Extra large untitled
SOLID SEIER: Ronaldo og Ramos hadde begge hver sin scoring i den solide 5-2 seieren mot Osasuna.

Referat: Osasuna (H)

Vi var vitne til en svært målrik kamp på denne lørdagen hvor Real Madrid tok i mot Osasuna på Santiago Bernabeu.

Real Madrid 5-2 Osasuna
Santiago Bernabeu, Madrid
La Liga Santander, runde 3
Lørdag 10.september, kl.16:00
Vist på Viaplay og Viasat fotball

1-0 Ronaldo (6') Assist: Gareth Bale
2-0 Danilo (40')
3-0 Ramos (45') Assist: Toni Kroos
4-0 Pepe (55') Assst: Toni Kroos
5-0 Modric (61')
5-1 Riera (63')
5-2 Garcia (78')

Denne lørdagen var det duket for den tredje runden i La Liga Santander, og den andre hjemmekampen for Real Madrid. Osasuna sto på motsatt banehalvdel. Det nyopprykkende laget har i de to første kampene spilt til en uavgjort og ett tap. Vi forventet en målrik kamp, og det ble det også. Totalt ble det scoret 7 mål, men det kunne fort vært et tosifret antall totalt. Etter første omgang ledet Madrid-laget 3-0 i en omgang som var langt i fra like fartsfyllt som den andre. Sjanse på sjanse på sjanse var vi vitne til, og til slutt ble sluttresultatet 5-2. 

Real Madrid startet slik: Casillas; Nacho, Pepe, Ramos, Danilo; Kroos, Kovacic, Modric; Ronaldo, Morata, Bale.
Osasuna startet slik: Perez; Tano, Flano, Garcia, Garcia, Fuentes; de las Cuevas, Oier, Tienza; Riviere, Kodro. 

Tidlig mål

Kampen startet de første fem minuttene med mye ball på Real Madrids banehalvdel. Etter kun 2 minutter la Modric seg ned og det så ut til å se litt skummelt ut, men kom seg fort opp igjen - heldigvis. Men etter at Osasuna hadde trilt litt ball på vår banehalvdel, skulle det smelle i den andre enden. Danilo spiller svært pent opp Bale på høyre siden som tar med seg ballen inn mot 16-meteren. Waliseren er uegoistisk og serverer ballen til Ronaldo som scorer kanskje et av sitt enkleste mål hittil i sin karriere. Gjør bra på selvtilliten til portugiseren som ikke har spillt noen kamper etter han ble skadet i EM-finalen i Juli. 

Like etter målet slurvet Modric det litt til. Men en god Danilo kom stormende og ryddet til corner. Like etter corneren som det ikke ble noe av, skulle det nok en gang bli en stor sjanse til hjemmelaget. Morata er ute på venstresiden og har 3 lagkamerater med seg inne i 16-meteren. Til slutt er det Kroos som får den største muligheten til å score, men tyskeren bommer på åpent mål fra skrått hold. 

De første tjue inneholdt mye bra, men hjemmelaget har ikke overbevist. I det 22 minutt prøver Bale seg på et langskudd fra 25 meter. Keeper Perez redder til corner. På den påfølgende corneren stiger Ramos høyt og header ballen like utenfor lengste stolpe. De neste 20 minuttene går litt tregere enn de 20 første med mye trilling av ball og litt halvsjanser i ny og ne. 

2 mål på fem minutter

5 minutter før pause scorer Danilo. Ronaldo chipper en ball inn i 16-meterem. Morata header og keeper redder ballen som spretter ut igjen. Danilo er der på returen og klarer å lure ballen inn mellom flere Osasuna spillere. Også rett etter målet kommer det nok en sjanse. Morata serverer Bale etter en fantastisk ball fra Modric. Waliseren skulle skutt på direkten, men i stedet får han en dårlig touch på den. 

Det skulle allikevel stå 3-0 til pause. Kroos svinger inn en flott corner, som vi har sett så mange ganger før. Skyhøyt, svever Ramos og stanger ballen hardt inn i mål bak keeper Perez. Dermed ble det 3-0 til pause og et svært godt resultat inn mot andre omgang. 

Mye sjanser

Andre omgangen startet med at en corner til Osasuna skulle bli litt halvfarlig. En ball ble stussa videre, men Casilla hadde kontroll på den. Men starten av andre omgang skulle ikke handle om Osasuna. Etter et flott angrep hvor Danilo legger inn til Kovacic som skyter og bommer, snapper Morata opp returen. Han klarte heller ikke å putte. I det 55.minutt skulle det allikevel bli jubel. Kroos med corner, Pepe på hodet. Det var på ingen måte en farlig heading, men en dårlig Osasuna keeper gjorde det til at Pepe og resten av laget kunne slippe jubelen løs for en 4-0 ledelse. 

Flere sjanser skulle det bli. Ikke bare én, men mange flere. 6 minutter etter Pepe sitt mål skulle mål nummer 5 komme. Det etter et fantastisk angrep. Osasuna spillerne ble rundspilt. Ingen av dem var i nærheten av og ta ballen fra de hvitkledde, og til slutt var det Morata som sende pasningen til Modric som smalt til fra 18 meter, limt inn mot høyre stolpe. Keeper hadde ikke sjans. 5-0!

Reduseringer

Like etter Modric sitt fantastiske mål, skulle det helt ut av det blå komme en redusering. Et innlegg fra høyresiden til gjestene ble svingt inn, og Riera stiger opp bak Pepe og header ballen til side for Casilla. 5-1. Noen minutter senere skulle vi være vitne til en svært spesiell situasjon. Ramos feller Jaime innenfor 16-meteren og straffe til Osasuna. Det ikke dommeren ser, er at Oier skyter ballen i mål på fordelen. Osasuna spillerne er forstålig nok frustrerte, og mer frustrerte skulle de bli like etter den påfølgende straffen. Roberto Torres sin straffe blir reddet av Casilla. Et svært dårlig straffe.

15 minutter før slutt hadde Real nok en stor sjanse. Nacho kommer stormende opp på venstre siden, legger 45 grader ut. Dere r Benzema som skyter i stolpen med venstre beinet. Skulle stått 6-1.  I steden blir det nok en redusering for Osasuna bare minuttet senere. Garcia scorer etter nok et innlegg fra høyre siden. 

De siste ti minuttene roet det seg litt mer ned, men man skulle likevell få se et par sjanser inn mot overtid. Benzema var farlig frempå to ganger. Den andre gangen brøstet han et skudd i stanga etter innlegg fra Vazquez. Det var omtrent det siste som skjedde i kampen, og dermed ble det en fortjent 5-2 seier til laget fra hovedstaten. 

Spillervurderinger: 

Casilla (3) - Kunne ikke gjøre noe med målene og reddet straffe, så en grei kamp for spanjolen. 

Nacho (4) -Gjør en god figur på venstrebacken og kunne fort hatt en assist på skuddet til Benzema som gikk i tverrliggeren. 

Pepe (4) - Scorer mål, og er hakket bedre enn sinn stoppermakker. Kunne dog kanskje gjort litt bedre arbeid på den første reduseringen til Osasuna. 

Ramos (3) - Scorer mål, og kunne fort scoret ett til, men er litt slurvete på enkelte ting. Er jo livsfarlig på cornere!

Danilo (5) - Meget bra kamp av braslianeren. Scoret mål i dag, og har mye fine pasninger og løp på høyre siden. Kanskje sin beste kamp i Real Madrid drakta?

Kroos (5) - Har ikke bare én, men to assist. Begge fra corner. Svinger inn fantastiske cornere og krossere som bare Kroos klarer. 

Kovacic (5) - Gjør en veldig god kamp i fraværet til Casemiro. Løper mye og treffer bra på pasningene sine.

Modric (5 BB) - Meget bra kamp av Kroaten. Serverer pasninger på pasninger og får også et meget fint mål fra 18 meter. Banens beste, like foran Danilo. 

Ronaldo (3) - Fraværende for det meste, men scorer det første målet. Er nok litt forsiktig etter å ha vært skadet såpass lenge. 

Morata (3) - Gjør forsåvidt mye bra, men burde ha scoret mål. Får dog en assist. Litt slurvete, og må begynne å sette sjansene sine. 

Bale (4) - Uegostisk assist fremfor målet til Ronaldo. Løper mye på høyresiden sin og gjør en god kamp. Blir byttet ut etter 73 minutter. 

Innbyttere:

Vazquez (3) - Kommer til noen gode innlegg og involveringer, og kunne fort hatt et mål. Får kun 20 minutter på banen. 

Benzema (4) - Farlig, farlig angriper. Ett skudd i tverrligger, og ett i stolpe. Det sier litt etter kun å ha spilt de siste 25 minuttene. 

Asensio (3) - Hadde et skudd fra skrått hold, og noen gode involveringer, men gjorde seg ikke veldig bemerket. 

Hva syns du om dagens kamp?

Pmn6