente. Dessverre gikk det ikke veien, og Castilla er fortsatt i La Liga 3. Det var stor uenighet rundt nordmannen og hans bidrag til Castilla, der noen mente han skuffet stort, mente andre at han var en av Castilla sine bedre spillere forrige sesong. 

Nordmannen har deltatt på pre-season med A-laget i år, slik som i fjor, og det har vært ventet at Ødegaard skal lånes ut. Real Madrid har selv gått ut og sagt at de ønsker seg unggutten på utlån til en klubb i Bundesliga, hvilket de har hatt godt suksess med tidligere. Flere klubber har snust på muligheten for å låne han, men få klubber ønsker å betale lønnen til nordmannen. Den siste tiden har det sett ut til at Ødegaard kom til å lånes ut til Stade Rennais i Ligue 1, men utlånsavtalen brøt sammen grunnet FIFA sine strenge regler for utlån av spillere under 18 år til klubber fra en annen nasjon enn spilleren er i. 

Med kun en uke igjen av overgangsvinduet er det stor usikkerhet rundt Ødegaard, og hvor han spiller kommende sesong. Ønsket til Real Madrid er at han lånes ut til Bundesliga, grunnet tidligere suksess med spillere der, men FIFA sitt reglement gjør det vanskelig å låne ut til lag utenfor Spania sine landegrenser. Derfor er det enten duket for en ny sesong hos Castilla, eller et utlån til en klubb i La Liga eller La Liga 2. Real Madrid holder for øyeblikket kortene tett til brystet, og kun tiden vil vise hvor nordmannen ender opp den kommende sesongen

Hvor tror du Martin Ødegaard spiller kommende sesong? 

Bayern