Extra large image
POENGDELING: Benzema scoret, men poengene ble delt lørdag kveld.

Referat: Las Palmas (B)

Det ble poengdeling mot Las Palmas, og kun et poeng er med hjem til Madrid.

Las Palmas 2-2 Real Madrid
Estadio de Gran Canaria
La Liga Santander, runde 6
Lørdag 24.september, 20.45
Vises på Viasat Fotball og Viaplay

1-0 Asensio (32')
1-1 Tana (37')
2-1 Benzema (66')
2-2  Araujo (85')

Det var et heltent Real Madrid som kom ut med et hardt press fra start, med håp om å ta med tre poeng hjem til Madrid. Starten ble preget av mange halvsjanser, og slurv i avslutningsøyeblikket. Kampen første mål kom etter 32 minutter, da Asensio headet ballen i mål, på en retur fra Nacho sitt innlegg. Det tok omsider ikke mange minutter før Nacho markerte seg bakover ved å ikke markere Tana, som takket for plassen og reduserte til 1-1. Real Madrid avsluttet første omgang meget svakt, men pausepraten gjorde sitt, og de kom tilbake til andre omgang med et kraftig press. Flere halvsjanser og en annulert scoring ledet ingen vei, før Benzema be byttet inn og scoret på en retur fra Ronaldo sitt skudd i det 66.min. Los Blancos fortsatte presset, og Kroos klarte ikke å tette rommet mellom forsvar og midtbane, hvilket gjorde at Las Palmas slapp til ved enkelt tilfeller. I det 85.min reduserte Araujo noe heldig, etter å ha kranglet ballen i mål. Poengdeling var et faktum. 

Real Madrid: Casilla; Carvajal, Varane, Ramos, Nacho, Kroos, Modric, Asensio (Benzema 63'), Bale, Morata (Isco 80'), Ronaldo (Vázquez 71')

Las Palmas: Vargas; Michel, Garcia, Anythami, Castellano, Vicente Gómez, Mesa, Tana, Jonathan Viera, Momo, Livaja

Trykk fra start

Los Blancos åpnet kampen best med masse trykk og flere halvsjanser. Det virket som laget ønsket å vise at de fortjente seier i kampen mot den gule ubåt, og det tok ikke lang tid før første sjanse kom. Etter fem minutter spilt førte Kroos med seg ballen oppover i banen, og fyrte av et skudd som Vargas var nødt til å gi retur på, men Las Palmas avverget. Dødballer til Real Madrid er alltid farlig, og etter syv minutter slo Kroos inn et frispark fra dødlinjen, hvor Morata ruvet høyest og header på mål, med Vargas var med på notene. Las Palmas fikk tidvis litt stort rom i midten, og det var tydelig at ryddegutten Casemiro ikke spilte. 

I det 12.min ropte Los Blancos først på hands, som hadde gitt de et frispark like utenfor 16-meteren, så på straffe da Ronaldo gikk ned i feltet. Frisparket burde vært dømt, men Ronaldo ble korrekt ikke gitt en straffe. Real Madrid utnyttet rommet forsvaret til Los Amarillos etterlot, og skapte flere halvsjanser uten å få ballen i mål. Etter 24.min kom det omsider en stor sjanse for de kongehvite, da Carvajal løpte forbi samtlige samtlige Las Palmas spillere, og passet ballen inn i feltet, men verken Ronaldo eller Morata fikk lirket ballen i mål. En åpning med godt initsiativ fra Real Madrid. 

Dårlig periode etter målet

Real Madrid fortsatte presset mot Vargas, og fikk omsider hull på byllen etter 32 minutter. Denne gangen var det venstreback Nacho som tok med seg ballen oppover i banen for Los Blancos. Den anvendelige forsvarspilleren kom seg hele veien gjennom, og forsøkte et innlegg som Vargas måtte gi retur på. På returen dukket Asensio opp og headet ballen via bakken og i mål. En fullt fortjent scoring etter presset Real Madrid åpnet kampen med. 

Los Blancos slapp seg ned etter målet, hvilket gjorde at Las Palmas kom mer og mer inn i kampen, og det var spesielt rommet mellom midtbanen og forsvaret de forsøkte å utnytte. Noe ufortjent fikk Los Amarillos en redusering i det 37.min, da en ball ble slått inn fra den venstre siden, som Ramos stusset videre til en Tana som fikk all den tiden han ønsket og sendte ballen i mål. Nacho mister oversikt over hvor motstanderne er, og markerer ikke sin mann, hvilket førte til en redusering. En meget dårlig periode av Real Madrid etter scoringen førte til at Las Palmas kom seg inn i kampen igjen, og lagene gikk til pause med 1-1. 

Dårlig flyt foran mål

Uavgjort etter halv tid, er et alt for dårlig resultat for Real Madrid, hvilket de er fullstendig klar over selv, og åpnet andre omgang med et kraftig press mot Los Amarillos. Det så tidvis ut som det kun var et lag på banen, men ballen ville ikke i mål. Flere halvsjanser ble skapt, men det siste lille for å få ballen i mål manglet. Ti minutter ut i andre omgang scoret Ronaldo, men målet ble korrekt avblåst for offside. Selv med et stort trykk mot Las Palmas, så slet Los Blancos med å komme til virkelig store sjanser. En kombinasjon av dårlige valg, slurv i avslutningsøyeblikket og et godt Las Palmas forsvar hindret de hvite fra Madrid å gå opp i føringen. 

Zidane tok grep

Når laget skaper sjanser, men ikke får ballen i mål, er det ofte behov for endringer i laget. Hvilket Zidane gjorde ved å sette inn måltyven Benzema. Han markerte seg med sitt første touch på ballen, som holdt på å snike seg i mål, etter at en corner ble stusset videre i feltet til en umarkert franskmann. Det tok omsider ikke lang tid før Benzema skulle få ballen i mål, allerede tre minutter senere scoret han. Det hele startet med at Morata tok med seg ballen, og spilte fri Ronaldo, som avfyrte et skudd. Vargas var omsider med på notene på skuddet fra Ronaldo, men var nødt til å gi en retur, som Benzema enkelte omsatte til en 2-1 ledelse. 

Real Madrid forsatte presset etter målet, men etter 71 minutter hadde Zidane fått nok av Ronaldo sin innsats, og byttet han ut til fordel for Lucas Vázquez. Cristiano så lite fornøyd ut etter å ha blitt byttet ut, men det var fullt fortjent. Selv om Los Blancos fortsatte presset, så slapp de til Los Amarillos ved enkelte tilfeller. Det luktet flere mål av de Real Madrid, og i stedet for å trygge inn seieren, så valgte Zidane å bytte ut Morata til fordel for Isco i det 80.min. 

Etter to gode bytter, virket dette som et mindre smart bytte, da Zidane setter inn en spiller som ikke har spilt på meget lang tid, og samtidig spiller på høy risiko. Dette utnyttet Las Palmas, som nå kom frempå ved flere tilfeller, og i det 85.min utliknet Araujo ved å krangle ballen i mål. Det er vanskelig å klandre noen for målet, da Araujo er meget heldig som får med seg ballen, men både Varane og Ramos er dårlig posisjonerte. Real Madrid presset på for å ta med seg tre poeng hjem til Madrid, og Benzema ble i det 90.min avblåst feilaktig for en offside, som kunne skapt en farlig sjanse. Dermed ble det poengdeling, og 2-2 som sluttresultat. 

Ettertanke

Ting går ikke på skinner for Real Madrid om dagen. Nøkkelspillere er skadet, det er stor rotasjon i troppen, og de får ikke ballen i mål. BBC har alle vært skadet i innledningen av sesongen, og spesielt Ronaldo sliter stort så langt. I tillegg er Casemiro og Marcelo som er de eneste spillerklare i deres roller skadet, og ute i flere uker. Formspillere som James og Danilo slapp ikke til i denne kampen, og selv om Zidane har fortalt at han skal rotere, kan det være bra å bruke spillere i form. Real Madrid må heve seg flere hakk før kampen mot Dortmund på tirsdag, om de ønsker å ta med tre poeng hjem til Madrid. Tross to kamper på rad med uavgjort, så er Los Blancos fortsatt på tabelltopp, hvilket er meget positivt. 

Spillerkarakterer:

Casilla (3): Kan ikke klandres for noen av målene, men har enkelte utspill som holder meget lav kvalitet, og virker generelt mer usikker, enn sin kollega Navas. 

Carvajal (5 BB): Jobber utrettelig denne kampen, og viser seg frem både fremover og bakover på banen. Flere gode involveringer fremover, med løp og innlegg, samt gode returløp bakover. 

Varane (3): En kamp helt på det jevne av franskmannen. Gjør ingen store feil, men er litt dårlig posisjonert på mål nummer 2. 

Ramos (3): Som sin stoppermakker, ingen dårlig kamp, men er ofte ute av posisjon. Handser nok en kamp, denne gang ikke i farlig posisjon, men burde prøve fremover å holde armene vekk fra ballen. 

Nacho (3): Meget godt forarbeid på scoringen, men samtidig dårlig markering på 1-1 reduseringen til Las Palmas. Virker utrygg i enkelte situasjoner, og bringer heller ikke farligheter fremover. 

Kroos (3): Virker utilpass i Casemiro sin posisjon. Løper ikke like mye, og får ikke like mange ballbrudd. Han får heller ikke utnyttet sine pasningskvaliteter i rollen som anker. 

Modric (4): Jobber og sliter. Har mange gode involveringer, men er også slurvete tidvis. 

Asensio (4): Unggutten jobber hardt, og gjør mye bra i første omgang. Er med på det meste som skjer fremover, og belønnes med en scoring. 

Bale (3): Prøver og prøver, men får ikke utrettet stort. Flere god rykk, men det svikter i den siste fasen for waliseren. 

Morata (4): Tar returløp, er mye involvert i spillet, og har flere sjanser i løpet av kampen. Kunne fort scoret et mål, men det vil seg ikke for han. 

Ronaldo (1): Portugiseren er helt ute av form. Driblingene sitter ikke, skudda er for dårlig plassert, og det blir alt for mye halvveis for Cristiano. Blir korrekt byttet ut. 

Innbyttere:

Benzema (4): Er på med en gang han kommer inn, og viser at formen er på vei. Er ofte på rett sted til rett tid, og blir belønnet med en scoring. Godt innhopp av franskmannen. 

Vázquez (3): Prøver mange innlegg, men treffer på veldig få. Jobber hardt, men burde kanskje blitt satt til side for James i dag. 

Isco (3/4): Dårlig taktisk bytte av Zidane, men spanjolen viser frem gode ballferdigheter og jobber hardt når han kommer inn. 

Hva syns du om kampen?

Bayern