Extra large  n0y5733 u
FRANSK ÅPNING: Takket være scoringer av James og Benzema sikret Real Madrid seg en komfortabel seier over Espanyol.

Referat: Espanyol (B)

Det ble en tøff kamp mot Espanyol, men en nydelig scoring av James like før pause gjorde at Real Madrid fikk kampen inn på sitt spor. Benzema kom også på scoringslisten og sørget for en viktig seier.

Espanyol 0-2 Real Madrid
RCDE Stadium, Barcelona
Søndag 18. september, kl. 20:45
La Liga Santander, runde 4

0-1 (45') James Rodriguez
0-2 (71') Karim Benzema

Real Madrid kunne med seier over Espanyol tangere Barcelona sin rekord med 16 seire på rad i La Liga. Kveldens bortelag hadde altså ikke tapt siden februar og mot et Espanyol som fortsatt ikke hadde vunnet en kamp denne sesongen var det ventet at Real Madrid skulle klare å ta denne rekorden. Noen endringer var også gjort i laget som startet kampen. Med både Gareth Bale og Cristiano Ronaldo ute fikk Asensio og Vazquez starte på topp sammen med Benzema. Samtidig startet Toni Kroos på benken, noe som gjorde at det ble plass til James Rodriguez fra start.

Real Madrid startet slik: Casilla; Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo; Casemiro, James, Modric; Asensio, Benzema, Vazquez

Casemiro ut med skade

I starten av kampen var det en mann som var involvert i mye forskjellig, nemlig Sergio Ramos. Allerede etter et par minutter klarte han å komme alt for sent inn i en takling og pådro seg et gult kort. Dermed måtte han spille de neste 88 minuttene med det i bakhodet at med et til kort var det dusjen neste. Og noen minutter senere var han på ferde igjen, denne gangen i en posisjon vi har sett ham mange ganger før. Fra en James-corner fikk han stå nærmest umarkert inne i feltet, men headingen gikk like til side for mål.

Like etterpå der igjen skulle Espanyol komme til en gigantisk mulighet. Etter en liten feil fra Pepe hvor han tapte en duell noe lett kom plutselig Leo Baptistao helt alene med keeper. Avslutningen var god langs bakken, men Kiko Casilla fikk på mesterlig vis slengt ut en fot og reddet skuddet. Likevel et skremmeskudd fra Espanyol om at de mente alvor og at Real Madrid ikke kunne slappe av. 

Etter drøye 20 minutter fikk Real Madrid seg en smell ved at Casemiro måtte ut med en liten skade. Dermed fikk ikke Toni Kroos sitte lenge på benken likevel og ble kastet inn i kampen. Bortelaget fortsatte med samme formasjon, men mistet noe av den defensive tryggheten som Casemiro har gitt laget. Kampen jevnet seg deretter noe ut og ingen av lagene kom til de helt store sjansene. Etter rundt 40 minutter fikk Benzema et mål annulert som var hårfint offside.

James-magi

Er det en ting Real Madrid er glade i, så er det å score på overtid. Og nesten tre minutter på overtid av den første omgangen skulle kampens første mål komme. Og for et mål! James Rodriguez har hatt en rekke flotte innhopp i det siste, noe Zidane åpenbart har lagt merke til og ga derfor colombianeren sjansen fra start. Den sjansen ville han bruke godt og etter en frekk tunell fikk han muligheten til å skyte fra rundt 20 meter. En nydelig avslutning mellom bena på Espanyol-forsvareren som snek seg ned i det venstre hjørnet for Diego Lopez  gjorde at Real Madrid kunne gå til pause med ledelsen. James kan virkelig det å score flotte mål.

Zidane valgte å ikke gjøre noen endringer i pausen. Kampen fortsatte dermed i noe av det samme tempoet som før hvilen. Real Madrid hadde mest ball, men Espanyol viste stadig at de ikke var veldig mye dårligere enn Madrid-laget. Etter en time spilt skulle liekevel Real Madrid få en kjempesjanse ved at Asensio fikk headet ballen tilbake i feltet. Karim Benzema fikk på et eller annet vis med seg ballen og på akrobatisk vis sendt i vei en avslutning. Dessverre for bortelaget redder Lopez med en flott enhåndsredning. 

Den franske spissen skulle også komme i fokus ti minutter senere. Denne gangen ble det spilt en flott ball ut mot høyresiden hvor Lucas Vazquez hadde fått litt rom. Han fikk rettet opp blikket og sett at Benzema var på vei inn foran mål. Et flott innlegg langs bakken og en rolig avslutning nede i hjørnet fra Benzema senere stod det dermed 0-2 på RCDE Stadium i Barcelona. Det var også det siste han gjorde i kampen før han ble byttet ut til fordel for Alvaro Morata. 

Etter Real Madrids andre scoring mistet Epsanyol gnisten og kampen døde litt ut. Det endte dermed med en komfortabel tomålsseier til Real Madrid som med det har vunnet 16 kamper på rad i La Liga!

Spillervurderinger 1-6:

Kiko Casilla (4) - Har et par strålende redninger når han først blir satt på prøve, men har ellers ikke så alt for mye å gjøre mot sine tidligere lagkamerater. 

Dani Carvajal (4) - Er mye involvert både offensivt og defensivt, løper mye og er flink til å gå forbi spillere på sin høyreside. 

Pepe (3) - Gjør en liten feil som gir Espanyol en stor mulighet tidlig i kampen, men spiller seg opp og lar ikke Espanyol komme til alt for mange sjanser utover i kampen.

Sergio Ramos (3) - Får et unødvendig gult kort tidlig i kampen og er sleip når han holder seg for ansiktet når ballen treffer armen hans litt senere, men bortsett fra det er han trygg. 

Marcelo (3) - Har et perfekt innlegg til Benzema på den annulerte scoringen hans og brasilianeren gjør ellers en grei kamp både offensivt og defensivt. 

Casemiro (N/A) - Må ut med skade allerede før det er spilt 20 minutter. 

James (4) - Bruker sin sjanse fra start godt ved å score et nydelig mål. Lukter alltid mål når James er på banen og begynner å lukte på en plass i startelleveren til Zidane. 

Modric (5 BB) - Er som alltid en maestro på midtbanen og stopper en rekke kontringer, drar av folk og spiller som alltid en god kamp. Banens beste spiller nok en gang. 

Lucas Vazquez (4) - Er alltid et uromoment når han blir rettvendt og viser at han fint kan starte kamper for dette laget. Noterer seg for en flott assist til Benzema. 

Benzema (4) - Scorer et fint mål og er nære ved å score enda et på en nydelig volley. Godkjent kamp av franskmannen og langt bedre enn det han viste mot Sporting i midtuken. 

Asensio (3) - Ikke like mye involvert som Vazquez, men gjør en god kamp. Er alltid trygg når han får ballen og har noen fine innlegg. 

Innbyttere:

Kroos (4) - Spiller nesten hele kampen grunnet Casemiro sin skade og viser hvorfor han vanligvis starter. Strør om seg med pasninger og er veldig god på å binde sammen midtbanen og angrepet med sine presise pasninger. Noen slurvefeil som fører til kontring imot. 

Isco (3) - Får en halvtime og rekker å vise frem noen fine detaljer. Har noen fine raid og er nære ved å score på det ene. 

Morata (3) - Spiller 20 minutter, men får ikke vist seg så veldig fram. 

Hva synes du om kampen?

Pool