Extra large  1rm4517
HVOR ENDER DE OPP? James og Isco har en usikker fremtid før overgangsvinduet stenger.

Hva skjer med Isco og James?

Real Madrid holder kortene tett til brystet rundt situasjonene til de to tekniske midtbanespillerne.

Fotballverden er vant med at Real Madrid handler for store summer på overgangsmarkedet, og at de ofte henter de heteste spillerne med det største navnet, eller stjernefaktoren. Spillere som Ronaldo, Benzema, Özil, Xabi Alonso, Bale, Isco og James har ankommet klubben på løpende bånd, i Pérez sin jakt på titler. Millioner etter millioner euro har blitt brukt på å hente inn spillere, hvor Pérez har prioritert stjerner, fremfor kontinuitet. Selvom Özil og Di María har blitt solgt for til sammen 71 millioner euro mer enn de ble kjøpt for, så har Real Madrid vært kjent for summene de bruker for å få spillere til hovedstaden i Spania. 

Etter fire sesonger på rad uten å vinne La Liga virker det som Pérez har begynt å vurdere kontinuitet som mer effektivt, enn å sløse ut flertalls millioner på stjerner. Det er verdt å nevne at Los Blancos har vunnet Champions League to ganger de siste tre sesongene, men for en klubb som kjemper om å være verdens største, så er fire sesonger på rad uten en tittel i La Liga for dårlig. For Isco og James så har kontinuiteten etter Zidane tok over, satt kjepper i hjulene for deres spilletid. Begge spillerne har vært ryktet vekk i løpet av sommerens overgangsvindu, og med to dager igjen er fremtiden fortsatt usikker. 

Isco

Los Merengues lille magiker har tidvis levert storspill i hvitt, og har derfor vært ønsket av en rekke klubber. Helt siden Manuel Pellegrini ankom Manchester City har Isco vært i hans søkelyse. Pellegrini har sett på Isco som den perfekte spilleren til å skape rom, samt strø pasninger til Aguero. Det faktumet at Los Blancos magiker storspilte for Pellegrini i Malaga, og at han kan bekle rollene som offensiv midtbane og kantspiller, gjorde han veldig ettertraktet. Med Guardiola sin ankomst har det stilnet noe, men det har ved flere anledninger vært ryktet at Guardiola ønsket seg Isco til City. 

Jürgen Klopp er en annen manager som har ønsket seg tjenestene til spanjolen, og skal ha forhørt seg om overgangsstatusen til Isco mer enn en gang. Isco ble sett på som den perfekte spiller til å skape hodebry for motstanderne, og han passer godt inn i systemet til Klopp, som mer enn gjerne bruker offensive midtbanespillere på kantposisjon. Etter slutten av forrige sesong med storspill fra både Firmino og Coutinho, så har interessen kjølnet. Spilleren selv skal ikke ha vært interessert i en overgang til Liverpool. 

Vi er ikke ferdige i Premier League enda, for i London er det en manager som elsker offensive midtbanespillere, nemlig Wenger. Franskmannen har forsøkt seg på Isco i flere overgangsvinduer på rad, uten hell. Selv med en rekke spillere som allerede kan bekle rollen som offensiv midtbanespiller i Arsenal, så har ikke det hindret Wenger sitt ønske om å bringe Isco til London. Den franske manageren er kjent for å være gjerrig med pengeposen, og det har aldri kommet et reelt bud som Real Madrid kan vurdere. 

Juventus er en annen klubb som har vært veldig interesserte i Real Madrid sin magiker, og skal så sent som forrige uke ha kommet med et bud på ca. 30 millioner euro for Isco sine tjenester. Det virket som en god løsninger for Juventus, etter å ha solgt Pogba til Manchester United, og Pereyra til Watford, hvilket skapte et behov for en ny midtbanespiller. Isco skal selv ha avslått muligheten til å slutte seg til Juventus, grunnet at han føler han har mer å bevise hos Los Merengues. 

Tilbake i Premier League og til den siste klubben som har meldt seg på i kampen om Isco. Tottenham og Pochettino skal de siste dagene har forhørt seg om muligheten til å leie Isco kommende sesong. Zidane har sagt at han holder døren åpen for spanjolen, og at han står med valget selv med tanke på hvordan neste sesong ser ut for hans del. Isco har ved flere anledninger fortalt at han ikke er ferdig i Real Madrid, og at han har mer å bevise. Spillerens uttalelser, samt at han avslo muligheten til å slutte seg til Juventus forrige uke, gjør at det spekuleres i at Isco blir i Madrid også kommende sesong. 

James

Den tekniske colombianeren hadde en strålende første sesong i den spanske hovedstaden, hvor han leverte 17 mål og 16 assists på 41 kamper i konge hvitt. Forrige sesong derimot ble alt annet enn en dans på roser for James, skader og manglende tillit fra trenerne gjorde at han kun spilte i 22 kamper for Real Madrid. Colombianeren scoret ti mål og hadde ti assists på de 22 kampene forrige sesong, hvilket egentlig ikke er så dårlig. Det faktumet at James har levert mål og assists når han først spiller har gjort at han føler seg verdig til mer spilletid, dessverre ble han ikke foretrukket i Zidane sitt system, og han har blitt ryktet vekk i lang tid. 

Vi starter i Premier League også med James. Wenger har vært en stor beundrer av colombianeren, og snust på muligheten for å få han til Arsenal helt siden før han signerte for Real Madrid. Som vanlig med Wenger sin passivitet, og hans ønske om å bruke så lite penger som mulig, så valgte Monaco å selge til hovedstadslaget i Spania istedet. Tre sesonger på rad har franskmannen ønsket å bringe James til London, men hver gang har han nektet å bruke summen som skal til for å signere midtbanespilleren. Dette gjør at det virker usannsynlig med en overgang til Arsenal for James. 

Vi holder oss i London, og med et av byens mindre lag som virkelig har begynt å satse det siste året. Laget er West Ham, Slaven Bilic ønsket seg en stor signering til sitt lag, som skulle ta West Ham til et nytt nivå denne sesongen. Bilic mente James ville passe perfekt i tospann med Payet, og at disse to virkelig kunne satt fyr på deres nye stadion, Olympiastadion. For West Ham å sikre seg Real Madrid sin colombianer virket veldig usannsynlig, både med tanke på summen klubben må ut med, hvilket ville ha vært overgangsrekord, og at West Ham ikke spiller Champions League. En lite sannsynlig overgang dette overgangsvinduet. 

Noen mil lenger nord i England har en gammel Real Madrid kjenning tatt over Manchester United, nemlig Mourinho. De røde djevlene har punget ut millioner etter millioner i årets overgangsvindu, med blant annet å slå overgangsrekorden da de hentet Pogba. Det var snakk om at Mourinho ønsket å raide Los Blancos for flere spillere i sommerens overgangsvindu, med James som juvelen. Ingen konkrete bud er blitt bekreftet på James, og det virker som Mourinho var fonøyd når han sikret seg Mkhitaryan, og derfor endte sin interesse i James. 

På andre siden av den engelske kanal har storlaget mistet sin store stjerne i Zlatan, og søken etter en erstatter har vært vanskelig for den franske storklubben. Den gamle Sevilla treneren Unai Emery har tatt over som manager, og han har sett til La Liga for å forbedre sitt Paris Saint-Germain. Emery vet at Cavani ikke har den samme x-faktoren som Zlatan, så på James som den rette mannen til å strø gode baller til måltyven fra Uruguay. Det ble med ryktene, og PSG har ikke lagt inn noen konkrete bud på colombianeren, og en retur til Ligue 1 ligger ikke i kortene. 

Den gamle dame, altså Juventus har ikke kun vært ute å snust på Isco i sommer, Allegri har forhørt seg om muligheten for å hente James til Torino. Dybala var allerede i klubben, og med Higuain sin ankomst var det behov for en spiller med silkefot, Real Madrid sin colombianer passer til den beskrivelsen. Det har tidligere i sommer vært ryktet om et bud på 50 millioner euro fra den gamle dame på James, men dette er ikke blitt bekreftet av noen av klubbene. Med et nei fra Isco, og ingen videre samtaler om James virker dette som en overgang som ikke finner sted denne sommeren. 

For den mest seriøse henvendelsen i årets overgangsvindu, så må vi tilbake til England og tilbake til London. Chelsea har også fått ny manager denne sommeren, i Antonio Conte. Det er ikke mangel på gode spillere fremover i banen hos Chelsea, men Conte følte at Oscar ikke holdt det nivået han ønsket, og derfor trengte en ny spiller mellom Hazard og Willian. Conte så seg derfor ut James som den spilleren som kunne ta Chelsea tilbake til ligagull, sammen med Hazard og Willian. Real Madrid har bekreftet et bud på James fra Chelsea, og det er ryktet at budet er på hele 60 millioner euro, men Los Blancos avlso høflig tilbudet. Chelsea og Conte har tid til å legge inn et nytt bud, men det er ikke lang tid igjen av overgangsvinduet. 

Zidane holder døren åpen for begge

Etter å ha gått gjennom de fleste overgangsmulighetene så er det fortsatt stor usikkerhet rundt hvor Isco og James spiller kommende sesong. Zidane har ved gjentatte tilfeller sagt til media at han er fornøyd med troppen, og at troppen besitter mye kvalitet, men dessverre så vil det alltid være noen som spiller mindre enn andre. Real Madrid sin manager sier at døren er åpen for begge to, og at han gjerne beholder begge spillerne, men at valget ligger i deres hender. 

Det er flere skikkelser som følger Real Madrid tett som mener at et utlån for Isco til Totteham vil være den beste løsninger, men samtidig så virker spilleren interessert i å jobbe hardt for å bevise Zidane at han fortjener spilletid. Når det angår James så har mediene lagd en mye større sak rundt spilleren enn det egentlig har vært, og han har selv sagt han ønsker å spille for Real Madrid. I hans innhopp i kampen mot Celta Vigo så man snev av den gamle James, og det er bare å krysse fingrene for at begge blir værende i Madrid, og kjemper for plassen, samt holder seg skadefrie hele sesongen. Spilletiden vil komme i løpet av en lang sesong. 

Hvor tror du James og Isco spiller neste sesong? 

Real 960x200 pause