Extra large 14169561 1149968368419373 302983497 n.png
MATCHVINNER: Toni Kroos avgjorde kampen med sitt nydelige skudd.

Referat: Celta Vigo (H)

Real Madrid vant sesongens første oppgjør på Bernabéu 2-1, etter en slitekamp mot Celta Vigo.

Real Madrid 2-1 Celta Vigo
Santiago Bernabéu, Madrid
La Liga Santander, Runde 2 
Lørdag 27.august, kl.20.15
Vises på Viasat fotball og Viaplay

1-0 Morata (55')
1-1 Orellana (67') Assist: John Guidetti
2-1 Toni Kroos (81') Assist: Lucas Vázquez

Lørdag var det duket for sesongens første hjemmekamp i La Liga Santander, med Celta Vigo som første motstander på Santiago Bernabéu. Et nesten fullsatt Santiago Bernabéu forventet en målrik kamp, ettersom Real Madrid står med 19-1 i målforskjell de siste fem kampene mot Celta Vigo på Santiago, hvor alle fem har endt med seier. Første omgang startet meget rolig med trilling av ball fra Los Blancos, og et Celta lag som forsvarte seg tett og kompakt. Første omgangs eneste store sjanse kom etter 28 minutter, da Modric ladet kanonen og traff tverrliggeren. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0. Celta Vigo åpnet andre omgang friskest med to halvsjanser, uten hell. Bale sendte et frispark i tverrliggeren i det 55.minutt, og etter dette kom sjansene tett. I det 59.minutt fikk Real Madrid hull på byllen, da Morata smelte inn returen fra et mislykket lobb-forsøk av Asensio. Morata var frempå nok en gang fem minutter senere med et skudd i stolpen. I det 67.min reduserte Orellana med et flott skudd, og lagene var igjen likt. Avgjørelsen kom i det 81.min da Kroos skrudde ballen flott langs bakken og i mål. Celta Vigo presset på etter 2-1 scoringen, uten å lykkes. Alle tre poengene ble værende i Madrid. 

Real Madrid: Casilla; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modric (James 69'), Kroos, Bale, Morata (Mariano 77'), Asensio (Lucas Vázquez 65')

Celta Vigo: Sergio A; Mallo, Cabral, Roncaglia, Johny, Rodoja, Wass, Hernández, Orellana, Bongonda, Guidetti

Sjansefattig

Første omgang åpnet veldig rolig på Santiago Bernabéu denne lørdagskvelden, hvor Los Blancos trillet ball og Celta Vigo forsvarte seg godt. Real Madrid forsøkte å bygge opp bakfra, men det endte med en dårlig pasning eller et brudd fra Celta Vigo før man kom helt frem til målet. Det skulle ta hele 13 minutter før kampens første skudd på mål kom, uten at Sergio Alvarez ble satt på den helt store prøven. 

Selv etter en rolig start med få sjanser var det en spiller som skilte seg ut fra alle andre før pause. Modric hadde sitt navn på alt som ble produsert hos Real Madrid. Kroaten jobbet hardt som alltid, og hadde flere gode driv fremover i banen, samt tre gode skudd. To av skuddene reddet Sergio Alvarez, men i det 28.minutt var det kun tverrliggeren som hindret Real Madrid å ta ledelsen. Resten av første omgang fortsatte som begynnelsen, med få sjanser og mye trilling av ball. 

Morata fikk hull på byllen

Andre omgang startet med to raske halvsjanser fra Celta Vigo, uten å skape veldig hodebry for Los Merengues og Kiko Casilla. Kampens andre store sjanse kom på et frispark fra Gareth Bale i det 55.min, hvor en god Sergio Alvarez akkurat får fingertuppene på ballen, som gjør at skuddet går i tverrliggeren og ut til corner. Real Madrid tok over kampen mer og mer, og en rekke sjanser kom etter waliseren sitt frispark. 

I det 59.minutt spilles en pasning inn i feltet til en offside-plassert Morata, spilleren velger å stå stille og la ballen gå videre til Asensio. Den unge spanjolen forsøkte seg på en svak lobb som ble reddet enkelt av Sergio Alvarez, men Morata var på vakt og smelte inn returen med venstre fot. Kun få minutter senere fikk Morata nok en stor sjanse, da Kroos vant ballen ved midtbanen og slo en utsøkt stikker til Morata. Det var kun innsiden av stolpen som hindret Morata å score sitt andre for dagen. 

Kroos avgjorde

I det 67.min fikk Celta Vigo en noe ufortjent redusering, etter et godt skudd av Orellana. Det skal også nevnes at man kan sette spørsmålstegn med posisjoneringen til Kiko Casilla, og presset fra Real Madrid sitt forsvar på scoringen. Lagene var igjen likt, og Real Madrid stupte i angrep i håp om en rask scoring, og to ganger på to minutter ropte Real Madrid spillerne etter straffe først ved James, så ved Marcelo. Brasilianeren hadde den beste saken, men dommeren vinket spillet videre. 

Los Merengues presset på, og selv om Celta Vigo forsvarte seg meget godt, så ble det for tøft å stå imot for Celta. I det 81.min gjenvant James en ball langt nede i banen, og sendte Vázquez på løp. Arbeidshesten Lucas tittet rundt seg for pasningsalternativer, men fant ingen godt plasserte spillere i boksen, og sendte derfor en pasning ut til Kroos på rundt 20 meter. Tyskeren skrudde ballen langs bakken, forbi Sergio Alvarez, i stolpen og i mål. Et vakkert mål fra Kroos sendte igjen Real Madrid i føringen. 

Celta presset på for å få med seg poeng hjem til Vigo, men Real Madrid la seg lavere i banen og kontret hver gang Celta mistet ballen. Dette resulterte i at Real Madrid var nærmere 3-1, enn Celta Vigo var reduseringen. Ingen flere mål ble scoret på Santiago Bernabéu denne kvelden, og 2-1 var et faktum. Poengene ble værende i Madrid, og Real Madrid står nå med seks poeng på to kamper, hvilket betyr tabelltopp for Los Blancos. 

Spillervurderinger:

Kiko Casilla (3) - En svak treer til Casilla i dag. Er dårlig plassert på målet til Celta, og ute på luftetur i feltet på slutten av kampen. Feilen kunne resultert i poengtap. 

Dani Carvajal (3) - Bidrar lite offensivt, og gjør ingen store feil. Middelmådig prestasjon fra høyrebacken. 

Räphael Varane (4) - God til å omstille etter tapt duell, hurtig i oppløpsfasen. Rolig og kontrollert kamp fra franskmannen. 

Sergio Ramos (3) - Urolig og dårlig posisjonert tidvis, ingen store feil, men er svakere enn sin makker. 

Marcelo (2) - Alt som skjer hos Celta skjer på Marcelo sin side. Lite involvert, og ofte ute av posisjon. 

Casemiro (4) - Rydder opp, og spiller på lav risiko. Unødvendig dytt, ellers bidrar han greit. 

Kroos (4) - Viktig scoring, gode gjenvinninger, og et meget viktig returløp for å hindre mål imot. Tidvis slurvete. 

Modric (5 BB) - Står for alt som skjer før målet. Gode skudd, gode driv med ball og viser hvor viktig han er for Real Madrid. 

Bale (2) - Totalt fraværende, presterer langt under forventning. Tar ikke rollen som leder, og sviktet på de sjansene han fikk. 

Morata (4) - Svak 4Jobber og står på, nære å score to mål, men ikke god nok i avgjørende øyeblikk. Det blir med en viktig scoring. 

Asensio (3) - Får ikke utrettet mye i dag, dårlig lobb-forsøk. God til å komme i posisjon, og frigjør seg mye. 

Innbyttere:

Lucas Vázquez (3) - Løper, løper og løper. God assist, ellers litt upresis. 

James (4) - Meget godt innhopp! Løper mye, vinner dueller og har gode driv mot mål. Gamechanger for Real Madrid i dag. 

Mariano (3) - Tidvis dårlig posisjonering, prøver å involvere seg. 

Hva syns du om sesongens første hjemmekamp? 

Pool