Extra large morata
MÅLTYVEN ER TILBAKE: Morata har virkelig funnet tilbake til scoringsformen, og scoret attpåtil seiersmålet på overtid i sesongens første CL-kamp.

Referat: Sporting CP (H)

Cristiano Ronaldo utlignet mot ungdomsklubben i Real Madrids lynraske snuoperasjon i sluttminuttene.

Real Madrid 2-1 Sporting Clube de Portugal
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
Champions League, gruppespill
Onsdag 14. september, kl. 20:45

0-1 Bruno César (47')
1-1 Cristiano Ronaldo (89')
2-1 Álvaro Morata (90+4') Assist: James Rodríguez

Zidane hadde valgt følgende startellever til sesongens første Champions League-kamp (4-3-3): Casilla; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Kroos, Casemiro, Modric; Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo

Sporting overrasket og åpnet kampen godt. Portugiserne åpnet med høy intensitet og ga klar beskjed til Real Madrid om at det ikke kom til å bli noen lett kamp.

Sporting etablerte seg tidlig på Real Madrids banehalvdel, og Bruno César fikk fyrt av kampens første skudd allerede etter tre minutter, skuddet strøk stolpen til Casilla.

Real Madrids første mulighet kom etter 11 minutter, etter en godt slått corner av Kroos. Etter mye klabb og babb kom Real Madrid til flere avslutninger, uten å true Rui Patricio, som til slutt kunne plukke ballen.

Sporting sjokkerte Real Madrid 

Bortelaget fortsatte å presse og var også nærmest å ta ledelsen i midten av første omgang. Etter 34 minutter rundlurte Gelson Marcelo og fikk lagt inn, i feltet var Bas Dost bare centimetere unna å sende Sporting i ledelsen.

Sporting startet også andreomgangen best, og denne gangen med umiddelbar virkning. Adrien Silva overrasket med en herlig vending, før ham spilte ballen til Bryan Ruiz, som spilte gjennom César som til slutt kunne skru ballen i mål. Det viste seg at forsvaret til Real Madrid, særlig Ramos sov i timen da César ble spilt fri. Løvene fra Lisboa i ledelsen, og det slett ikke ufortjent.

Etter scoringen satte Real Madrid tempoet opp betraktelig, og jaktet en utligning. Men Sporting nektet Real Madrid å komme seg gjennom på midten. Hjemmelaget kom til noen innlegg fra kantene, men Sportings meget høye og

Til tross for å inneha ledelsen, fortsatte Sporting å kontre bra og hyppig. I det 63. minutt rykket Gelson Martins fra Marcelo og la et utsøkt innlegg foran mål – der kom Bas Dost i full fart mot ballen, men traff ikke skikkelig, og endte bare opp med å flikke den videre ut til innkast. Nære 2-0 til Sporting!

BBC klaffet ikke

Real Madrid presset på, men slet med å skape gode avslutninger. BBC (Benzema, Bale og Cristiano Ronaldo) hadde ikke spilt med hverandre på 109 dager (forrige kamp var CL-finalen forrige sesong), og slet med å finne hverandre i "comebacket". Zidane måtte gjøre endringer.

Etter en drøy time byttet Zidane ut Benzema og Bale til fordel for Vázquez og Morata. Byttene så ut til å være smarte trekk fra Zidane, for Real Madrid økte tempoet betraktelig i den fremste tredel etter at ungguttene entret gressmatta. I det 71. minutt så det ut som at Morata skulle stupheade ballen i mål, men nådde akkurat ikke ballen.

Innbytter-boost

På en corner i det 73. minutt, headet Casemiro ballen like over tverrliggeren, det ble feilaktig avblåst for offside. Fem minutter senere var Carvajal nære scoring da han dundret til på helvolley. Real Madrid sto og stanget mot Sportings forsvar og keeper.

Og Real Madrid kastet inn en skikkelig sluttspurt, men hadde virkelig ikke noen lykkedag på jobb. Ronaldo fikk ballen helt alene på bakre stolpe, men portugiseren banket ballen i stolpen og ut. Der burde Ronaldo ha sørget for 1-1 på Santiago Bernabéu.

Få minutter senere var Carvajal nok en gang på tur opp. Innbytter James la inn på bakre, og lille Dani dundret til på volley nok en gang, men denne gangen gikk ballen like over mål.

Cristiano med frispark-perle

Til tross for stolpetreffen, skulle Cristiano få sin revansje på stolpen. Ronaldo ble felt og fikk frispark 20 meter fra mål. Ronaldo reiste seg opp og stelte seg i sin vanlige frispark-positur. Mannen som regelmessig blir kritisert for å være dårlig på frispark, viste at han fortsatt har det i seg. Frisparket ble slått hardt i motsatt keeperhjørne. Rui Patricio fikk hånda på ballen, men ballen ble bare dyttet i stolpen og i mål. Hele Bernabéu slapp jubelen løs, bortsett fra Sporting-fansen og målscoreren selv, som dempet feiringen av respekt for barndomsklubben. Real Madrid utliknet i det 89. minutt, for en lettelse!

Men bedre skulle det bli, for James Rodriguez la nok en gang et av sine velkjente tidlige innlegg. I feltet kom Morata løpende mot ballen, denne gangen headet sommerens eneste «storsignering» ballen i mål og ble dermed matchvinner i en høydramatisk kamp.

I studio etter kamp, kom La Liga-ekspert med en litt morsom faktaopplysning, spesielt med tanke på at Morata scoret seiersmålet i kveld:

Målet Bruno scoret på Bernabéu i kveld var det første målet som har blitt scoret av en ikke-Real Madrid-spiller, siden dagens matchvinner, Álvaro Morata scoret for Juventus i Champions League-semifinalen forrige sesong.

Spillerkarakterer (1-6):

Casilla (3): Kunne ikke gjort noe med scoringen til Sporting, men så ikke helt komfortabel ut gjennom kampen. Gjorde noen gode redninger.

Carvajal (3): Slet til tider defensivt, men imponerte stort offensivt, høyrebacken forsøkte å ta saken i egne hender og fyrte av flere skudd som fort kunne gått i mål hadde marginene vært på hans side.

Varane (3): Uten tvil bedre enn sin stoppermakker i kveld. Fikk relativt lite å gjøre, og hadde god kontroll på Dost. 

Ramos (2): Hang ikke helt med på scoringen,  var passiv og sov i timen da Sporting tok ledelsen. 

Marcelo (2): Så ikke komfortabel ut i det hele tatt defensivt, da han slet voldsomt med å holde tritt med Gelson Martins, som ydmyket Marcelo litt etter litt.

Kroos (2): Det var ikke en av tyskerens bedre dager. Kroos var klumsete og langsom ved et par anledninger, før han mistet hodet og ble byttet ut. 

Casemiro (3): Spilte stort sett en god kamp på midten, men var ved et par anledninger skyldig i å la det være litt for mye rom på utsiden av 16-meteren når Sporting angrep mot etablert forsvar.

Modric (4): Sover litt i timen ved 0-1-scoringen. Kroaten spilte en skuffende førsteomgang, men kom seg voldsomt i andreomgangen og var selve drivkraften bak Real Madrids temposkifte og snuoperasjonen.

Bale (3): Ett av Real Madrids få lyspunkt i førsteomgangen. Kom til mange gode innlegg fra høyre flanke, og var tilsynelatende med på alt Real Madrid skapte i den første halvdelen. Men skaden han pådro seg før pause svekket han en del før han ble byttet ut til fordel for en frisk Vázquez.

Benzema (1): Hadde en svært tøff kamp. Prøvde å være en trussel inne i Sportings 16-meter, men slet med å skape noe mot Semedo og Coates, som begge hadde god kontroll på den store franskmannen.

Cristiano Ronaldo (3): Den tidligere Sporting-spilleren hadde ingen stor kamp, sett bort ifra at han scoret et frisparkmål i verdensklasse, som var begynnelsen på Real Madrids elleville snuoperasjon. 

Innbyttere:

Morata (5 BB): Gjorde et fantastisk innhopp og var med på å skape høyt tempo og god flyt i angrep. Man kunne se en tydelig effekt av at spanjolen hadde kommet inn for en daff Benzema. 

Vázquez (4): Gjorde i likhet med Morata et svært friskt innhopp og trer rett inn i Bales rolle, noe han gjorde vel så bra som Bale. Viste playmaker-egenskapene sine og skapte problemer for Sportings forsvar.

James (4): Kom inn sent, men bidro med kreativitet og svært gode innlegg, det siste førte til at Morata header ballen i mål og at Real Madrid tok tre poeng.

Hva synes du om kampen? Er du enig i spillervurderingene? 

Bayern